ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΣΕ 6 ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ





 ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ 6 ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ.
 

Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων
1ου ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων  &  2ου Λυκείου Άνω Λιοσίων

Το Υπουργείο με την 1396/Γ2 Υπουργική Απόφαση και το ΠΔ 170/13  επιβάλλει να γίνονται μαθήματα μέχρι 3 ημέρες το Πάσχα και παράταση του διδακτικού έτους, όταν οι ημέρες κατάληψης είναι περισσότερες από τρεις. Καταργεί διατάξεις, που έδιναν τη δυνατότητα στην κάθε σχολική κοινότητα να ρυθμίζει το θέμα αυτό με βάση τις ανάγκες της. Η κυβέρνηση επιβάλλει σε μας, τους γονείς, αλλά κυρίως στα παιδιά μας και τους δασκάλους τους την τιμωρία. Χρησιμοποιεί αντιπαιδαγωγικά, αντιδημοκρατικά και βαθιά τιμωρητικά μέτρα. Γι΄ αυτό και κάθε απόφασή της, αντί να λύνει, δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στην παιδεία. Δεν αναφέρεται πουθενά πώς θα αναπληρωθούν τα μαθήματα που χάθηκαν επειδή έλειπαν 100άδες καθηγητές ακόμη και μετά τα Χριστούγεννα εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής τους.

Σε 80 περίπου σχολεία στην Αττική, σε 500 περίπου πανελλαδικά και σε 6 σχολεία στην περιοχή μας έκαναν μάθημα αυτές τις μέρες 23, 24 και 25 Απριλίου, μέσα στις διακοπές του Πάσχα, για να «αναπληρώσουν» τις μέρες των καταλήψεων. Μάλιστα, με το να τιμωρούνται στο Δήμο Φυλής τα 6 από τα 16 συνολικά Γυμνάσια και Λύκεια, έχουμε πανελλήνιο ρεκόρ. Αν αυτό δεν είναι στοχοποίηση, τότε τι είναι; Δεν ήταν αυτός ένας πολύ σοβαρός λόγος για να κινητοποιηθεί και να διαμαρτυρηθεί η Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση; Ή, μήπως οι λαμπάδες και οι «προεκλογικές» εμφανίσεις είναι πιο σημαντικές αυτήν την περίοδο;

Οι μαθητές σε όλο τον κόσμο κάνουν διακοπές γιατί το χρειάζονται, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, αλλά οι δικοί μας τιμωρούνται γιατί αγωνίζονται. Έκαναν καταλήψεις για καλύτερη μόρφωση κόντρα στις εξετάσεις - σφαγείο στην Α΄ τάξη του «Νέου» Λυκείου, για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί για το καλό των παιδιών μας και του σχολείου. Έκαναν καταλήψεις για να λειτουργούν τα σχολεία δίχως τις τραγικές ελλείψεις σε πάρα πολλά από αυτά. Δίχως τα περίπου 2000 κενά καθηγητών που υπήρχαν το Δεκέμβρη του 2013. Δίχως τις χιλιάδες χαμένες ώρες κυρίως σε πανελλαδικά μαθήματα, που δεν πραγματοποιήθηκαν στις καταργημένες ειδικότητες ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ. Αυτές που, πριν 9 μήνες, το καλοκαίρι του 2013, η κυβέρνηση δώρισε στα ιδιωτικά ΙΕΚ, βγάζοντας σε διαθεσιμότητα - αχρηστία 2100 καθηγητές.

Επιπλέον, επιβάλλεται να τονιστεί το γεγονός ότι υπάρχει νομικό ζήτημα με τις απουσίες, που θα λάβουν όσοι μαθητές απουσιάζουν σε μέρες διακοπών, ιδιαίτερα, εάν με αυτές τις απουσίες κριθεί η φοίτησή τους ανεπαρκής. Και αυτό το ζήτημα θα το παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή ώστε «να μην πληρώσει τη νύφη» κανένας μαθητής άδικα.
  
ΓΙΑ ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΪΤΣΗΣ & ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια