Δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια για Δήμο Φυλής και νοικοκυριά από φωτοβολταϊκά στη Χωματερή


   Ενεργειακά αυτόνομος θα γίνει ο Δήμος Φυλής με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στο χώρο της αποκατεστημένης Χωματερής, δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι με την καθοδήγηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και με κονδύλια της Περιφέρειας Αττικής ο Δήμος θα συνεργαστεί για την ανάπτυξη ενός προγράμματος που όχι μόνο θα του αποφέρει εξοικονόμηση 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και από την συντήρηση δικτύου, αλλά θα του δώσει τη δυνατότητα να συνδράμει τα νοικοκυριά που απειλούνται από τον ενεργειακό αποκλεισμό.
Απαντώντας σε ερώτηση της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου και πρώην Δημάρχου Ζεφυρίου Φωτεινής Γιαννοπούλου, ο Χρήστος Παππούς διευκρίνισε ότι το σχέδιο θα εξειδικευτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ψηφιστούν, στα μέσα του προσεχούς Ιανουαρίου, από τη Βουλή των Ελλήνων οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις, με εισήγηση του Υπουργού Γιώργου Σταθάκη. Εκτίμησε ωστόσο ότι ο Δήμος, ως παραγωγός ενέργειας, θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες όλων των νοικοκυριών του Δήμου Φυλής, με προτεραιότητα τα χαμηλού εισοδήματος.
Συνοψίζοντας, τόνισε ότι το κέρδος για το Δήμο θα είναι πρωτίστως οικολογικό αφού στα «πράσινα» έργα ενεργειακής αναβάθμισης των Δημοτικών Ενοτήτων Άνω Λιοσίων- Ζεφυρίου και Φυλής προστίθεται το έργο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά στη Χωματερή, από το οποίο, σε βάθος εξαετίας, θα μηδενιστεί το κόστος αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για το Δήμο και τα νοικοκυριά του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια