ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ- Μεταξύ των πρώτων θεμάτων και ο ΧΥΤΑ Φυλής


Tα ζητήματα της ασφάλειας και της φύλαξης του ΧΥΤΑ Φυλής, της Πολιτικής Προστασίας και της Οδικής Ασφάλειας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια, η Περιφερειάρχης Αττικής Αττική Ρένα Δούρου. Η Περιφερειάρχης συνοδευόταν από τους Αντιπεριφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Τομέα, Γιώργο Καραμέρο και Χρήστο Καπάταη.
Αναφορικά με το θέμα της ανάγκης φύλαξης του ΧΥΤΑ Φυλής, η Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι πρόκειται για κρίσιμης σημασίας ζήτημα που αφορά στην ανθρώπινη ζωή και τη δημόσια υγεία, στο οποίο το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη μπορεί και οφείλει να παίξει σοβαρό ρόλο σε δύο επίπεδα. Τόσο σε αυτό της περιφρούρησης έτσι ώστε να μην εισέρχονται τρίτα άτομα στον ΧΥΤΑ όσο - και τούτο είναι το κυριότερο -, σε εκείνο της καταπολέμησης των κυκλωμάτων παρανομίας που βασίζονται στην κλοπή υλικών από τη χωματερή. Αστυνομία, Δήμοι και Περιφέρεια οφείλουν να δράσουν συντεταγμένα προς την κατεύθυνση αυτή.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της Πολιτικής Προστασίας, η Περιφερειάρχης έθεσε το θέμα της δημιουργίας κέντρου επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Στο δε κρίσιμο ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι η έμφαση πρέπει να δοθεί στην πρόληψη, στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση μαθητών, οδηγών και όλων των πολιτών, καθώς το κοινωνικό δικαίωμα της ασφαλούς μετακίνησης είναι αδιαπραγμάτευτο. Παράλληλα συμφωνήθηκε, σε συνεργασία με το υπουργείο, να εντοπιστούν τα πιο επικίνδυνα σημεία για την οδική ασφάλεια στην Αττική προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα. Σε ό,τι αφορά στο θέμα των μεταναστευτικών ροών, η Περιφερειάρχης υπογράμμισε το αδιέξοδο που προκαλεί η ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία σε βάρος των χωρών – πυλών εισόδου.
Τέλος, οι δύο πλευρές αποφάσισαν τη δημιουργία μίας ανοικτής γραμμής επικοινωνίας, προκειμένου να υπάρχει άμεση ενημέρωση και αποτελεσματικότερη δράση σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας.

πηγή http://kinisi-esdkna.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια