Σύσκεψη για τη συγκοινωνία στο Δημαρχείο Φυλής




























Σύσκεψη με τη συμμετοχή αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Φυλής, παραγόντων του ΟΑΣΑ και εκπροσώπων μαζικών φορέων και δημοτών, με αντικείμενο τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση της περιοχής,  θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης, 15 Ιανουαρίου και ώρα 10:00, στην αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ (Δημαρχείο Φυλής, Άνω Λιόσια).
Η σύσκεψη αποτελεί συνέχεια της διαβούλευσης για τη συγκοινωνία που είχε προκαλέσει ο Δήμος Φυλής. Μετά το τέλος της διαβούλευσης, οι προτάσεις όλων των μαζικών φορέων και των δημοτών
διαβιβάστηκαν στον ΟΑΣΑ.
Μερικές μέρες αργότερα διενεργήθηκε σύσκεψη στον ΟΑΣΑ με τη συμμετοχή του Γ. Γραμματέα του Δήμου Φυλής Αργύρη Αργυρόπουλου και των Αντιδημάρχων Ζεφυρίου, Γιάννη Μαυροειδάκου και Φυλής, Σπύρου Μπρέμπου, στην οποία αποσαφηνίστηκαν αρκετά ζητήματα. Στην εν λόγω σύσκεψη κρίθηκε επιβεβλημένο να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Φυλής με τη συμμετοχή τοπικών παραγόντων, ώστε να επιλεγούν οι βέλτιστες, σε σχέση με τις υπάρχουσες δυνατότητες του ΟΑΣΑ,  λύσεις.
Κατά τη σύσκεψη της προσεχούς Πέμπτης, θα υποβληθεί  και η πρόταση του Δήμου Φυλής για τη δημιουργία κορμού στο Σταθμό του Προαστιακού.


 Προτάσεις για το νέο συγκοινωνιακό χάρτη της Αττικής 
Μετά από δημόσια διαβούλευση για το νέο συγκοινωνιακό χάρτη,  την οποία προκάλεσε, μέσω του διαδικτύου ο Δήμος Φυλής, κατέθεσαν τις προτάσεις τους οι μαζικοί φορείς, αλλά και μεμονωμένοι κάτοικοι. Τα βασικά συμπεράσματα τα οποία προκύπτουν από τον προβληματισμό που κατατέθηκε είναι τα εξής:
Α. Υπάρχουν αντιδράσεις για την κατάργηση της γραμμής ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΑΧΑΡΝΑΙ
Β. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των συνοικιών ΠΑΝΟΡΑΜΑ και ΛΙΜΝΗ Άνω Λιοσίων. Οι προτάσεις των τοπικών φορέων και των δημοτών, επί του θέματος, είναι ενδιαφέρουσες.
Γ. Οι κάτοικοι της συνοικίας ΖΩΦΡΙΑΣ διαφωνούν με την μετεπιβίβαση στους Αγίους Αναργύρους και επιμένουν για συνέχιση του δρομολογίου μέχρι την Αττική
Δ. Οι κάτοικοι του παραδοσιακού κέντρου των Άνω Λιοσίων ζητούν να διέρχονται οι τοπικές γραμμές από τη Πλατεία Μητροπόλεως, προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση του επιβατικού κοινού στο εμπορικό κέντρο και στις υπηρεσίες του Δήμου. Επισυνάπτουμε κατάλογο υπογραφών των κατοίκων της εν λόγω περιοχής.
Ε. Aναφορικά με τη γραμμή 735 και τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου, γενικότερα, επισυνάπτονται οι προτάσεις του Αντιδημάρχου Ζεφυρίου
ΣΤ. Όλοι οι φορείς και οι κάτοικοι ζητούν πύκνωση των δρομολογίων, τουλάχιστον κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από 07:00-10:00 και 14:00 μέχρι 17:00
Επισυνάπτουμε όλες τις προτάσεις και παρακαλούμε, αφού τις μελετήσετε να προσδιορίσετε συνάντηση με το Δήμαρχο και τους εκπροσώπους των μαζικών φορέων της πόλης, πριν από τις τελικές σας αποφάσεις.
Επίσης καταθέτουμε πρόταση μεταφοράς του κορμού των Άνω Λιοσίων δίπλα στο σταθμό του Προαστιακού, μετά από κατάλληλη διαμόρφωση, από το Δήμο, του χώρου, σύμφωνα με την κάτοψη και τα λοιπά σχέδια που επισυνάπτονται.
Πέραν των παραπάνω, ο Δήμος εμμένει στην πρόταση που είχε καταθέσει το 2013 και με την οποία ζητά τη δημιουργία τοπικής συγκοινωνίας, με τη διευκρίνηση ότι δεν είναι, σήμερα, σε θέση να αναλάβει το κόστος που είχε προσδιορισθεί. 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Μαλλον αυτες ειναι προτασεις των αιρετων ,οι οποιοι μαλλον δεν εχουν μπει σε λεφωρειο.Ο καθενας παιζει το βιολι του,αντι να μας φτιαξουν κατι καλυτερο μας πανε στο χειροτερο,Η Ζωφρια γεμισε με απαγορευτικα,δυο στενα ανεβαινουν.Μια προταση ....κυριοι μπειτε σε κανενα δημοσιο μεσο ,μιληστε με τους επιβατες,πηγαινετε σε κανεναν αλλο δημο να δειτε τι θα πει συγκοινωνια και μετα καντε προτασεις...κυριοι συγκοινωνιολογοι καντε καμμια αλλη δουλεια.....αλλα εχουμε τα σκουπιδια,την παρακμη,την αμορφωσια και μας φεροσαστε σαν σε σκουπιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή