Τίμησε τον πολιούχο του Άγιο Βλάση ο Δήμος Αχαρνών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τίμησε τον πολιούχο του Άγιο Βλάση ο Δήμος Αχαρνών

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος ο πολιούχος των Αχαρνών, Άγιος Βλάσης. Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Συλλειτουργούντων των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών, Φθιώτιδος κ. Νικόλαου, Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεοδώρου και Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα.

Ακολούθησε η Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Σεπτής Εικόνας του Αγίου Βλασίου, συνοδεία των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών, του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού και εκπροσώπων,  του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Περιφέρεια  Αττικής, των Σωμάτων Ασφαλείας, δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Αχαρνών και πλήθος κόσμου.

Με την ευκαιρία του εορτασμού του πολιούχου των Αχαρνών, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε τα εξής: "Ο Δήμος Αχαρνών εορτάζει με λαμπρότητα και τιμές που αρμόζουν, τον πολιούχο του Άγιο Βλάση. Η κεντρική πλατεία των Αχαρνών πιο
φιλόξενη στο κοινό και πιο όμορφη, από ποτέ, δέχθηκε πλήθος πιστών συμπολιτών μας που ακολούθησαν την Λιτάνευση της εικόνας. Είναι μια ημέρα γιορτής και ευχών για τον Δήμο Αχαρνών αλλά και μια ημέρα ελπίδας και προσδοκίας για την πρόοδο και την βελτίωση της πόλης μας. Χρόνια Πολλά σε όλους τους συμπολίτες μας"

Η εικόνα του Αγίου Βλασίου μεταφέρθηκε από άγημα του Λιμενικού Σώματος με επικεφαλής στον Αρχιπλοίαρχο κ. Δ. Παπαλεονάρδο και συνοδεύτηκε  από, Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αχαρνών.

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του  Αγίου Βλασίου, παραβρέθηκαν οι Βουλευτές κ.κ. Ι. Δέδες, Β. Οικονόμου, Γ. Βλάχος, Θ. Μπούρας, Π. Σκουρολιάκος, Ν. Αθανασίου, Α. Κατσίκης και Ε. Χριστοφιλοπούλου.


Ο Δήμαρχος Φυλής Χρ. Παππούς, ο πρώην Δήμαρχος Αχαρνών Δ. Παπανίκας, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χ. Δαμάσκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Π. Φιλίππου.


Παραβρέθηκαν επίσης Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Αχαρνών, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας από τα στρατόπεδα και Αστυνομικά Τμήματα που εδρεύουν στο Δήμο Αχαρνών, ο Διοικητικής της Αστυνομικής Ακαδημίας Ταξίαρχος κ. Π. Κορδολαίμης, ο εισαγγελέας κ. Π. Παναγιωτόπουλος, καθώς και Εκπρόσωποι Πολιτιστικών, Αθλητικών και Εξωραϊστικών Συλλόγων των Αχαρνών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια