Ξαναζεσταμένες ιδέες από τον κύριο Ατζάμπο ;;;



     Οι νέοι με το πάθος και την αισιοδοξία που τους διακατέχει, αποτελούν το μέλλον μιας περιοχής. Οραματιστές από τη φύση τους και επαναστάτες επιθυμούν να αλλάξουν τον κόσμο σε μια νύχτα.
  Πρόσφατα στο δήμο μας παρουσιάστηκε η είδηση της ίδρυσης του Συλλόγου Φοιτητών και Μαθητών Δήμου Φυλής , μια νέα (;) προσπάθεια με καινοτόμες(;) ιδέες  και νέα (;) πρόσωπα!
  Δε θα είχαμε κανένα πρόβλημα να επικροτήσουμε κάθε νέα προσπάθεια, ειδικά από νέα παιδιά, αλλά επιτρέψτε μας να διατηρήσουμε κάποιες επιφυλάξεις για το αγαθό των προθέσεων… του όλου εγχειρήματος.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:
  Πρόκειται για μια νέα προσπάθεια; Ασφαλώς και όχι! Στο Δήμο Φυλής δραστηριοποιούνται εδώ και αρκετά χρόνια δύο σύλλογοι με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων της νέας γενιάς : ο Σύλλογος Νέων Φυλής και ο Σύλλογος Νέων Φυλής ‘’Η Φυλή’’ με πλούσια δράση και οι δύο.
   Όσον αφορά στην καινοτόμο ιδέα της δωρεάν μετακίνησης των φοιτητών στα πανεπιστημιακά ιδρύματα , ούτε και αυτή αποτελεί κάτι που δεν έχουμε ξανακούσει. Αν πάμε λίγο πίσω το χρόνο, το Μάρτιο του 2014, την ακούμε να αρθρώνεται από τα χείλη του Αναστάσιου Ατζάμπου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της τότε υποψηφιότητάς του με την παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του Σάββα Σάββα. Στη διάρκεια της ομιλίας του κάνει λόγο και για το Σύλλογο Νέων , ‘’δείγμα γραφής για τις δράσεις που σκοπεύω να κάνω’’ , όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, και του οποίου μάλιστα διετέλεσε αντιπρόεδρος.
Ακολουθεί επίσης απόσπασμα συνέντευξης του κ.Ατζάμπου όπου αναφέρεται στο Σύλλογο Νέων και την δωρεάν μετακίνηση φοιτητών:
…δημιουργεί μαζί με την Φωτεινή Κόκκινου το Σύλλογο Νέων στο Δήμο Φυλής ο οποίος δίνει βήμα έκφρασης σε όλους τους νέους της περιοχής. Μέσα από αυτό το εγχείρημα, έχει έναν και μοναδικό στόχο, να προσφέρει όσο περισσότερα μπορεί στην νεολαία. Αυτό έχει στο μυαλό του και αυτό προσπαθεί να υλοποιήσει και γι αυτό έριξε αμέσως τη σκέψη του στο τραπέζι, για την δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών στις σχολές τους.
         
                                       ''Πιστεύω πως ένας νέος άνθρωπος μπορεί  
                                     να βοηθήσει αρκετά, αρκεί αν είναι στα έσω.''


  Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το πότε ακριβώς και για ποιους λόγους παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπρόεδρου του Συλλόγου Νέων Φυλής που με τόσο μεράκι στήθηκε. Πάντως, στο νεοσύστατο σύλλογο ο κ. Ατζάμπος εμφανίζεται ως υπεύθυνος εγγραφών, όπως φαίνεται από το δελτίο τύπου του Συλλόγου Φοιτητών και Μαθητών Δήμου Φυλής.
Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το αναγνωστικό κοινό η δημοσίευση του πλήρους καταστατικού του συλλόγου προς αποφυγήν παρεξηγήσεων…καθώς έχει μεγάλη βαρύτητα τόσο η ανακοίνωση των ιδρυτικών μελών του, όσο και η  πηγή των πόρων με τους οποίους προτίθεται να πραγματοποιήσει τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του. 
  Συμπερασματικά, μιλάμε για ξαναζεσταμένο φαγητό και είναι απορίας άξια αυτή η εμμονή να βαφτίζεται το παλιό νέο. Αν τώρα υπάρχει περίπτωση οι παλιοί στόχοι να ευοδωθούν από νέο μετερίζι, εμείς ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!
  Αυτό που απευχόμαστε είναι να πρόκειται για πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη της νεολαίας του δήμου μας για εφαρμογή πεπαλαιωμένων και πολυφορεμένων πολιτικών πρακτικών παραπλάνησης και εντυπωσιασμού. 
Το μέλλον θα δείξει…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια