Τα πασχαλινά «θαύματα» του ΚΕΑΝΑ πωλούνται στην Ομόνοια



Αθήνα
Λαμπάδες, πασχαλινά αυγά, κουμπαράδες, πίνακες ζωγραφικής, βότανα, όλα χωράνε στο κατάστημα του Κέντρου Εργασίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΕΑΝΑ), που λειτουργεί στην πλατεία Ομονοίας 19 και φιλοξενεί τα έργα των 920 μελών του.

Τα αντικείμενα αυτά αποτελούν τα αποτελέσματα της εργασιοθεραπείας ατόμων με αναπηρία μέσα από τα δέκα εργαστήρια του ΚΕΑΝΑ στα Άνω Λιόσια.
Παιδιά και νέοι εργάζονται όχι μόνο κάνοντας την απαραίτητη γι’ αυτά εργασιοθεραπεία, αλλά προωθώντας τα έργα τους και προβάλλοντας τις ιδιαίτερες ικανότητες και ταλέντα τους.

«Όλοι μας πρέπει να νιώθουμε την υποχρέωση να εξασφαλίζουμε εργασία σε κατηγορίες ατόμων που πραγματικά την έχουν ανάγκη, προκειμένου να νιώθουν χρήσιμοι, δημιουργικοί και απαραίτητοι κοντά μας, προκειμένου να αναγνωρίσουν οι ίδιοι και ο υπόλοιπος κόσμος την αξία τους» λέει ο ο πρόεδρος του Κέντρου, Παναγιώτης Ρεθυμνιωτάκης.

Αυτή είναι η φιλοσοφία του ΚΕΑΝΑ, αλλά και της επιτροπής του Μπάνειου Ιδρύματος, το οποίο έδωσε σάρκα και οστά στους κόπους και την πίστη των μελών, μέσα από το κατάστημα της πλατείας Ομονοίας.

Η ΕΕ έχει αναγνωρίσει την προσπάθεια των μελών του ΚΕΑΝΑ, συμπεριλαμβάνοντας τις δράσεις τους στις καλές πρακτικές της.

«Το κατάστημα της Ομονοίας είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τα άτομα με αναπηρία. Ευκαιρία να αξιολογηθεί η προσπάθειά τους, αλλά και για τον κόσμο προκειμένου να γνωρίσει τους πραγματικά δικαιούχους ευεργετημάτων, χωρίς καμία κηδεμονία από πουθενά» καταλήγει ο πρόεδρος του ΚΕΑΝΑ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια