ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ - Επιδημιολογική - Τοξικολογική - Μελέτη - ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.)


Κατά την περίοδο παραμονής  μου στην Πατρίδα ΜΑΣ επισκέφτηκα τα γραφεία του Συνήγορου του Πολίτη σχετικά με την Επιδημιολογική Μελέτη του ΧΥΤΑ Φυλής.
Η  επιστημονικός συνεργάτης που χειρίζεται την υπόθεση μου απήντησε ότι το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχει απαντήσει και σύντομα θα λάβουμε απάντηση από τον ΣτΠ. Λόγω των καλοκαιρινών διακοπών έχουν καθυστερήσει να μας απαντήσουν.
Μέσες άκρες,

Ποτέ δεν έχει γίνει Τοξικολογική Μελέτη του πληθυσμού που φιλοξενεί τον ΧΥΤΑ Φυλής,  τόσο από το ΚΕΛΠΝΟ, όσο και από την κυρία Λινού. Το Υπουργείο Υγείας δεν έχει δώσει ποτέ μια τέτοια εντολή.
Η Αξιότιμη κυρία Λινού για να πραγματοποιήσει την Επιδημιολογική μελέτη αυτή θα απαιτηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό  της τάξης περίπου των 800,000 ευρώ!!!!!!!
Για να μη μιλάω με γενικόλογα αναμένουμε την απάντηση του ΣτΠ για να πράξουμε ανάλογα.


Με Εκτίμηση
  
Κυριάκος Γκίκας


ΥΓ  1 – Αν υποθέσουμε ότι είχε πραγματοποιηθεί η εν λόγω Επιδημιολογική Μελέτη και τα αποτελέσματα της ΕΙΝΑΙ- που θα είναι ζοφερά, αν μας πούνε την αλήθεια !!!!! Άραγε θα έβγαιναν αυτά ποτέ στη δημοσιότητα ?????????????????????????????????????????


ΥΓ 2 -  Δηλαδή θέλουν να μας πούνε,  ότι μέχρι σήμερα από την λειτουργία του ΧΥΤΑ το έτος  1960, ΔΕΝ υπήρξε πρόβλημα,  και ΔΕΝ υπάρχει πρόβλημα,  και αν αυτό προέκυψε σήμερα θα το μελετήσουν στο μέλλον ???????? Μετά από 54 χρόνια λειτουργίας του ΧΥΤΑ Λιοσίων – Φυλής  ????

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια