Καταψήφισε η παράταξη Μπουραΐμη τις μειώσεις στην Ύδρευση



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δυσάρεστη έκπληξη επεφύλαξε για τα υπόλοιπα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής η άρνηση του πρώην Δημάρχου Φυλής Δημήτρη Μπουραϊμη και των μελών της παράταξής του,  να ψηφίσουν μείωση στα τιμολόγια ύδρευσης.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 18 Νοεμβρίου, η πρόταση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και του Αντιδημάρχου Διοίκησης κι Εσόδων Δημήτρη Καμπόλη, ήταν να επανέλθουν, τα τιμολόγια,  που προβλέπουν μειώσεις στο νερό.  Για του λόγου το αληθές ιδού οι σχετικοί πίνακες:
                          2010 (Διοίκηση Παππού)
  1. ΑΠΟ 0-5 κ.μ 0,38 ευρώ
  2. ΑΠΟ 5-20κ.μ. 0,60 ευρώ
  3. ΑΠΟ 20-27κ.μ. 1,03 ευρώ
  4. ΑΠΟ 27-35κ.μ. 1,41 ευρώ
  5. ΑΠΟ 35κ.μ. και πάνω 1,80 ευρώ

                    2011-2012 (Διοίκηση Μπουραΐμη)
  1. ΑΠΟ 0-5 κ.μ 0,4138 ευρώ
  2. ΑΠΟ 5-20κ.μ. 0, 6471 ευρώ
  3. ΑΠΟ 20-27κ.μ. 1,8566  ευρώ
  4. ΑΠΟ 27-35κ.μ. 2,5992  ευρώ
  5. ΑΠΟ 35κ.μ. και πάνω 3,2357 ευρώ.
«Δυστυχώς ο κος Μπουραΐμης και οι συνεργάτες του δεν ψήφισαν τις προτάσεις μας για μείωση στο νερό» δήλωσε σχετικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ο οποίος
καταλόγισε στον πρώην Δήμαρχο υποκριτική συμπεριφορά. 
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ισχύουν τα Τιμολόγια για τις ευπαθείς ομάδες με μειώσεις κατά 50%.
Τη θέση της Δημοτικής Αρχής εξάλλου, κατέστησε με σαφήνεια ο  Αντιδήμαρχος και στον Τομέα της Ύδρευσης, αναφέροντας τα εξής:
« Σύμφωνα με το νόμο, ένα σημαντικό  κομμάτι ανταποδοτικών εσόδων για το Δήμο, είναι ο Τομέας της Ύδρευσης κι εδώ θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και ξεκάθαροι.  Τα έσοδα του Δήμου για το  2013 από την Ύδρευση ήταν 813 χιλ ευρώ και το 2014  974 χιλ ευρώ. Πρόκειται για πάρα πολύ μικρά ποσά σε σχέση με την κατανάλωση που γίνεται, δηλαδή σε σχέση με την τιμή που πληρώνει ο Δήμος για αγορά νερού από την ΕΥΔΑΠ. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς ως Δημοτική Αρχή. Προκύπτει από τα στοιχεία του τμήματος εσόδων. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι όλοι οι Συνδημότες μας έχουν απαιτήσεις αλλά και υποχρεώσεις. Μια από αυτές είναι πως όλοι θα πρέπει να πληρώνουμε το νερό που μας προμηθεύει ο Δήμος, κάτι που μέχρι σήμερα δεν γίνεται.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο Δήμος καταβάλει ήδη, προσπάθεια να μειώσει τις ποσότητες του νερού που χρειάζεται για τη λειτουργία των εγκαταστάσεών του και για το πότισμα του πρασίνου, ενεργοποιώντας τις δικές του γεωτρήσεις. Επίσης είναι πολύ αυστηρός με καταναλωτές που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού και επιδίδονται στην κλοπή νερού, διακόπτοντας μεγάλο αριθμό παροχών, ενώ έχουν υπάρξει και περιπτώσεις παραπομπών στον Εισαγγελέα.
Αναφορικά με την Δημοτική Ενότητα Φυλής, εκτιμάται ότι υπάρχει υστέρηση εσόδων της τάξης του 95% σε σχέση με την κατανάλωση που καταμετρά η ΕΥΔΑΠ. Έτσι μετά από σύσκεψη με τους Συναδέλφους, τον Αντιδήμαρχο Φυλής Σπύρο Μπρέμπο, τον αναπληρωτή Δήμαρχο Μαρίνο Σαρλά και την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ελένη Λιάκου, συμφωνήσαμε να τοποθετηθούν ρολόγια σε όλη τη Δημοτική Ενότητα Φυλής, ξεκινώντας από τις Επιχειρήσεις και τα Καταστήματα, ώστε να υπάρξει δικαιοσύνη, αλλά κι ένα σοβαρό έσοδο για τον Δήμο.

Όσο για την πρώην διοίκηση που ενώ επέβαλε αυξήσεις και μεθόδευε την παραχώρηση των δικτύων στην ΕΥΔΑΠ, παριστάνει, τώρα την προστάτρια των φτωχών και των αδικημένων, ας αναλογισθεί επιτέλους, τις ευθύνες της, για το γεγονός ότι οδήγησε το Δήμο Φυλής στο χείλος του γκρεμού.  Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η Ύδρευση επιβάλλεται από το νόμο να είναι ανταποδοτική και όχι χρεωστική, κάτι που ισχύει για όλους του Πολίτες».  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια