ΣΤΟΠ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΠΑΠΠΟΎ ή ΑΠΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ;


Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Φυλής αναφέρει την αντίθεση  του  Χρήστου Παππού στο αίτημα του Δήμου Τρίπολης να έρχονται τα απορρίμματα της στο ΧΥΤΑ Φυλής .
 Ήδη όμως η Τρίπολη γνώριζε  τις προθέσεις της Δούρου ,πως θα απορρίψει το αίτημα της, και είχε φροντίσει μέσω  Τατούλη από τις 19-12-14 να ανοίξει ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου για να τα δέχεται΄.
Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου και την  σχετική απόφαση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
STOP από Παππού στα σκουπίδια της Τρίπολης
Ματαιώθηκε, με παρέμβαση του Δημάρχου Χρήστου Παππού, η εκ νέου μεταφορά των απορριμμάτων της Τρίπολης στη Χωματερή Φυλής.
Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ), που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, 29 Δεκεμβρίου 2014, ο Χρήστος Παππούς, με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής,  αντιτάχθηκε, ευθέως, στο αίτημα του Δήμου Τρίπολης να
επιτραπεί η εναπόθεση των απορριμμάτων του στη Χωματερή της Φυλής.
Εκθέτοντας  το σκεπτικό του ο Δήμαρχος Φυλής τόνισε ότι η διαχείριση απορριμμάτων που προέρχονται από άλλη Διοικητική Περιφέρεια της χώρας είναι παράνομη και πρόσθεσε ότι ήδη έχει δοθεί πίστωση χρόνου στο Δήμο Τρίπολης να λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του.
«Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι δυνατό να καλείται η Φυλή, να δώσει και πάλι, λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων όλης της Ελλάδας», τόνισε ο Χρήστος Παππούς και πρόσθεσε ότι πάγιο αίτημα του Δήμου είναι η παύση λειτουργίας της Χωματερής και η αποκατάστασή της. 

Μετά από την παρέμβαση του Δημάρχου Φυλής, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου εισηγήθηκε να απορριφθεί το αίτημα του Δήμου Τρίπολης, ικανοποιώντας έτσι το περί δικαίου αίσθημα των κατοίκων της περιοχής.





“Β. ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Είσοδος και αποδοχή απορριμμάτων
2. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, κατά την οποία ο ΧΥΤΑ /ΧΥΤΥ θα υποχρεωθεί να δεχθεί εξαιρετικά μεγάλη ποσότητας απορριμμάτων, θα γίνονται δεκτά τα απορρίμματα μόνο αφού εκπονηθεί σχέδιο με το οποίο θα ρυθμίζεται η προσέλευση βάσει διαθέσιμων μέσων και προσωπικού, ούτως ώστε στο τέλος της μέρας όλα τα απορρίμματα να είναι συμπιεσμένα και σκεπασμένα.
Η έκτακτη ανάγκη ρητώς θα ορίζεται βάσει των διατάξεων του Ν.3582/2010, αρθρο 186/Θ/5 “Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης -Πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ”, των διατάξεων του Ν.3013/01.05.2002 (ΦΕΚ 102/Α'/2002) «Αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας και λοιπές διατάξεις» και από τις διατάξεις του Ν. 3536/2007 «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε περίοδο ειρήνης» όπως ισχύουν σήμερα και οι λεπτομέρειες και οι όροι της έκτακτης ανάγκης θα ορίζονται κατόπιν απόφασης Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, μετά από εξουσιοδότηση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.”
Κατά τα λοιπά ισχύει


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια