Ειδήσεις έβγαλε το χτεσινό Δ.Σ. Φυλής

Φώτο αρχείου
   Οι χτεσινές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου 27-4-15 έκρυβαν κατά την άποψή μας αρκετές ειδήσεις .

Ας δούμε μερικές :
      Στη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα από ότι φαίνεται για αυτή τη χρονιά ΔΕΝ προβλέπονται    έργα από το δήμο ούτε ολοκλήρωση κάποιων από τα περίφημα 79 έργα της προηγούμενης διοίκησης Παππού.

  Από την τοποθέτηση και της ερωτήσεις  του κυρίου  Μπουραΐμη καταλαβαίνουμε ότι στο περίφημο άρθρο 79 ΔΕΝ περιλαμβάνονται όλα τα χρέη του Δήμου προς το Δημόσιο. Ένα χρέος που θα το βρούμε μπροστά μας , ενώ ίσως να μπορούσε να μειωθεί αρκετά με τις ανάλογες κινήσεις  .Με τα υπέρογκα έσοδα από τους δημότες που αναφέρονται στον προϋπολογισμό,  ας περιμένουμε επιπλέον αυξήσεις στα δημοτικά τέλη.   Αλλάζουν πλέον τα περίφημα αντισταθμιστικά οφέλη από τη χωματερή
Άνω Λιοσίων-Φυλής και φαίνεται πως θα γίνει η πλειοψηφία τους αντισταθμιστικά έργα.  Από τις ΜΗ απαντήσεις των υπηρεσιακών υπαλλήλων το πιθανότερο είναι πως και αυτός  

ο προϋπολογισμός έχει προβλήματα. Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του κυρίου Μπουραΐμη για ιστορικό Δ.Σ.
   Φαίνεται από τις αναφορές που έγιναν ότι επιβεβαιώνεται ο  κύριος Λουμιώτης που μίλαγε προεκλογικά για ένα χρέος κοντά στα 800.000.000 €, ενώ κομψά αναρωτήθηκε τι κρύβεται πίσω από την κατακόρυφη αύξηση των δικαστικών εξόδων . Εδώ κολλάει  η παροιμία "ο κόσμος το 'χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι" .
    Όπως αναμενόταν ο έτερος της συνδιοίκησης κύριος Σάββας θα ψήφιζε θετικά για τον προϋπολογισμό. Αυτός ήταν άραγε και ο λόγος της απουσίας της κυρίας Γιαννοπούλου ; αναρωτιόμαστε εμείς. 
    Από την τοποθέτηση του δημάρχου κυρίου Παππού και την αναφορά του στη συνάντηση με την πρώην αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κυρία Δήμου , ξεκαθαρίστηκε και η μεγάλη κόντρα που υπήρχε μεταξύ Μπουραΐμη-Σγουρού. Μια κόντρα που δεν έφερε κανένα έργο της περιφέρειας στο Δήμο Φυλής όπως αντίθετα έκανε με τους "φίλους" του στη Κηφησιά, στο Ίλιον,  στο Φάληρο κλπ. Από λάθος(;)  ενημέρωση (μερικών χιλιάδων ΕΥΡΩ) που έκανε στους δικούς του συμβούλους έφερε και την κόντρα Μπουραΐμη-Χατζητρακόσια . Δεν  είδαμε το δήμαρχο να "ιδρώνει" και πολύ για τον αν θα περάσει ο προϋπολογισμός μέχρι τέλος Μαΐου , ίσως αυτό να του λύνει και τα χέρια για κάποιες ενέργειες και αποφυγή μουρμούρας.
  Εντύπωση μας έκανε και η απουσία του κυρίου Γ. Αβράμη που μάλλον θα τον καταψήφιζε και αυτός. Ας μην ξεχνάμε ήταν από την αρχή αντίθετος και είχε καταψηφίσει την ένταξη του Δήμου Φυλής στο άρθρο 79 . Λέτε σαν ο νεότερος (πολιτικά) δημοτικός σύμβουλος και μακρυά από τα  κέντρα λήψης αποφάσεων κάτι παραπάνω να ξέρει ;
 Τελικά με την ψήφισή του από τις παρατάξεις Νέα Εποχή και Ενότητα Πολιτών πέρασε ο προϋπολογισμός . Αντίθετα τον καταψήφισαν οι παρατάξεις  Δύναμη Συμμετοχής  ,   Λαϊκή  Συσπείρωση (Τσιουμπρής Δημήτρης) και Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής (Λουμιώτης Κώστας) ενώ απείχαν οι Πουλιάσης Δημήτρης (Δύναμη Συμμετοχής), Γεωργιάδης Βασίλης,  Γιαννοπούλου Φωτεινή (Ενότητα Πολιτών) και Αβράμης Γεώργιος(ΕΥ-ΠΟΛΙΣ).

Παραπονιαρης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια