Ποιός ρύθμισε το χρέος του για τα επόμενα … 2101 χρόνια!

0bf12e2b2151645e18e3f2ec1b0c773d_61346-600x337
Την ίδια στιγμή που ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις προσπαθούν με χίλιες δυσκολίες να ενταχθούν στην ρύθμιση των 100 δόσεων, η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικών ρύθμισε *** χρέη του δήμου Φυλής, προκειμένου να εξοφληθούν το… 4116 μ.Χ., δηλαδή συμφώνησε διακανονισμό για την αποπληρωμή των χρεών σε 2101 χρόνια…



Συγκεκριμένα ο Δήμος Φυλής, ο οποίος ανήκει στους ΟΤΑ που βρίσκονται στο «κόκκινο», αξιοποιώντας διάταξη, η οποία προέβλεπε ότι με την παρακράτηση του 5% από τις μηνιαίες καταβολής της κρατικής επιχορήγησης, θα μπορούσε να διακανονιστεί το συνολικό χρέος του δήμου στο κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία.


Ο Δήμος Φυλής οφείλει 449 εκ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, 18,965 εκ. ευρώ προς το Β ́ Περιφερειακό Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών Αθήνας και 227.953,74 ευρώ προς τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφαλίσεως & Περιθάλψεως, δηλαδή συνολικά 468 εκ. ευρώ.


Η μηνιαία δόση προσδιορίστηκε στα 18.345 ευρώ και θα καταβάλλεται για 25.219 μήνες μέχρι να εξοφληθεί, δηλαδή για 2.101 χρόνια.


Αντίστοιχα, ο Δήμος Αμαρουσίου,του οποίου ηγείται οι Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, θα του παρακρατείται μηνιαίως το ποσό των 28.316 ευρώ, προκειμένου να αποπληρώσει χρέος 56 εκ. ευρώ, δηλαδή σε 166 χρόνια δηλαδή το… 2181!

Αυτές είναι ρυθμίσεις…

Δείτε την απόφαση πατώντας ΕΔΩ



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ρύθμιση του Χρέους στον Δήμο Φυλής


    Με βάση την Κ.Υ.Α. αρ. πρωτ.: 11484/3.4.2015, ρυθμίστηκε το χρέος του Δήμου Φυλής.

    Η επιτυχία της ρύθμισης εντοπίζεται στο μικρό ποσό πληρωμής και την δυνατότητα αποπληρωμής του συνόλου του ποσού στα χρόνια που προκύπτουν από την ρύθμιση.

    Το ερώτημα που γεννάται όμως είναι αν θα έπρεπε η Νέα Τοπική Κυβερνητική Ομάδα να αποδεχθεί το χρέος αυτό και σαν συνέπεια αυτού να το ρυθμίσει ή αν θα έπρεπε να πράξει αμφότερη.

    Στην Κ.Υ.Α. αρ. πρωτ.: 11484/3.4.2015 αναφέρεται ότι η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει << συμψηφίζοντας μέχρι εξοφλήσεώς τους με μηνιαία παρακράτηση ποσού ύψους 18.345,10 € από τους αποδιδόμενους σε αυτόν Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους >>.

    Δηλαδή για ένα χρέος τεράστιο για το μέγεθος και το δυναμικό του Δήμου Φυλής, (συγκριτικά με χρέη Δήμων ανάλογων μεγεθών) το οποίο δημιουργήθηκε από προφανώς λανθασμένες πολιτικές επιλογές και δεν βαρύνει με κανένα πολιτικό ή οικονομικό ή κοινωνικό ή οποιοδήποτε δημοκρατικό κόστος προκύπτει από μια λάθος επιλογή αυτούς που επέτρεψαν να δημιουργηθεί πράττοντας την, μετακυλύει σε δεύτερο πρόσωπο με αντίκτυπο σε όλο το κοινωνικό σύνολο του Δήμου για τα επόμενα περισσότερα από 2000 χρόνια, χωρίς κανένας να πράξει τα αυτονόητα για το ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.

    Νιώθω ιδιαίτερα ευτυχής που οι εκπρόσωποι μου επέλεξαν να το ρυθμίσουν με τέτοιο τρόπο που μετά από 2000 χρόνια θα υφίσταται ακόμα στα έξοδα του Δήμου μου και δεν επέλεξαν να αποδώσουν << Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι >> . Είναι έντονο το συναίσθημα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την επιλογή αυτή ρύθμισης του χρέους χωρίς καμία εξέταση, μέσω οποιουδήποτε Δημοκρατικού Ελέγχου, για το πώς δημιουργήθηκε και το ποίος το δημιούργησε.

    Συνεχίστε με την ίδια ένταση και το ίδιο σκεπτικό και μην ασχολείστε με τα χρέη στον Δήμου μας που Δημιουργούνται Μόνα τους.

    Θα είμαι εδώ ακόμα και σε 1.000.000 χρόνια μόνο και μόνο για να ξεπληρώνω αυτά τα Μοναδικά και Αυτοδημιούργητα Χρέη, ελπίζοντας ότι κάποια μέρα κάποιος θα τα προσθέσει στο Βιβλίο Guinness.

    Είμαι Μαζί σας,


    Σας Ευχαριστώ Πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή