Η «Δύναμη Ζωής» στην ΟΕΔΑ Φυλής

Η περιφερειάρχης κυρία Ρένα Δούρου κατά την επίσκεψή της στον ΧΥΤΑ της Φυλής (INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Οργανωμένη εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Φυλής επισκέφθηκε σήμερα η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μαζί με τους  Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης «Δύναμης Ζωής». Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος στη Διεύθυνση  Διάθεσης Υπολειμμάτων-Αποβλήτων, μηχανολόγος – μηχανικός, Παναγιώτης Γιαννόπουλος ενημέρωσε για τις λειτουργίες και τις εγκαταστάσεις του χώρου.  
Μετά από την επίσκεψη, η Περιφερειάρχης έκανε την εξής δήλωση:
«Τον χώρο τον είχα επισκεφθεί και προεκλογικά, πριν αποκτήσω την ιδιότητα του προέδρου του ΕΔΣΝΑ. Σήμερα η επίσκεψή μας σε τούτο το χώρο έχει διπλή σημασία. Συμβολική και ενημερωτική. Βρισκόμαστε μπροστά από το χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, σε έναν χώρο, που όχι σύμφωνα με τη Δούρου ή τη «Δύναμη Ζωής», αλλά σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής
Αναφορών της ΕΕ, είναι μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου για τις τρεις επόμενες γενιές.
Το πρόγραμμά μας, το πρόγραμμα της Δύναμης Ζωής όχι μόνο για την Περιφέρεια Αττικής αλλά και για όλη την πατρίδα είναι σταδιακά, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, η Φυλή να κλείσει. Επισκεφθήκαμε ορισμένους χώρους, όπως το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ), τον αποτεφρωτήρα  νοσοκομειακών – επικίνδυνων αποβλήτων, χώρο μοναδικό σε όλη την Ελλάδα. Στο δικό μας πρόγραμμα, που ακολουθεί τις ευρωπαϊκές οδηγίες, ο αποτεφρωτήρας πρέπει να εγκατασταθεί σε άλλη ειδική ζώνη ασφάλειας, που να μην βρίσκεται τόσο κοντά στον αστικό και κοινωνικό ιστό.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους διαγωνισμούς για τις ΣΔΙΤ, η Περιφερειάρχης τόνισε ότι «έχουν αλλάξει πολλά ήδη από το βράδυ της 25ης Μαΐου. Με την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ προχωράμε έτσι ώστε στη χώρα μας να μην έχουμε τη δημιουργία τεσσάρων τέτοιων φαραωνικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων που στόχο είχαν το κέρδος συγκεκριμένων συμφερόντων».


Για περισσότερες πληροφορίες:

Twitter: @renadourou

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια