Απροσπέλαστοι οι δρόμοι στην στρογγυλή πλατεία ( σιντριβάνι) για τους πεζούς



Απορίας άξιον !
Στη στρογγυλή πλατεία (παλιότερα σιντριβάνι) στα Άνω Λιόσια υπάρχουν 6 έξοδοι. (βλ.χάρτη).
Σε κανένα σημείο συνάντησης αυτών των οδών με την πλατεία δεν υπάρχει φανάρι φυσικά, αλλά ούτε και διάβαση πεζών με τα γνωστά χρώματα άσπρο-μαύρο (zebra) στην άσφαλτο.
Είναι καιρός τώρα που διερωτώμαι αν έχει απασχολήσει ποτέ τους υπευθύνους του Δήμου αυτό το θέμα. Δημοτικά Συμβούλια επί Δημοτικών Συμβουλίων….Απλός νους , κοινή λογική.
Πώς , οποιοσδήποτε διαβάτης, θα περάσει απέναντι από το ένα πεζοδρόμιο στο
άλλο χωρίς να κινδυνεύει.  Πώς θα πάει από την οδό Σκαλκώτα στην Αιγαίου Πελάγους ; Πολύ περισσότερο μία μητέρα με παιδάκι στο καρότσι, ένας γεροντάκος , ένα άτομο με ειδικές ανάγκες  ,αφού εκ των πραγμάτων καμία σήμανση δεν αναγκάζουν τα οχήματα να σταματήσουν.
Από ανθρώπους  της Αστυνομίας και της Τροχαίας ανεπίσημα πληροφορήθηκα ότι  το θέμα είναι στη δικαιοδοσία του Δήμου. Ας υποθέσουμε ότι πληροφορήθηκα  λάθος  και ότι δεν είναι του Δήμου ,αλλά της Περιφέρειας. Η ευαισθησία του Δημάρχου και των συνεργατών του σ΄αυτή την περίπτωση πού έγκειται ; Η άμεση πρωτοβουλία  των αρμοδίων ή η έμμεση δια της Περιφέρειας , ώστε να λυθεί το θέμα , όχι για κανέναν άλλο λόγο παρά για την ασφάλεια των δημοτών αυτού του Δήμου και όχι μόνο.
Είναι εύκολο να αντιληφθεί ο καθένας τι συμβαίνει στην πλατεία σύμφωνα με τα γραφόμενά μου, δύσκολο όμως να το αντιληφθούν οι του Δήμου , γιατί συνήθως δεν είναι πεζοί , αλλά εποχούμενοι και φυσικά κλείνουν τα μάτια στο πρόβλημα. Το γνωστό  ΄΄δε βαριέσαι αδερφέ΄΄, πώς αλλιώς να το εξηγήσω.
Τελειώνοντας , αισθάνομαι την ανάγκη να λύσω την απορία σε  όσους αναρωτηθούν ,γιατί όλα τα παραπάνω στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όχι στο Δήμαρχο απευθείας. Η απάντηση είναι απλούστατη. Όποτε υπήρξε πρωτοκολλημένη αίτηση ή αναφορά  προς τον Δήμαρχο ,ουδέποτε υπήρξε απάντηση είτε θετική είτε αρνητική.
Γιώργος Ιωάννου,
Άνω Λιόσια , 18 Φεβρουαρίου 2017

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Η λύση θα ηταν να μπουν φανάρια , διοτι με φορτηγά να κινούνται πάνω στην πλατεία και τους γύφτους να μπαίνουν οπως να'ναι το οτι ΔΕΝ εχουμε θρηνήσει ακόμα νεκρους ,ειναι.....μεγαλη ΤΥΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή