Άμεση η συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής στη χθεσινή καταιγίδα

Άμεση η συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής στη χθεσινή καταιγίδα



Ισχυρή καταιγίδα έπληξε τη Δευτέρα περιοχές του Δήμου Φυλής από τις 18:00 και δημιούργησε σοβαρά προβλήματα σε δρόμους και γειτονιές που πλημμύρισαν. Η χοάνη περισυλλογής ομβρίων στο τέρμα της οδού Αιγαίου Πελάγους λίγο έλειψε να καταπιεί αυτοκίνητα και οδηγούς και ο κεντρικός αγωγός αποχέτευσης έφραξε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν στη συνέχεια υπόγεια σπιτιών στη θέση Λίμνη, στην οδό Αχαρνών αλλά και σε παρακείμενους δρόμους.
Όπως αναφέρει η περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής, «έγιναν εκατοντάδες κλήσεις από πολίτες προς το Δήμο Φυλής και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για απάντληση υδάτων. Σε συνδρομή του Δήμου Φυλής η Περιφέρεια Αττικής διέθεσε ένα μεγάλο αποφρακτικό μηχάνημα για την απόφραξη σημείων
του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού κοντά στο κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων. Ο Δήμος Φυλής χρησιμοποίησε 3 ακόμη μικρότερα αποφρακτκά μηχανήματα, 3 JCB και γερανοφόρο όχημα που απεγκλώβισε και μετέφερε ακινητοποιημένα ΙΧ αυτοκίνητα. Προβλήματα επίσης αντιμετώπισαν ο Δήμος Ελευσίνας όπου πλημμύρισαν δρόμοι κι έφραξαν αποχετευτικά δίκτυα αλλά και ο Δήμος Μεγάρων σε δρόμους και στην Παλιά Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου».
Η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Σταυρούλα Δήμου η οποία βρέθηκε αμέσως στο χώρο των πλημμύρων δήλωσε σχετικά: «Είμαστε σε 24ωρη επιφυλακή με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής και σε συνεργασία με τους Δήμους επεμβαίνουμε αποφασιστικά όπου απαιτείται, ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητά μας όπως η σημερινή. Τα μηχανήματα και το προσωπικό της υπηρεσίας μας βρίσκονται εδώ και καιρό σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών».  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια