Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δυτ. Αττικής


               
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή σειρά περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή, απευθυνόμενη στην Κυβέρνηση ζητά τα εξής:
1.  Να παραχωρηθούν στον Δήμο Ελευσίνας και οι χώροι των πρώην διαλυτηρίων πλοίων Σάββα και Μπακόπουλου προτείνοντας ως περιοχές σχετιζόμενες με ναυπηγοεπισκευαστικές δραστηριότητες τις περιοχές των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά.
2.  Να εξαιρεθούν από τον νέο ΠΕΣΔΑ, οι περιοχές Μελετάνι και Μουσαμά, ως χώροι δημιουργίας ΧΥΤΥ.
3. Να μην υλοποιηθούν οι δειγματοληπτικές εξορύξεις για βωξίτη στην περιοχή ΝATURA 2000 στο όρος Γεράνεια Μεγάρων  από την Εταιρία ‘Βωξίτες Δίστομου'.
4. Να παρέμβει η πολιτεία με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα έντονα φαινόμενα δυσοσμίας, για τον εντοπισμό των εστιών προέλευσης αυτών με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο και τη λήψη μέτρων για την εξουδετέρωσή τους.
Έχει έρθει η στιγμή η Δυτική Αττική στα πλαίσια της κυοφορούμενης παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας να γυρίσει σελίδα από την ακραία περιβαλλοντική υποβάθμιση που την είχαν καταδικάσει, οι πολιτικές δεκαετιών των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

29/08/2017
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια