Μόνο για τα σκουπίδια μας θέλει ;;;



Υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό,
Πέντε (5) Νέων Συμβάσεων Κατασκευής Έργων, Ένταξη Έντεκα (11) Νέων Έργων στο ΕΣΠΑ και υπογραφή μιας (1) Προγραμματικής Σύμβασης, παρουσία των Υπουργών:
Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότηταςκ. Κωστή Χατζηδάκη
Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη

Συνέντευξη Τύπου Τετάρτη 13 Νοεμβρίου και ώρα: 13:30 - Κεντρικό Κτήριο Περιφέρειας Αττικής (Λ. Συγγρού 15-17, 7ος όροφος)

Αύριο Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 13:30 θα υπογραφούν από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, παρουσία των Υπουργών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κ. Χατζηδάκη, και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γ. Μανιάτη, στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Αττικής (Λ. Συγγρού 15-17, 7ος όροφος) πέντε (5) νέες συμβάσεις κατασκευής έργων, συνολικού προϋπολογισμού 42,5 εκ. Ευρώ και η ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 έντεκα (11) έργωνσυνολικού προϋπολογισμού 44,3 εκ. ευρώ, εκ των οποίων το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών ανέρχεται στο ποσό των 37,7 εκ. ευρώ. Η διαφορά των δαπανών θα καλυφθεί από άλλες πηγές χρηματοδότησης. Επίσης, θα υπογραφεί μιαΠρογραμματική Σύμβαση, με προϋπολογισμό 1,7 εκ. Ευρώ.

Στην εκδήλωση θα παραστούν οι Δήμαρχοι, των περιοχών που θα κατασκευαστούν τα έργα. Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο Συνέντευξη Τύπου για τα έργα.

Λίγα λόγια για τα έργα:


Επίσης, οι συμβάσεις κατασκευής έργων που θα υπογραφούν αφορούν σε:
  1. Αντιπλημμυρική Προστασία της ΑναβύσσουΠροϋπολογισμός: 17,3 εκ. ευρώΧρηματοδότηση: ΠΕΠ ΑττικήςΠρόκειται για ένα έργο κατασκευής 3,8 χλμ. αγωγών συλλογής ομβρίων υδάτων, το οποίο θα συμβάλει στην αντιπλημμυρική θωράκιση μιας μεγάλης περιοχής της Αναβύσσου και συγκεκριμένα στο τμήμα της περιοχής επέκτασης της Α’ κατοικίας
     
  2. Διευθέτηση του ρέματος του Αγίου Ιωάννη στο ΣαρανταπόταμοΠροϋπολογισμός: 12,8 εκ. ευρώΧρηματοδότηση: ΠΕΠ ΑττικήςΠρόκειται για ένα απολύτως αναγκαίο αντιπλημμυρικό έργο, το οποίο θα υλοποιηθεί στην πολύπαθη περιοχή του Ασπροπύργου, στο ύψος της Χαλυβουργικής, ένα σημείο που η Εθνική Οδός πλημμυρίζει με κάθε έντονη βροχόπτωση, με αποτέλεσμα τη δημιουργία κυκλοφοριακού χάους.
       
  3. Βιοκλιματική Ανάπλαση και δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομων στην περιοχή του Κοντόπευκου, του Δήμου Αγίας ΠαρασκευήςΠροϋπολογισμός: 9,5 εκ. ευρώΧρηματοδότηση: ΠΕΠ ΑττικήςΠρόκειται για έργο σύγχρονης βιοκλιματικής ανάπλασης οδών, συνολικού μήκους 7,8 χιλιομέτρων, με τη δημιουργία 7,2 χιλιομέτρων ποδηλατοδρόμων που θα συνδέσει τους σταθμούς του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής και Νομισματοκοπείου.
      
    Παράλληλα, το έργο θα ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής, αποδεσμεύοντας ένα σημαντικό ποσό από τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να διατεθεί σε άλλες δράσεις.
        
  4. Κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του νησιού της ΎδραςΠροϋπολογισμός: 900 χιλ. ευρώΧρηματοδότηση: Πόροι Περιφέρειας Αττικής    Με το έργο αυτό αναβαθμίζονται οι υποδομές για άθληση για τους κατοίκους του νησιού, αφού δημιουργείται ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, το οποίο πληροί τις τελευταίες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για την ασφαλή διεξαγωγή αγώνων. Παράλληλα, αναβαθμίζεται αισθητικά και λειτουργικά ο περιβάλλων χώρος.
      
  5. Επούλωση λάκκων, τάπητες περιορισμένου μήκους και στοιχεία ασφάλειας οδικού δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής ΑττικήςΠροϋπολογισμός: 2 εκ. ευρώΧρηματοδότηση: Πόροι Περιφέρειας ΑττικήςΈνα ακόμη έργο της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας, με το οποίο υλοποιούνται απαραίτητες εργασίες στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο της Ανατολικής Αττικής, μήκους 333 χιλιομέτρων, όπως επούλωση λάκκων, συντήρηση στηθαίων ασφαλείας, κρασπέδων, πινακίδων, αποκαταστάσεις πρανών από κατολισθήσεις και συντήρηση εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού.
Παράλληλα, εντάσσονται στο ΠΕΠ Αττικής πέντε (5) νέοι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, προϋπολογισμού 10,3 εκατ. ευρώ στους Δήμους Αλίμου, Βριλησσίων, Πεντέλης (για τα Μελίσσια), Μεταμόρφωσης και Ωρωπού (ο βρεφονηπιακός κατασκευάζεται στον Κάλαμο).
Αυτές οι πέντε νέες εντάξεις έρχονται να συμπληρώσουν τις προηγούμενες 49, ώστε να έχουμε σήμερα 54 παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ενταγμένους στο ΠΕΠ Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 105 εκ. ευρώ.
Επίσης, εντάσσονται στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 τα παρακάτω έργα:
  1. Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας των περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου – Αυγούστου του 1998Προϋπολογισμός: 11 εκ. ευρώΧρηματοδότηση: ΠΕΠ ΑττικήςΤο έργο αφορά στην κατασκευή των συλλεκτήρων αγωγών ομβρίων στο Δήμο Ηλιούπολης (Λ. Μαρίνου Αντύπα – Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως – Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου μέχρι τις υπώρειες του Υμηττού), το οποίο συμπληρώνει την υπάρχουσα αντιπλημμυρική υποδομή.
      
  2. Κατασκευή Αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων στην περιοχή Παράδεισος στην ΕλευσίναΠροϋπολογισμός: 5,4 εκ. ΕυρώΧρηματοδότηση: ΠΕΠ ΑττικήςΤο έργο αφορά στην κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων, οι οποίοι θα αυξήσουν τον όγκο των προσαγομένων λυμάτων στο εν λειτουργία Κέντρο Επεξεργασίας του Θριασίου Πεδίου.
      
  3. Κατασκευή αγωγών απορροής ομβρίων υδάτων στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, στο Δήμο ΔιονύσουΠροϋπολογισμός: 1,8 εκ. ΕυρώΧρηματοδότηση: ΠΕΠ ΑττικήςΠρόκειται για τη Β’ φάση του έργου της κατασκευής αγωγών απορροής ομβρίων υδάτων, με την οποία συμπληρώνεται το υπάρχον δίκτυο ομβρίων, ώστε να γίνει ευχερέστερη η συλλογή και απορροή των ομβρίων υδάτων της περιοχής.
       
  4. Ανάπλαση των οδών Προύσσης, Μαρίνου Αντύπα και Αγίας Βαρβάρας, στους Δήμους Αιγάλεω και Αγίας ΒαρβάραςΠροϋπολογισμός: 2,9 εκ. ΕυρώΧρηματοδότηση: ΠΕΠ ΑττικήςΤο έργο αφορά στη βελτίωση της προσβασιμότητας και της λειτουργικότητας κοινόχρηστων χώρων για τη διευκόλυνση των δημοτών και κυρίως των παιδιών και των ΑμΕΑ. Το έργο περιλαμβάνει την πλήρη ανάπλαση των πεζοδρομίων, με συνολική επιφάνεια 9.800 τετραγωνικών μέτρων, με δημιουργία όδευσης τυφλών, ραμπών ΑμΕΑ, νέες φυτεύσεις και αρδευτικό δίκτυο.
      
  5. Αναπλάσεις - Δημιουργία Δρόμων Ήπιας Κυκλοφορίας στην Άνω και Κάτω ΠεύκηΠροϋπολογισμός: 3,3 εκ. ΕυρώΧρηματοδότηση: ΠΕΠ ΑττικήςΤο έργο αφορά σε παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης στην Άνω και Κάτω Πεύκη (οδοί Κονίτσης - Κορίνθου, Λέρου, Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’, Κολοκοτρώνη. Το έργο αφορά στη δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, τη διαπλάτυνση πεζοδρομίων, ώστε να διευκολύνονται τα ΑμΕΑ, τη δημιουργία ειδικών οδεύσεων τυφλών και ποικίλες φυτεύσεις.
      
  6. Βιοκλιματική Ανάπλαση Οδών και Δημιουργία Δικτύου Ποδηλατόδρομων στο Δήμο Αγίας Παρασκευήςμε προϋπολογισμό 9,52 εκ. Ευρώ.
Σημειώνεται ότι τα έργα με αριθμό 4, 5, 6 μεταφέρονται στο ΠΕΠ Αττικής αποδεσμεύοντας ένα σημαντικό ποσό από τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να διατεθεί σε άλλες δράσεις.
Η Προγραμματική Σύμβαση που θα υπογραφεί αφορά στο έργο:
Αισθητική και Ποιοτική Αναβάθμιση Κοινόχρηστων χώρων Πλατείας Χαρίτων και παράπλευρων χώρων (στο Ο.Τ. 69) στο Δήμο ΓλυφάδαςΠροϋπολογισμός: 1,7 εκ. ΕυρώΧρηματοδότηση: Πόροι Περιφέρειας Αττικής
Το έργο αφορά στην ολική ανάπλαση της Πλατείας Χαρίτων και περιλαμβάνει την επαναδιαμόρφωση των ελεύθερων χώρων με τη δημιουργία νέων οδεύσεων – μονοπατιών, νέες φυτεύσεις - παρτέρια, προσθήκη σύγχρονων παιχνιδιών παιδικής χαράς με θεματικές ενότητες και ειδική πρόβλεψη για παιδιά ΑμΕΑ, ηλεκτροφωτισμός της Πλατείας και δίκτυο άρδευσης.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Τι έχει να πει ο κατά τα άλλα λαλίστατος Δήμαρχος Φυλής; Φυσικά και μόνο για τα σκουπίδια μας έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή