ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΟΜΠΑ .. (μια απάντηση σε όσους "ρωτούν" για τους χώρους τελικής διάθεσης)..



Η  αλήθεια είναι πως πολλοί μιλούν για την αποκεντρωμένη διαχείριση και την διαλογή στην πηγή , αλλά όταν φτάσει η κουβέντα στα υπολείμματα και την τελική διάθεση,  τότε ή αλλάζουν την κουβέντα ή ρωτάνε αν μπορεί να γίνει κάτι με την Φυλή, ή στέλνουν prospectus για την καύση στην Σουηδία και την Κίνα.

Άμα λάχει  τραβάνε και μια επίθεση σε όσους έχουν το θράσος να πουν πως χρειαζόμαστε νέους χώρους στην Αττική , ρίχνουν και καμιά φιλολαϊκή θεωρία πως δεν πρέπει να γίνουν πουθενά ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ και όλα καλά.
 Το έχουμε ξαναπεί. Οι θεωρίες που λένε "πουθενά  ΧΥΤΑ -ΧΥΤΥ"  , αξιοποιούνται ή
κατασκευάζονται  για το πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα, αλλά στην πράξη βάζουν στο παιχνίδι την καύση και τους καυστηρατζήδες.
 Πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν πως κανένα αποκεντρωμένο μοντέλο δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς νέους ασφαλείς χώρους τελικής διάθεσης στην Αττική. Αν δεν βρεθούν οι νέοι χώροι,  την δουλειά θα την αναλάβουν  πλέον οι καυστηραρζήδες οι οποίοι θα βρουν και τον τρόπο να εγκατασταθούν στην Φυλή.
Και κάτι ακόμα. Μετά το χτεσινό άρθρο για την ΜΠΟΜΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ,  υπάρχουν μερικοί που ρωτάνε με ένα τρόπο σχεδόν ανακριτικό να πω  την γνώμη μου για τους νέους χώρους τελικής διάθεσης.
Λοιπόν για να είμαστε καθαροί,  η γνώμη μου είναι,  πως ΧΥΤΥ επιβάλλεται να υπάρχουν σε όλη την Αττική. Και δυτικά και ανατολικά και όπου αλλού βρεθούν χώροι. Μακάρι να βρισκόταν χώροι και στο κέντρο της Αθήνας για να γίνει και εκεί ΧΥΤΥ.  Όσο πιο πολλούς ΧΥΤΥ έχουμε,  τόσο πιο μικρότεροι και πιο ασφαλείς θα είναι.
 Μήπως τώρα που έμαθαν την γνώμη μου,  θα μπορούσαν να μας πουν και αυτοί την δική τους γνώμη; Μήπως θέλουν ΧΥΤΥ Στοκχόλμης ή ΧΥΤΥ Πεκίνου πέριξ των εργοστασίων καύσης;   Ή μήπως προτιμούν να γίνει  ΧΥΤΑ Βοιωτίας  για τα υπολείμματα της Αττικής;
Και κάτι τελευταίο. Άρχισαν κάποιοι να ψελλίζουν κάτι για τα υπολείμματα  της αποκεντρωμένης διαχείρισης στην Φυλή ; ή δεν καταλαβαίνω καλά εγώ;
Τρομάρα τους…
Θ.Μ
πηγή:http://andi-drasi.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια