Ρομά πραγματοποιούσαν εξορμήσεις από τα Άνω Λιόσια στα Β. Προάστια και έκλεβαν ηλικιωμένους

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων. Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, εξιχνιάστηκαν 11 υποθέσεις ληστειών και κλοπών, που διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο εξάμηνο σε διάφορες περιοχές των βορείων προαστίων.
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Λιοσίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της προηγούμενης Πέμπτης στα Άνω Λιόσια, συνελήφθησαν έξι Ρομά, εκ των οποίων τρεις γυναίκες, ηλικίας 36, 54
και 56 ετών, 41χρονος άνδρας και δύο ανήλικοι.
Για την ίδια υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ακόμη τριών Ρομά, ηλικίας 25, 31 και 35 ετών ενώ αναζητείται και άγνωστος αριθμός συνεργών τους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές και ληστείες κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα από άτομα που διαπράττουν τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ' επάγγελμα .
Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, επιβιβάζονταν, κατά ομάδες 4- 6 ατόμων, σε όχημα τύπου βαν και κινούμενοι σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής (Κηφισιά, Ψυχικό, Χολαργό, Ν. Ιωνία, Μεταμόρφωση), εντόπιζαν οικίες, στις οποίες διέμεναν ηλικιωμένα κυρίως άτομα.
Αφού εντόπιζαν τα θύματά τους, μετέβαιναν οργανωμένα στις οικίες – στόχους, όπου μέλη της ομάδας παριστάνοντας τους πλανόδιους πωλητές απασχολούσαν τους ενοίκους, ενώ άλλα μέλη εισέρχονταν στους χώρους των κατοικιών και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρηματικά ποσά και διάφορα τιμαλφή.
Σε περιπτώσεις που η πράξη τους γινόταν αντιληπτή, δεν δίσταζαν να ασκήσουν βία στα θύματά τους, προκειμένου να τους ακινητοποιήσουν μέχρι να ολοκληρώσουν τον σκοπό τους. Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκε και κατασχέθηκε το Ι.Χ. αυτοκίνητο, τύπου βαν, που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης για την εγκληματική τους δράση.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για Ανάκριση, κατά την οποία διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση των τριών γυναικών, ηλικίας 36, 54 και 56 ετών και του 41χρονου άνδρα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια