Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τη στήριξη των προσφύγων και ειδικά των μικρών παιδιών ανέλαβε η Εντεταλμένη Αναπληρώτρια Δήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Τζένη Μπάρα, στο πλαίσιο των δράσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
 Με επιστολές της στα ΚΑΠΗ του Δήμου Φυλής,  την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή Εκπαίδευσης και άλλους Δημοτικούς και ιδιωτικούς φορείς απευθύνει  έκκληση σε δημότες και επιχειρηματίες  να ανταποκριθούν και να προσφέρουν :
Τρόφιμα μακράς διαρκείας ( ελαιόλαδο, χυμό – πελτέ ντομάτας, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, γάλα εβαπορέ, νερό μικρό εμφιαλωμένο)
Βρεφικά είδη (μωρομάντηλα, πάνες, καροτσάκια για βρέφη και παιδιά, εσώρουχα )
Μεγάλα σακίδια πλάτης, κεσεδάκια αλουμινίου, πλαστικά ποτήρια και
μαχαιροπήρουνα
Ξυλομπογιές,κηρομπογιές, μπαταρίες για παιδικά παιγνίδια, χαρτί (γκοφρέ, γλασέ, βελουτέ) πλαστελίνες, κόλλες, μολύβια,στυλό, γόμες.
Η συγκέντρωση των ειδών ξεκινά σήμερα Πέμπτη 17-3 και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Πέμπτη 24/3.  Τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης που ζητούνται έχουν προσδιοριστεί από τους εθελοντές και τον Ερυθρό Σταυρό οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και γνωρίζουν ακριβώς τις ανάγκες των προσφύγων.

«Η Ελλάδα δεν ξεχνά τι θα πει προσφυγιά και ξεριζωμός. Στηριζόμαστε στην ανθρώπινη συμπαράστασή σας» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή της η Αναπληρώτρια Δήμαρχος που από την πρώτη στιγμή της κρίσης βρίσκεται σε συνεννόηση και συνεργασία με συναδέλφους της από άλλους Δήμους ,εθελοντές , ανθρωπιστικές οργανώσεις και τον Ερυθρό Σταυρό.   


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια