ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΥΛΗΣ

(Σωτήρη Πέτρουλα 20, Πλατεία Δημαρχείου, Άνω Λιόσια – Τηλέφωνο: 2102484797)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Λαϊκή Επιτροπή Φυλής δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» για να μην κλείσουν τα καταστήματα της και βρεθούν 13.000 εργαζόμενοι στο δρόμο και στην ανεργία.
Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε κατάθεση αιτήσεων για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα τόσο των σούπερ-μάρκετ της εταιρείας όσο και τριών ακόμα συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών, της «ΑΦΟΙ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε.», της «EXPRESS M Α.Ε.» και της «ΞΥΝΟΣ Α.Ε.».
Οι εργαζόμενοι της εταιρείας παλεύουν για να κρατήσουν τη δουλειά τους, για να μην τους πετάξει η εταιρεία στο δρόμο, για να πληρώσει η εργοδοσία κι όχι οι εργαζόμενοι κι οι πελάτες την κρίση της
εταιρείας και του καπιταλιστικού συστήματος.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη στάση της εργοδοσίας, η οποία προσπαθεί με τεχνάσματα απ΄ τη μια να τους καθησυχάσει λέγοντας τάχα ότι επιδιώκει την «επιστροφή στην κανονικότητα» κι απ’ την άλλη να αποσπάσει τη συναίνεσή τους στο σχέδιο για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα, που εξυπηρετεί τα δικά της και μόνο συμφέροντα.
Στον αγώνα τους αυτό χρειάζεται όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να συμπαρασταθούμε ενεργά. Με ψηφίσματα, ανακοινώσεις, με συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, με απαίτηση να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. Όλοι μαζί να μην επιτρέψουμε να συνεχιστούν τα παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων, όπως αυτά που σχεδιάζει η εταιρεία με την ανοχή ή και τη στήριξη της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας του επιχειρησιακού Σωματείου, που αναπαράγουν την επιχειρηματολογία της εργοδοσίας και καλλιεργούν τον εφησυχασμό στους εργαζόμενους.
Το κλαδικό Σωματείο και οι ταξικές δυνάμεις στο επιχειρησιακό Σωματείο διεκδικούν:
lΆμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
lΚαμιά καθυστέρηση στους μισθούς και στο επίδομα αδείας.
lΝα μη χαθεί καμιά θέση εργασίας και
lΣε περίπτωση πτώχευσης της εταιρείας να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι προτεραιότητα έναντι των πιστωτών της εταιρείας.
Όλοι στους δρόμους!!! Ούτε βήμα πίσω!!!

«Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η εργοδοσία»
«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη»


Άνω Λιόσια, 19 Ιούλη 2016

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια