ΑΓΙΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΖΕΦΥΡΙΟΥ


Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρούσα στα σχολεία την πρώτη μέρα της νέας χρονιάς,
η Δημοτική Αρχή
Με τον καθιερωμένο αγιασμό που τελέστηκε στα σχολεία όλων των βαθμίδων του Ζεφυρίου, παρουσία των Αντιδημάρχων κ. Γιάννη Μαυροειδάκου και Θανάση Σχίζα και των Δημοτικών Συμβούλων Δημήτρη Τσιουμπρή, Κώστα Λουμιώτη, Γιώργου Κούρκουλου και Γιώργου Αντωνόπουλου, ξεκίνησε την Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου και επίσημα η νέα σχολική χρονιά 2014-2015.
Μαθητές και γονείς εξεπλάγησαν ευχάριστα όταν οι διευθυντές των σχολείων ανακοίνωσαν πως φέτος για πρώτη φορά ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου εξασφάλισε ιατρικό κλιμάκιο το οποίο θα επισκεφθεί τα σχολεία της περιοχής και θα εξετάσει δωρεάν όλα τα παιδιά προκειμένου να συμπληρωθεί το Ατομικό Δελτίο Υγείας τους.
Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, σε ένα πραγματικό αγώνα δρόμου προσπάθησαν να παρευρεθούν σε όλα τα σχολεία. Ειδικότερα, στους αγιασμούς του 4ου Δημοτικού σχολείου Ζεφυρίου, του 3ου Δημοτικού Σχολείου, του 1ο Δημοτικού
Σχολείου Ζεφυρίου, στο Ειδικό σχολείο Ζεφυρίου, στο 2ο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Ζεφυρίου παρευρέθηκε ο Γιάννης Μαυροειδάκος. Στο 1ο Δημοτικό σχολείο, το 1ο Γυμνάσιο και το Λύκειο Ζεφυρίου το Δήμο Φυλής εκπροσώπησε ο  πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ζεφυρίου και Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Αθανάσιος Σχίζας.
Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου ο Διευθυντής κ. Κώστας Τέγος ανακοίνωσε πως τη Δευτέρα ξεκινά πλήρες πρόγραμμα καθώς δεν υπάρχουν ελλείψεις ούτε σε δασκάλους ούτε σε βιβλία και ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για τη συμπαράσταση όσον αφορά την ομαλή λειτουργία του σχολείου. Ο κ. Μαυροειδάκος αφού ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε δασκάλους και μαθητές υπογράμμισε πως « προσπαθήσαμε σε αυτό το δεκαήμερο που διοικούμε να παρασχεθούν τα στοιχειώδη στα σχολεία για να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Φροντίσαμε την καθαριότητα των χώρων και συζητήσαμε με τους διευθυντές τα προβλήματα και τις ελλείψεις. Είμαστε εδώ για ό,τι χρειαστεί το σχολείο, οι μαθητές και οι γονείς».
Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου, ένα σχολείο με πολλές ιδιαιτερότητες καθώς σε αυτό φοιτούν μόνο  μαθητές Ρομά,  η Διευθύντρια κ. Βασιλεία Καλαρχάκη υπογράμμισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το σχολείο,  έκανε έκκληση στους γονείς να είναι συνεχής και καθημερινή η παρουσία των παιδιών στο σχολείο και διαβεβαίωσε πως η νέα Δημοτική Αρχή είναι ενήμερη για τα προβλήματα και γίνεται από κοινού προσπάθεια για την επίλυσή τους.
«Η επιλογή μου να έρθω σε αυτό το σχολείο ήταν απόλυτα συνειδητή. Με συγκλόνισε η έκκληση της διευθύντριας προς τους γονείς. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Το επιχείρημα ότι δεν ξέρω γράμματα και δεν στέλνω και το παιδί μου σχολείο είναι καταστροφικό. Σκεφτείτε πόσο τραγικό είναι, μετά από 20 χρόνια, το παιδί σας να είναι στην ίδια θέση με σας και να λέει στο δικό του παιδί …δεν ξέρω γράμματα και δεν θα μάθεις και συ.. Είναι ανατριχιαστικό και ως σκέψη. Έχετε τη μοναδική ευκαιρία αυτό να το αλλάξετε τώρα. Έχετε υποχρέωση και ευθύνη απέναντι στα παιδιά που γεννήσατε. Είστε υποχρεωμένοι να τα εξοπλίσετε με όλα τα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να ζήσουν μια καλύτερη και ισότιμη ζωή χωρίς διακρίσεις και περιθωριοποίηση» τόνισε ο κ. Μαυροειδάκος.
Πανηγυρική ήταν η εικόνα στο Λύκειο Ζεφυρίου. Ο διευθυντής του σχολείου κ. Ευριπίδης Γιαννίκας, ο ιερέας πατήρ Άγγελος Κανέλος, Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου κ. Γιάννης Μαυροειδάκος, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Σωτηρόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης γονέων Ζεφυρίου και Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Αθανάσιος Σχίζας υπογράμμισαν τις πρωτιές του συγκεκριμένου σχολείου όσον αφορά τον αριθμό των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και παρότρυναν τους μαθητές της τρίτης λυκείου να συνεχίσουν την παράδοση του σχολείου και να διατηρήσουν τη φήμη του ως του «κολεγίου της Δυτικής Αττικής».
Ο Πρόεδρος Ένωσης Γονέων και κηδεμόνων και Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Αθανάσιος Σχίζας αφού ευχήθηκε σε καθηγητές και μαθητές καλή και εποικοδομητική χρονιά προανήγγειλε πως σύντομα θα είναι σε θέση και αφού υποβληθούν οι μελέτες να ανακοινώσει τέσσερα έργα που θα αλλάξουν ριζικά την περιοχή του Ζεφυρίου.
«Αν διαπιστώσεις στην πορεία σου λαμόγια τσάκισέ τα…. Θέλω να παραμείνεις ο Σχίζας που ξέρουμε όλα αυτά τα χρόνια. Μην μας απογοητεύσεις» είπε στον Αντιδήμαρχο ο Διευθυντής του σχολείου κ. Ευριπίδης Γιαννίκας.    
«Θα στηρίξω και απ΄ τη νέα θέση που κλήθηκα να υπηρετήσω το τόπο που γεννήθηκα και ζω. Οι αξίες και οι αρχές μου είναι δεδομένες και δεν αλλάζουν. Τουλάχιστον στον τομέα της ηθικής είναι σίγουρο πως δεν θα σας απογοητεύσω, στοχεύω όμως σε πολύ περισσότερα. Έχουμε πολλή και δύσκολη δουλειά μπροστά μας» απάντησε ο κ.Σχίζας .


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια