Καράλη Κατερίνα:Οι λόγοι που κατεβαίνω με το ΣΥΡΙΖΑ

 
Στις εκλογές της 25ης Γενάρη, τις πιο κρίσιμες στην σύγχρονη ιστορία του τόπου μας, αποφάσισα να συμπορευτώ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αποφάσισα να μη μείνω αμέτοχη στην πλέον καθοριστική μάχη για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας, μιας κοινωνίας που δέχθηκε την πιο βάρβαρη επίθεση που έχει δεχθεί ευρωπαϊκός λαός μεταπολεμικά.
Πήρα αυτήν την απόφαση, όχι στοχεύοντας σε κάποια προσωπική ανέλιξη αλλά επιδιώκοντας να συμβάλω στην κοινή προσπάθεια ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως δύναμη ελπίδας και ανατροπής, να μπορέσει να βγάλει την χειμαζόμενη κοινωνία από το τέλμα των μνημονιακών πολιτικών.
Αυτές ακριβώς οι πολιτικές και οι συνέπειές τους, αλλά και η διαρκής υποβάθμιση της ζωής στα δυτικά προάστια της Αθήνας, επέφεραν την πολιτική μεταστροφή μεγάλου κομματιού της κοινωνίας μας. Μέρος αυτού του κύματος που προσβλέπει στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοπή της καταστροφής είμαι κι εγώ.
Χωρίς κομματική εμπειρία αλλά με τη βεβαιότητα της γνώσης ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ
αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων,συστρατεύομαι στον ωραίο και τίμιο αγώνα των εκλογών της 25ης Γενάρη. Έναν αγώνα που αποτελεί απλώς την αρχή για μία ριζική αλλαγή νοοτροπίαςκαι ηθικής, μία αρχή για τον δημοκρατικό μετασχηματισμό στον τρόπο άσκησης της πολιτικής. Όπως έχει πει και ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας: «Από το λαό, με το λαό, για το λαό».
Η βεβαιότητα για την ελπιδοφόρο προοπτική της Αριστεράς δε προέρχεται από ιδεολογική εμμονή. H επιβεβαίωση των θέσεων που ήδη από το 2009 έχει διατυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, περί καταστροφικού αδιεξόδου των πολιτικών λιτότητας, ανάγκης διαγραφής του χρέους και υπεράσπισης των κοινωνικών δικαιωμάτων απέναντι στην επερχόμενη επίθεση ξένων και εγχώριων κέντρων εξουσίας, με έκανε να στραφώ στο πολιτικό σχέδιο της Αριστεράς για την ανατροπή.
Γιατί η Αριστερά, έχοντας προβλέψει την καταστροφή και έχοντας μείνει έξω από το φθαρμένο και αναξιόπιστο πολιτικό σκηνικό, αποτελεί τη μόνηφερέγγυα δύναμη για την αλλαγή κατεύθυνσης, τον τερματισμό της λιτότητας και την υπεράσπιση των συμφερόντων των πολλών.
Ήδη, από τα δείγματα γραφής της νέας περιφερειακής αρχής της Αττικής, είναι εμφανής η διάθεση σύγκρουσης με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον τόπο (βλέπε ακύρωση των εργοστασίων ΣΔΙΤ) και διαμόρφωσης εναλλακτικού μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ήρθε λοιπόν η ώρα, μέσα και από την ψήφο μας στις εθνικές εκλογές της 25ης Γενάρη, να φωνάξουμε ξανά ότι η Φυλή και η Δυτική Αττική δεν θα συνεχίσουν να είναι η πίσω αυλή της Αττικής. Ότι δεν είναι νομοτέλεια η υποβάθμιση, η ανεργία, η απαξίωση του περιβάλλοντος. Με την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ακουστεί η φωνή μας, η φωνή όσων δεν είχαμε μέχρι τώρα φωνή απέναντι στις πολιτικές και οικονομικές ελίτ που οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή.
Στις 25 Γενάρη, με τον ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται η ελπίδα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια