Σκουπιδοπόλεμος ανάμεσα σε Ρένα Δούρου και Πασόκ


 Hαπάντηση της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής Ρένας Δούρου σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το μέλλον του ΧΥΤΑ Φυλής αποτέλεσε έναυσμα για ανταλλαγή πυρών με το Πασόκ σχετικά με τον τρόπο αποκομιδής των απορριμμάτων στη χώρα μας.
Δεν μαζεύουμε με τον ίδιο τρόπο τα σκουπίδια οι Δημοκράτες υποψήφιοι με τους μη Δημοκράτες, δεν μαζεύουν με τον ίδιο τρόπο τα σκουπίδια οι μνημονιακοί υποψήφιοι με τους μη μνημονιακούς”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Ρένα Δούρου.
Το γάντι σήκωσε το Πασόκ που εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι “στη δουλειά και την προσφορά των εργαζομένων δεν υπάρχουν διαχωρισμοί. Η κα Δούρου όμως επιμένει να
τους διαχωρίζει”.
“Αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός και αλλιώς ένας αντιμνημονιακός. Οι ‘αντιμνημονιακοί’, όπως η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν μαζεύουν με τον ίδιο τρόπο τα σκουπίδια με τους ‘μνημονιακούς’ γιατί απλώς δεν τα μαζεύουν”, συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ για τη σχετική δήλωση της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής, συμπληρώνοντας πως αυτό “είναι γνωστό όταν επί μήνες κάνουν απεργίες ή εμποδίζουν με κάθε τρόπο, μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν οι διαγωνισμοί για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό όλου του συστήματος των απορριμμάτων. Για να γίνουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα”.
—Η έκθεση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου
Την ώρα που τα κόμματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής επιδίδονται σε ατυχή σκουπιδοπόλεμο,αποκαλυπτική έκθεση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου χαρακτηρίζει τον ΧΥΤΑ Φυλής “μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου” και καλεί τις ελληνικές Αρχές να προχωρήσουν άμεσα σε τοξικολογικές και επιδημιολογικές μελέτες, από ανεξάρτητους διεθνείς οίκους, καθώς η υγεία των ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής απειλείται μέχρι για τις τρεις επόμενες γενιές.
“Η κατάσταση του περιβάλλοντος στη Φυλή είναι ένα μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου, τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις γενιές. Στο μεταξύ, ζητάμε από τις ελληνικές αρχές και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προωθήσουν άμεσα την πραγματοποίηση Τοξικολογικής, Επιδημιολογικής μελέτης, από ανεξάρτητους διεθνείς φορείς στον πληθυσμό του Δήμου Φυλής” αναφέρει η έκθεση.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Από το “μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου” βέβαια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θέλουν να "εκσυγχρονίσουν τεχνολογικά" το σύστημα των απορριμμάτων μαζεύοντας και πάλι τα σκουπίδια όλης της Αττικής (και όχι μόνο) στη Φυλή, έχοντας εξασφαλίσει την "κοινωνική συναίνεση" ή μάλλον απλώς την δημαρχοπεριφερειακή συναίνεση... Ο "τεχνολογικός εκσυγχρονισμός" πάντως της διαχείρισης δεν αποκαλύπτουν τι ακριβώς θα περιλαμβάνει ούτε και αποκαλύπτουν γιατί οι ποσότητες είναι τόσο μεγάλες ... αφού θα εφαρμόσουν διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση κλπ... έχω μπερδευτεί...παρακαλώ δήμαρχοι και περιφερειάρχες που τα έχουν πιο ξεκάθαρα στο μυαλό τους να μας τα εξηγήσουν λίγο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ ΕΛΕΓΕ:

    «ΌΤΑΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΙΣ ΒΙΑΖΗ, ΑΘΕΤΗ, ΚΑΤΑΦΡΟΝΗ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΗ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΝΑ ΚΑΜΗ Ο ΛΑΟΣ Η ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΝ, ΝΑ ΑΡΠΑΖΗ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗ ΤΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΙΕΡΟΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ»

    ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
    ΣΤΑ ΟΠΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤ' ΑΡΜΑΤΑ, ΣΤ' ΑΡΜΑΤΑ ΟΜΕΡ ΒΡΥΩΝΗ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή