Υποχρεωτική δήλωση πηγαδιών και γεωτρήσεων


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ

Τεχνική Υπηρεσία
Κωστή Παλαμά & Καρκαβίτσα
13341 Άνω Λιόσια
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 2482233
FAX: 210 2486196
Emai: dtexnyp@fyli.gr



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Υποχρεωτική δήλωση πηγαδιών και γεωτρήσεων στο Δήμο Φυλής,
μέχρι 28 Ιανουαρίου 2015
Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 31Β΄/14.01.2014) όλα τα σημεία υδροληψίας  όπως γεωτρήσεις-πηγάδια ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούνται ή όχι, πρέπει να καταχωρηθούν στο σχετικό μητρώο του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Για το σκοπό αυτό υποχρεούνται όλοι οι κάτοχοι/χρήστες τέτοιων σημείων  οι οποίοι δεν έχουν λάβει άδεια  χρήσης νερού, να τα δηλώσουν έως τις 28 Ιανουαρίου 2015.
Προσοχή η διαδικασία δεν αφορά το σύνολο ιδιοκτητών/χρηστών σημείων υδροληψίας αλλά μόνο όσους δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια για τη δήλωση τους  στις αρμόδιες αρχές (Περιφέρεια Αττικής ή Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.)
Η διαδικασία είναι απλή αφού η αίτηση εγγραφής δεν συνοδεύεται από κανένα φάκελο/ δικαιολογητικά και κατατίθεται στο Δήμο.
Η αίτηση για εγγραφή στο εθνικό μητρώο σημείων υδροληψίας (Ε.Μ.Σ.Υ) συμπληρώνεται από τον αιτούντα και κατατίθενται στην Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου. Προς τους Δημότες παρέχεται βοήθεια από αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου για τον προσδιορισμό των συντεταγμένων της θέσης
υδροληψίας. Εάν οι δικαιούχοι/χρήστες είναι περισσότερο του ενός (π.χ πολυκατοικία) συμπληρώνονται όλα τα ονόματα ή γίνεται κοινή από όλους αίτηση.
Σύμφωνα με τη νέα Κ.Υ.Α
1)      Η εγγραφή στο Ε.Μ.Σ.Υ ενός σημείου υδροληψίας αποτελεί πλέον προϋπόθεση για την αδειοδότηση.
2)      Στο Ε.Μ.Σ.Υ εγγράφονται και τα ανενεργά σημεία υδροληψίας δηλαδή τα σημεία από τα οποία δεν αντλείται νερό.
3)      Η εγγραφή  ενός ενεργού σημείου υδροληψίας στο μητρώο διασφαλίζει για κάθε νόμιμο χρήστη τη δυνατότητα συνέχισης του χρήστη μέχρι την έκδοση της σχετικής άδειας χρήσης. Προϋπόθεση η κατάθεση αίτησης για αδειοδότηση στη Περιφέρεια Αττικής  έως και την 30 Ιανουαρίου 2015.
Καλούνται οι Δημότες του Δήμου Φυλής όσοι έχουν στην κατοχή τους (γεώτρηση, πηγάδι, ) είτε είναι ενεργό κάνουν χρήση νερού ή ανενεργό (δεν κάνουν χρήση νερού)  να καταθέσουν την αίτηση στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής,
Δ/νση Κωστή Παλαμά & Καρκαβίτσα στα Άνω Λιόσια από τις 8 -28 Ιανουαρίου 2015.
Η αίτηση κατατίθεται στα πλαίσια της υπ’αρ.  κοινής υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 31Β΄/14.01.2014) που τροποποιήθηκε με την υπ’αρ. κοινή υπουργική απόφαση 14056/2014 (Β’31) που αναφέρεται στην εγγραφή στο Ε.Μ.Σ.Υ (Εθνικό μητρώο σημείων υδροληψίας).
Σύμφωνα με την υπ’αρ.  κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ31Β΄/14.01.2014)  όσοι ιδιοκτήτες δεν προβούν σε δήλωση των πηγαδιών –γεωτρήσεων ενδέχεται να τους επιβληθεί πρόστιμο.
Μετά από την 28η Ιανουαρίου καμία αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή.

Αρμόδιοι υπάλληλοι:     Ματάκος Χρήστος Γεωλόγος
                                        Βερούτη Σπυριδούλα Γεωλόγος
                                        Καπερώνης Χρήστος Γεωπόνος     


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια