30 τόνους ροδάκινα διένειμε δωρεάν η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής

                                               
     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                 

ΘΕΜΑ: 30 τόνους ροδάκινα διένειμε δωρεάν η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής
Τριάντα (30) τόνους ροδάκινα διένειμε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής σε ευαίσθητες ομάδες δημοτών, σε δυο μεγάλες διανομές που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.
Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 ξεκινά νέος κύκλος διανομής που θα περιλαμβάνει αχλάδια, μήλα και νεκταρίνια. Τα φρούτα εξασφαλίστηκαν στο πλαίσιο της Κοινωνικής Σύμπραξης Δυτικής Αττικής, του μεγάλου επισιτιστικού προγράμματος στο οποίο ο Δήμος Φυλής είναι επικεφαλής της οικείας Περιφέρειας.
«Η ισχυρή ομπρέλα προστασίας που απλώνει για τα επόμενα πέντε χρόνια η Κοινωνική
Υπηρεσία του Δήμου Φυλής στους οικονομικά αδύναμους συνδημότες μας είναι το πρώτο βήμα, του μεγάλου στόχου που θέσαμε, και αφορά, την αμέριστη στήριξη των δημοτών μας. Το πρόγραμμα, που συντονίζει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας και έχει στόχο την ανακούφιση των πολιτών της Δυτικής Αττικής που έχουν ανάγκη στήριξης, είναι για μας ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε» υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος.
Οι ωφελούμενοι ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και είναι δικαιούχοι με κάρτα σίτισης  ή δικαιούχοι εγγεγραμμένοι στα κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων που συμμετέχουν στην Σύμπραξη Δυτικής Αττικής. Στην πρώτη αυτή φάση διανομής συμμετείχαν επίσης ο Δήμος Ασπροπύργου, ο Δήμος Μάνδρας Ειδυλλίας και ο Δήμος Ελευσίνας ενώ σημαντική ποσότητα φρούτων δόθηκε και στο σύλλογο Τριτέκνων Φυλής που συμμετέχει στη Σύμπραξη.
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισή της ξεκίνησε μία νέα καινοτόμο διαδικασία ειδοποίησης των δικαιούχων. Αποστέλλει προσωπικό μήνυμα στο κινητό των δικαιούχων με το σημείο και την ώρα της διανομής, προκειμένου να μη δημιουργούνται ουρές και να διασφαλίζεται ο σεβασμός της αξιοπρέπειας τους κατά τη διανομή. Οι δικαιούχοι που δε διαθέτουν κινητό τηλέφωνο, ειδοποιούνται στο σταθερό τους τηλέφωνο.
Με το νέο σύστημα της ομαδικής αποστολής SMS ο Δήμος Φυλής εξοικονομεί πόρους από τα τηλεφωνικά τέλη, ενώ και οι πολίτες ενημερώνονται καλύτερα. Ανάλογη πολιτική θα ακολουθηθεί από την Κοινωνική Υπηρεσία και τους επόμενους μήνες κατά την υλοποίηση του προγράμματος ΤΕΒΑ.
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής ευχαριστεί για τη συνεργασία τις ενώσεις ροδακινοπαραγωγών, και ειδικότερα το συνεταιρισμό ΑΣ Επισκοπής, του οποίου οι παραγωγοί  καλλιεργούν τις ευφορότερες εκτάσεις στην Ημαθία, στους πρόποδες του όρους «Βέρμιο» και χάριν στο μοναδικό μικροκλίμα της περιοχής, τα ροδάκινα που παράγονται έχουν χαρακτηριστεί ως  Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης Επισκοπής.
Σημειώνεται πως οι παραπάνω ενέργειες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1031/2014, για συμπληρωματικά προσωρινά μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών, καθώς και της ΚΥΑ αριθμ. 3320/89565 των Υπουργείων Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια