Μόνιμο κλιμάκιο της Ο.Π.Κ.Ε. εξασφάλισε ο Κασσαβός

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μόνιμο κλιμάκιο της Ομάδας Καταστολής και Πρόληψης Εγκληματικότητας στις Αχαρνές

Την εγκατάσταση μόνιμου κλιμακίου της Ομάδας Καταστολής και Πρόληψης Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), κατάφερε να εξασφαλίσει ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, ύστερα από αίτημα του, από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο  Τσουβάλα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η Ομάδα Καταστολής και Πρόληψης Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), θα εγκατασταθεί σε καίρια σημεία όπου παρατηρείται έξαρση της εγκληματικότητας και διακίνησης ναρκωτικών.

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκτός από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης παρευρέθηκε, ο Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Προϊστάμενος της Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής Υποστράτηγος Κωτσάκης Γεώργιος, ο Προϊστάμενος του
Τμήματος Τάξης Υποστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης και ο Διευθυντής της Δ/νσης Τεχνικής Υποστήριξης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. κ. Αναστάσιος Μανιάτης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης.

Στη συζήτηση τέθηκε αρχικά το θέμα της ενίσχυσης του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών, τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικά μέσα, ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η επιχειρησιακή ικανότητα του Α.Τ. Αχαρνών.

Συζητήθηκε επίσης η διαδικασία που απαιτείται ώστε να ολοκληρωθεί η δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στην περιοχή της Αυλίζας, καθώς επίσης και η εφαρμογή του μνημονίου συνεργασίας που είχε υπογραφεί μεταξύ της ΕΛ.ΑΣ. και του Δήμου Αχαρνών, όπου συμπεριλαμβάνεται η μίσθωση του κτήματος της Αμυγδαλέζας, που στεγάζεται  η Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης επεσήμανε στον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό πως η Ελληνική Αστυνομία δεν θα φανεί αφερέγγυα στις δεσμεύσεις της  και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να τηρηθούν οι όροι του συμφώνου συνεργασίας.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός εξέφρασε την ικανοποίηση του στον κ. Αναγνωστάκη και τα υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον,  στο τεράστιο πρόβλημα της εγκληματικότητας που μαστίζει τις Αχαρνές.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια