«Η ΕΛ.ΑΣ έχει πλέον εδώ ένα μάχιμο κέντρο, απ’ όπου μπορεί να ελέγχει την κατάσταση» και υπογραμμισε: "Δεν υπάρχουν πολίτες πολλών κατηγοριών, ούτε περιοχές. Η ΕΛΑΣ έχει άξια και ικανά στελέχη σε κάθε γωνιά της χώρας, έτοιμα να επιτελέσουν το καθήκον τους με ανιδιοτέλεια".
«Ασφάλεια και δημοκρατία είναι αλληλοσυναρτόμενες έννοιες», επισήμανε.
«Βλέπω πολλούς πολίτες που -παρά το ότι είμαστε σε μια εργάσιμη ημέρα- βρίσκονται εδώ, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό για αυτούς. Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ και θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο για τη διάθεση του χώρου αυτού» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:
«Η ασφάλεια είναι δικαίωμα που αφορά ανεξαιρέτως όλους τους πολίτες. Όχι μόνο όσους κατοικούν σε προνομιακές περιοχές. Όχι μόνο όσους έχουν υψηλά εισοδήματα. Όλους, ανεξαιρέτως. Και για αυτό, υπό μία έννοια, η εδραίωση του αισθήματος της ασφάλειας, στις περιοχές με υψηλά κρούσματα εγκληματικότητας, δεν είναι μόνο υπόθεση επιχειρησιακής επάρκειας, αλλά και κρίσιμο θέμα που αφορά την κοινωνική συνοχή, την ισότητα και τη δικαιοσύνη στο τόπο μας, και τη δημοκρατία».
«Η πρώτη, είναι η επιλεκτική αστυνόμευση. Ολόκληρες περιοχές της χώρας, είτε λίγα λεπτά από την πρωτεύουσα είτε στην περιφέρεια, πρακτικά αγνοήθηκαν ως προς την παροχή επαρκούς και αποτελεσματικής αστυνόμευσης. Και φυσικά για αυτό δεν ευθύνονται τα στελέχη της ΕΛΑΣ, αλλά μια συνειδητή επιλογή των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών, οι οποίες ίσως θεώρησαν ότι η ασφάλεια των πολιτών σε κάποιες περιοχές ήταν σημαντικότερη από ότι σε κάποιες άλλες. Η δεύτερη, είναι η εφαρμογή μιας πολλές φορές αδιέξοδης και αναποτελεσματικής κατασταλτικής πολιτικής, η οποία κατά κανόνα υιοθετούνταν μετά από τραγικά γεγονότα και ενοχοποιούσε συλλήβδην κοινωνικές κατηγορίες ή ομάδες πολιτών. Και φυσικά, τα κριτήρια της δεν ήταν ποτέ επιχειρησιακά, αλλά πρωτίστως ιδεολογικά. Για μας, όμως, είναι καθήκον, κάθε πολίτης αυτής της χώρας, όπου και αν βρίσκεται, να νιώθει ασφαλής και προστατευμένος απέναντι σε κάθε μορφής κίνδυνο».
«Ορισμένοι αναφέρονται στη Φυλή, τα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι μόνο για να αποσπάσουν πολιτικά οφέλη, μετά από τραγικά περιστατικά, ή για να αναπαράγουν μια φαιδρή λογική συλλογικής ενοχοποίησης συμπολιτών μας και ταύτισης τους με παραβατικές συμπεριφορές. Εμείς δεν πιστεύουμε πως η παραβατικότητα βρίσκεται στο DNA αυτών των ανθρώπων».
0 Σχόλια