Ανακοίνωση σχετικά με το συγκοινωνιακό πρόβλημα του Δήμου Φυλής

Κοινή ανακοίνωση μέσω των προέδρων τους εξέδωσαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Ζωφριάς (Ευαγγελία Κωβαίου) και Πανοράματος (Νικηφόρος Δαδάνης), την οποία επίσης προσυπογράφει και το μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης κ. Ιωάννης Μαυροειδάκος.

Στο σχετικό κείμενο περιγράφεται η αδυναμία των στελεχών του ΟΑΣΑ αλλά και της διοίκησης του Δήμου Φυλής να επιτελέσουν το στοιχειωδώς έργο τους, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις που έχουν προταθεί και συμφωνηθεί εδώ και αρκετό καιρό με στόχο την ελάφρυνση των δημοτών από τον βραχνά του ισχνού συγκοινωνιακού δικτύου.

Αναλυτικά το σχετικό έγγραφο:











Οι  Πολιτιστικοί  Σύλλογοι  Ζωφριάς  και Πανοράματος  διά των Προέδρων των ,κ. Κωβαίου Ευαγγελίας και κ. Δαδάνη Νικηφόρου αντιστοίχως , καθώς  και  το  μέλος  της Δημοτικής Επιτροπής  Διαβούλευσης  κ. Μαυροειδάκος Ιωάννης , που  υπογράφουμε  το  παρόν θεωρούμε   υποχρέωση μας να  ενημερώσουμε τους συνδημότες  μας  , για  όσα έχουμε πράξει, για  την επίλυση  του Συγκοινωνιακού προβλήματος  ,στο Δήμο μας.
  Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες με στελέχη του Ο.Α.Σ.Α., αποστείλαμε στις 4 Ιουνίου 2013 με αριθμό πρωτ.:24803 κοινή  επιστολή  προς  τον Δήμο Φυλής και τον Ο.Α.Σ.Α., ενημερώνοντας τους  για  τα  προβλήματα  που  έχουν  δημιουργηθεί  κατά  την  εκτέλεση των   δρομολογίων  στις αντίστοιχες Δημοτικές Κοινότητες , προτείνοντας  συγκεκριμένες   προτάσεις  για την βελτίωση της Συγκοινωνίας.
Στην  συνέχεια ,  καλεστήκαμε  σε  ευρεία  σύσκεψη , υπό  τον  Γεν. Γραμματέα   του Δήμου Φυλής  παρουσία και του υπηρεσιακού κ. Ραφτόπουλου Δημήτρη, όπου  συζητήθηκε  ένα  λεπτομερέστατο  σχέδιο  για  την  Συγκοινωνία σε  όλο τον Δήμο  Φυλής , έτσι  ώστε  να   υποβάλλουμε κοινή πρόταση στην συνάντηση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στον ΟΑΣΑ με τον Πρόεδρό του, μετά από αίτημα του Δημάρχου  του Δήμου  μας . Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  στις  20 Ιουλίου  2013, παρουσία όλων των ενδιαφερόμενων μελών και με την παρουσία του Δημάρχου Φυλής  και του Προέδρου του Ο.Α.Σ.Α..
 Αφού ενημερώθηκε ο Πρόεδρος του ΟΑΣΑ και τα στελέχη του, συμφωνήθηκε να καταθέσει ο Δήμος Φυλής γραπτώς τις προτάσεις  όπως είχαν συμφωνηθεί , μέχρι το τέλος Αυγούστου , προκειμένου να εγκριθούν , γιατί τότε θα γινόταν  και ο προβλεπόμενος επαναπροσδιορισμός των Λεωφορειακών γραμμών από τον Ο.Α.Σ.Α.
 Επανήλθαμε εκ νέου στις αρχές Σεπτεμβρίου και συναντηθήκαμε μετά από επικοινωνία με τον Γ. Γραμματέα του Δήμου μας και τον κ. Ραφτόπουλο Δημήτρη όπου μας ενημέρωσε για το τελικό σχέδιο που αφορούσε μεταξύ άλλων και την Τοπική Συγκοινωνία του Δήμου μας ,(γιατί στο μεταξύ πήρε απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόταση της Διοίκησης του Δήμου  και για προγραμματική σύμβαση με τον Ο.Α.Σ.Α για Τοπική Συγκοινωνία), και λάβαμε την διαβεβαίωση ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα κοινοποιούνταν στον Ο.Α.Σ.Α. , όπου στο μεταξύ είχε μείνει ακέφαλος γιατί είχε παραιτηθεί και ο Πρόεδρος του Οργανισμού.
Σε νέα παρέμβαση μας ενημερωθήκαμε ότι εστάλη με email στο τέλος Σεπτεμβρίου, και  ζητήσαμε τότε να σταλεί άμεσα ως έγγραφο και να μας κοινοποιηθεί και το τελικό σχέδιο αλλά και η ημερομηνία και ο αριθμός πρωτοκόλλου του εν λόγω εγγράφου γιατί είχαμε ήδη καθυστερήσει αρκετά και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να γίνουν αλλαγές ή συγχωνεύσεις ή καταργήσεις δρομολογίων  και να μην ληφθούν υπόψη οι προτάσεις μας που ήταν πλέον και προτάσεις του Δήμου στο σκέλος που είχαν να κάνουν με την παρεχόμενη από τον Ο.Α.Σ.Α. συγκοινωνία, για τις ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου μας.
Φτάσαμε λοιπόν στον Νοέμβρη όπου και ενημερωθήκαμε ότι κατατέθηκε τελικά στον Ο.Α.Σ.Α. , με αριθμό πρωτοκόλλου12657/ 29-10-2013,  η ενιαία πρόταση  για την συγκοινωνία στο Δήμο μας , ωστόσο η ουσία είναι ,ότι δυστυχώς  παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας προς όλους τους εμπλεκόμενους δεν υπάρχει καμία βελτίωση στην συγκοινωνία,( η Πολιτεία δεν έχει ακόμη ορίσει νέο Πρόεδρο στον ΟΑΣΑ), με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται ακόμα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου μας. Ενός  Δήμου  με εργοστάσια χωματερής, με εργοστάσια ανεφοδιασμού με φυσικό αέριο των λεωφορείων , με το αμαξοστάσιο του ΟΣΥ , και τόσα άλλα. Επιτέλους αξίζουμε όλοι μας καλύτερης αντιμετώπισης, τόσο από την Κεντρική όσο και από την Τοπική Διοίκηση, γιατί είμαστε πολίτες με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις  όπως και οι πολίτες των άλλων Δήμων.
Εμείς οι υπογραφόμενοι θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και να διεκδικούμε προς όλες τις κατευθύνσεις για τα  αυτονόητα  και εν προκειμένω  για την εξυπηρέτησή όλων μας  από  τα  Μέσα  Μεταφοράς.
Σημείωση : Οι προτάσεις μας για την βελτίωση της Συγκοινωνίας , ήδη έχουν δημοσιευθεί.

Για τον Πολ. & Εξωρ. Σύλλογο Ζωφριάς                                       Για τον Πολ. & Εξωρ. Σύλλογο Πανοράματος
Η  Πρόεδρος                                                                                              Ο  Πρόεδρος
Κωβαίου Ευαγγέλια                                                                                   Δαδάνης  Νικηφόρος
Το μέλος της επιτροπής Διαβούλευσης  Δήμου Φυλής
κ.  Μαυροειδάκος  Ιωάννης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια