Ξεκίνησε η έκδοση προσωποποιημένων Ath.ena Card μέσω διαδικτύου (και για άνεργους, ΑΜΕΑ)


Σε λειτουργία βρίσκεται από σήμερα Δευτέρα 8 Ιανουαρίου η διαδικτυακή εφαρμογή του ΟΑΣΑ για έκδοση προσωποποιημένων καρτών Ath.ena Card χωρίς να απαιτείται αναμονή σε εκδοτήριο εισιτηρίων, αφού η αποστολή της κάρτας μετά την αίτηση γίνεται ταχυδρομικά.
Προσοχή: Μέχρι στιγμής, ο ΟΑΣΑ δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τη λειτουργία του συστήματος. Οποιοσδήποτε προχωρήσει σε αίτηση, το κάνει με δική του ευθύνη. Σε δική μας δοκιμή πάντως, η αίτηση έγινε δεκτή. 
Αυτή τη στιγμή, πέραν των δικαιούχων ολόκληρου κομίστρου, οι αιτήσεις μέσω του συστήματος απευθύνονται και σε δικαιούχους μειωμένου εισιτηρίου (κάτω των 18, άνω των 65), καθώς και σεδικαιούχους δωρεάν μετακίνησης (άνεργοι, ΑΜΕΑ, εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, στο μέσο το οποίο εργάζονται).
Η αίτηση γίνεται μέσω της σελίδας athenacard.gr, πατώντας στον σύνδεσμο “Έντυπο προσωποποιημένης κάρτας”. Στη συνέχεια, επιλέγετε “Αποθήκευση δεδομένων”, δεξιά. (Αν θέλετε να ακολουθήσετε την παλιά διαδικασία, με έκδοση της κάρτας σας σε εκδοτήριο, επιλέγετε “Κωδικός QR”).
Στη σελίδα της αίτησης, συμπληρώνετε τα στοιχεία σας (Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ΑΜΚΑ για Έλληνες πολίτες, αριθμός διαβατηρίου για ξένους, ημερομηνία γέννησης, 8ψήφιο PIN – απαραίτητο για επανέκδοση κάρτας).
Αν είστε δικαιούχος δωρεάν μετακίνησης (άνεργος, ΑΜΕΑ, εργαζόμενος στις συγκοινωνίες), επιλέγετε την ανάλογη κατηγορία στο πεδίο “Κατηγορία δικαιούχου”. Η έκδοση μειωμένης κάρτας λόγω ηλικίας (κάτω των 18, άνω των 65) εξαρτάται από την ημερομηνία γέννησής σας.
Τέλος, μη ξεχάσετε να πατήσετε “Μεταφόρτωση εικόνας” για να ανεβάσετε τη φωτογραφία σας.
Μετά την αποδοχή των όρων χρήσης και αγοράς και τη συμπλήρωση του κωδικού επαλήθευσης, πατάτε “Αποθήκευση”.
Δεν είναι απαραίτητο να πάτε σε κάποιο εκδοτήριο αφού η κάρτα θα σας αποσταλεί ταχυδρομικά. Αφού παραλάβετε την κάρτα (κενή χρηματικού ποσού), μπορείτε να την φορτώσετε με οποιοδήποτε προϊόν κομίστρου ή χρηματικό ποσό και να την ενεργοποιήσετε μέσω της εφαρμογής για κινητά ή σε εκδοτήριο ή σε αυτόματο μηχάνημα.
Η έκδοση των καρτών μέσω διαδικτύου έγινε δυνατή μετά το πράσινο φως από την ανεξάρτητη αρχή για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Αν οι αρμόδιοι είχαν φροντίσει να έρθουν σε συνεννόηση με την ανεξάρτητη αρχή και να διαπραγματευτούν την λειτουργία της εφαρμογής νωρίτερα, δεν θα βλέπαμε τις σκηνές ντροπής με τις τεράστιες ουρές στα εκδοτήρια του Μετρό τους τελευταίους μήνες της χρονιάς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια