Συνάντηση Ρεθυμιωτάκη με Βρούτση και Κεγκέρογλου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τον υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου και τον Γεώργιο Ρεθυμιωτάκη, Πρόεδρο του Κέντρου Εργασίας Αναπήρων του Πανευρωπαικού Σωματείου Αναπήρων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Συνεργασία – Δημιουργία» του Δήμου Φυλής με θέμα την ένταξη στην αγορά εργασίας των ατόμων με αναπηρία.   
            Η εργασία είναι από τα καλύτερα φάρμακα που γιατρεύει όλες τις αναπηρίες του κόσμου. Ευθύνη και χρέος όλων μας είναι να διασφαλίσουμε την εργασία σε θεσμικό,
πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο με την παροχή ευκαιριών αλλά και την καταπολέμηση κάθε μορφής διάκρισης.
            Είναι πολύ σημαντικό το βήμα σύμπραξης των ιδρυμάτων με φορείς του Δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, για την επίτευξη ουσιαστικών μορφών παρέμβασης στην αγορά εργασίας των ΑμΕΑ. Ο υπό ίδρυση φορέας θα μπορούσε για λογαριασμό των ιδρυμάτων να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην ένταξη ΑμΕΑ στη αγορά εργασίας και στην εμπορική εκμετάλλευση των παραγόμενων προϊόντων από τα εργαστήρια των ιδρυμάτων, να εμπλακεί σε κάθε μορφής συμφωνίες παρέχοντας με τον τρόπο αυτό ουσιαστικούς πόρους και εμπορικές λύσεις στη εδραίωση βιώσιμων ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και έσοδα στα ίδια τα ιδρύματα.

            Κάθε χρόνο η Πολιτεία διαθέτει σοβαρά οικονομικά κονδύλια σε διάφορους κρατικούς ή ιδιωτικούς φορείς, για τη λύση προβλημάτων που απασχολούν τα ΑμεΑ και όχι μόνο. Σκέφτηκε άραγε κανείς πόσα από όλα αυτά τα ευεργετήματα φτάνουν στον προορισμό τους; Γιατί αν πραγματικά φτάσουν, οι γεροί θα πηδάνε απ’ τα μπαλκόνια. Καλό θα είναι λοιπόν ότι αφορά την αναπηρία, να μην εμπλέκεται με την πολιτική και να το διαχειρίζονται σε μεγαλύτερο βαθμό τα ΑμεΑ που έχουν τις γνώσεις και τις δυνατότητες και όχι οι κηδεμόνες τους που μέχρι σήμερα δεν κατάφεραν και πολλά πράγματα. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια