Βασίλης Γκόλτσιος: Για … ηρωϊκή έξοδο, ετοιμάζεται ο κ. Τσίπρας;

             

           
  Στις 25  ο Ελληνικός λαός αποφάσισε να γυρίσει σελίδα.
Εξουθενωμένος από  την πενταετή εφαρμογή δημοσιονομικών μέτρων που δεν χωρούσαν στην πιο τολμηρά φαντασία. Την ανεργία σε δισθεόρατα ύψη . Την ανεργία των νέων εκτός ελέγχου. Χιλιάδες νέοι μας , τα καλύτερα μυαλά όπως λέγεται, απεφάσισαν να αναζητήσουν καλύτερη τύχη στα πέρατα του κόσμου.
Βασικός μοχλός της οικονομίας οι πενιχρές συντάξεις των παππούδων μας με τις οποίες έπρεπε να συντηρηθούν οι ίδιοι ,τα άνεργα παιδιά τους σε πολλές οικογένειες , το χαρζιλίκι των εγγονών τους.
Κάτω από αυτές τις  συνθήκες απεφάσισε να επενδύσει στην ελπίδα.
 Αποφάσισε να εμπιστευθεί τις τύχες του σε έναν νέο άφθαρτο και… χαρισματικό πολιτικό, σύμφωνα με τις απόψεις και μεγάλου μέρους της κοινωνικής  Ελίτ (πνευματικής ,οικονομικής κλπ) που δεν έχανε
την ευκαιρία να φωτογραφηθεί μαζί του.
Υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα ενώ απαξίωσε εντελώς το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Διεφθαρμένο, διαπλεκόμενο ,ανίκανο , προσκυνημένο, άβουλο και ξενοδουλικό.
 Ρομφαία  της προεκλογικής εκστρατείας το… περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Περιόδευσε όλη την Υφήλιο να φέρει νέες ιδέες, να αποκτήσει εμπειρίες. Αμερική, Νότιος Αμερική σχεδόν σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.
Συναντήθηκε με προέδρους ,πρωθυπουργούς ,πνευματικούς ανθρώπους ,τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Πάπα της Ρώμης και πλήθος άλλων «ων ουκ έστιν αριθμός».
Με τον αέρα και του μύθου για ,πρώτη φορά Αριστερά.
Μια Αριστερά προστάτη των φτωχών και αδυνάτων ,κοινωνικά δίκαιη και εθνικά υπερήφανη κατάφερε, να φθάσει σχεδόν στην αυτοδυναμία.
Ο λαός μας δεν πείσθηκε βέβαια  πως θα τηρήσει όλες τις υποσχέσεις του.
 Επένδυσε  όμως στην ελπίδα ότι, «και τα μισά από όσα υποσχέθηκε να κάνει», θα είναι καλύτερα από όσα μέχρι τότε βίωνε.
Βλέπετε δεν έχει διδαχθεί από προηγούμενες περιπτώσεις.
Με την στήριξη και του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχημάτισε μία Κυβέρνηση με κύριο συγκολλητικό υλικό την … μεγάλη αντιμνημονιακή  δόση .
Κατά τα άλλα ο κάθε ένας έβαλλε και τις εσωτερικές κόκκινες γραμμές για την διασφάλιση των ισορροπιών στα κόμματά τους.
Με το ύφος του θριαμβευτή εμφανίστηκε ενώπιον εταίρων και Τρωϊκανών που στην συνέχεια μετά από αλλεπάλληλες και σκληρές διαπραγματεύσεις μετονομάσθηκαν σε θεσμούς που ήταν  η πρώτη και ίσως η μοναδική… επιτυχία.
Ακολούθησε μετά από αλλεπάλληλα ουάουα και δημιουργικές ασάφειες του επι κεφαλής του οικονομικού επιτελείου, Υπουργού  Οικονομικών κ. Γιάνη (με ένα ν) Βαρουφάκη.
 Η περίφημη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου που ενώ πανηγυρίσθηκε δεόντως αποδείχθηκε ,μετά βέβαια από μερικούς μήνες, ότι ήταν ιδιαίτερα επιβλαβής και επονείδιστη.
Έδινε στην νέα Κυβέρνηση τετράμηνη προθεσμία προκειμένου να προετοιμασθεί, να προχωρήσει κάποιες μεταρρυθμίσεις που είχαν συμφωνηθεί και να υποβάλλει τις προτάσεις της προκειμένου στην λήξη της περιόδου  να υπογραφεί η τελική συμφωνία.
Στο διάστημα αυτό βέβαια είχε συμφωνηθεί να αποφευχθούν μονομερείς ενέργειες.
Έγιναν όμως μόνο μονομερείς ενέργειες, δεν προχώρησαν μεταρρυθμίσεις και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν με δημιουργική ασάφεια.
Στο μεταξύ δεν προχωρούσε καμία χρηματοδότηση με αποτέλεσμα προκειμένου η Κυβέρνηση να ανταπεξέλθει στις οικονομικές τις υποχρεώσεις για την αποπληρωμή μισθών και συντάξεων ,δόσεις προς ΔΝΤ κλπ, να σκουπίσει τα αποθεματικά Ασφαλιστικών ταμείων Νοσοκομείων Πανεπιστημίων ΟΤΑ κλπ  και να επέλθει οικονομική ασφυξία στην αγορά.
Λίγες ημέρες πριν την λήξη της τετράμηνης παράτασης οι διαβουλεύσεις εντάθηκαν .Το πρωί υπογραφόταν η συμφωνία ,το μεσημέρι παρουσιαζόταν εμπλοκές την άλλη ημέρα επιστρεφόταν για επαναδιατύπωση και διόρθωση.
Δέκα ημέρες πριν την λήξη της παράτασης υποβλήθηκε  47σέλιδοέγγραφο με την υπογραφή του Πρωθυπουργού στους Θεσμούς μετά από αλλεπάλληλες προσθαφαιρέσεις μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Με την δημοσίευση των προτάσεων ξέσπασε σάλος στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Οι Ανεξάρτητοι έλληνες επικαλέσθηκαν τις κόκκινες γραμμές της μεταξύ των συμφωνίας που παραβιάζονταν , ενώ αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απείλησαν να μη την ψηφίσουν.
Μπροστά στον κίνδυνο διάλυσης ο Πρωθυπουργός με αφορμή και κάποιες αντιρρήσεις των θεσμών απέσυρε αιφνιδιαστικά την ομάδα διαπραγμάτευσης και προκήρυξε ένα νομικά και συνταγματικά αμφισβητήσιμο Δημοφήφισμα ζητώντας από τον λαό την καταψήφιση  των προτάσεων των θεσμών οι οποίες δεν διέφεραν σημαντικά από τις Ελληνικές, τις δικές του  προτάσεις .Λέγεται ότι τις δύο πλευρές χώριζαν μόνο 60 εκατ. Ευρώ και ήταν και υπό διαπραγμάτευση.
Το τι επακολούθησε το βιώνουμε όλοι.
Έληξε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης σταμάτησε η χρηματοδότηση  των Ελληνικών τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό Σταθερότητας. Οι Τράπεζες έκλεισαν και τέθηκαν υπό καθεστώς ελέγχου κεφαλαίων με αποτέλεσμα τις τριτοκοσμικές εικόνες που βλέπουμε μπροστά μας ..Εικόνες που δεν έχουμε δεί ούτε στα πλέον εφιαλτικά όνειρά μας.
Στο μεταξύ έληξε και ο χρόνος της τετράμηνης παράτασης η Ελλάδα δεν πλήρωσε τις δόσεις προς το ΔΝΤ και οδεύει ολοταχώς προς καθολική χρεοκοπία.
Ο Πρωθυπουργός έστειλε νέα επιστολή προς τους θεσμούς και παράλληλα ζήτησε με διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό από τον οποίο ζήτησε την ηχηρή απόρριψη των προτάσεων τον θεσμών ψηφίζοντας όχι την Κυριακή 5 Ιουλίου.
 Ο Ελληνικός λαό βρίσκεται σε απόγνωση και υπό την σκιά μεγάλου Εθνικού διχασμού.
Αν υπερψηφισθεί η ολοκλήρωση της συμφωνίας ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι, δεν θα είναι Πρωθυπουργός παντός καιρού.
Πέντε μόλις μήνες μετά την θριαμβευτική του εκλογή.
Μετά την « για πρώτη φορά Αριστερά στην διακυβέρνηση της χώρας», φαίνεται πως βρίσκεται σε τραγικό  αδιέξοδο.
 Φαίνεται ότι δεν ήταν έτοιμος για μια τέτοια αποστολή και ανώριμος για να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας μας. Δυστυχώς όμως στην συνέχεια αποδεικνύεται και επικίνδυνος και είναι κρίμα γιατί επάνω του ένα σημαντικό μέρος της Ελληνικής κοινωνίας στήριξε την Ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Εγκλωβίσθηκε  από τα γεγονότα  και επιχειρεί μία ηρωική έξοδο ;
Είναι όμως αυτό λόγος, να οδηγήσει τον λαό μας στον διχασμό και  την χώρα σε μια εθνική καταστροφή;
Στις λίγες ημέρες που απομένουν ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και ας σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Ας αναγνωρίσει παλληκαρήσια ότι: Ναι έκανα λάθος και ακυρώνω το δημοψήφισμα.
Α ν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό ας τεθεί ο ίδιος επικεφαλής της κίνησης για την υπερψήφιση του:     ΝΑΙ μένουμε στην ΕΥΡΩΠΗ.
Με αυτό το σύνθημα άλλωστε ο λαός του ανέθεσε την διακυβέρνηση της χώρας.
                                       Θα είναι πράξη Εθνικής ευθύνης.
Βασίλης Γκόλτσιος.
Παρόλο που δε συμφωνούμε με την άποψη του κυρίου Γκόλτσιου την αναρτούμε ως οφείλομε.
Παραπονιάρης 




Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Αγαπητέ Παραπονιάρη,

    Η διαφορά απόψεων στις Δημοκρατίες σημαίνει υγεία.
    Κατά την δική μου άποψη, με το δημοψήφισμα, επιχειρήθηκε η μεταφορά ευθυνών στον Λαό.
    Την ίδια άποψη όμως διατύπωσαν και σημαντικά Κυβερνητικά στελέχη όπως π χ ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος κλπ.
    Οι ηγέτες αναλαμβάνουν τις ευθύνες και δεν τις μεταθέτουν στον Λαό.
    Ο Πρωθυπουργός όμως δεν τις ανέλαβε.

    Δεσμεύτηκε όμως δημόσια ότι:
    Από την Δευτέρα και μέσα σε 48 ώρες, ανεξάρτητα αν το αποτέλεσμα είναι Οχι η Ναι, θα υπογράψει την συμφωνία.
    Μια συμφωνία που όπως αντιλαμβάνεστε, μόνο ανώδυνη δεν θα είναι.
    Προς τι λοιπόν αυτό το δημοψήφισμα που δημιούργησε τόση αναταραχή στην Ελληνική Κοινωνία ,δίχασε τον λαό, γύρισε την χώρα πολλά χρόνια πίσω και άνοιξε τεράστιες πληγές με απρόβλεπτες συνέπειες;

    Τώρα βέβαια πλέον… ο κύβος ερρίφθη .
    Τώρα είμαστε αναγκασμένοι, να διαβούμε τον Ρουβίκωνα.
    Η Πατρίδα μας πρέπει να βγεί από αυτή την περιπέτεια ,με τις μικρότερες δυνατόν απώλειες και ο Ελληνικός Λαός ενωμένος και δυνατός, γιατί… τα δύσκολα έπονται.
    Αυτό ,στο μερίδιο που μας αναλογεί ,είναι ευθύνη όλων μας.

    Με εκτίμηση.

    Βασίλης Γκόλτσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή