ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ Η ΟΧΙ;



του Πέτρου Βιρβίλη
Οι εκλογές κοντοζυγώνουν και το έργο που το έχουμε δει πια τόσες φορές επαναλαμβάνετε. Βλέπετε τόσα χρόνια πια, μάθαμε να το κάνουμε σωστά. Πολιτική δύο και πλέον χιλιετιών που ποτέ μέχρι τώρα όποιος την εφάρμοσε δεν έχασε. «Άρτος και θέαμα». Καθρεφτάκια και ψεύτικα κοσμήματα που μοίραζαν οι κατακτητές στους ιθαγενείς για να αποφύγουν την σύρραξη.

Τι και αν έχουμε δρόμους με λακκούβες, χωρίς πεζοδρόμια, ασυντήρητα σχολεία χωρίς θέρμανση, πάρκα και πλατείες άθλιες, σκουπίδια παντού, ανύπαρκτη οδό-σήμανση; Πόλη χωρίς
Βιβλιοθήκη και Θεατρική αίθουσα; Πόλη χωρίς ούτε ένα νέο σχολείο; Αθίγγανους που αξιολογούν τη ζωή μας όσο μια χρυσή βέρα, που πλουτίζουν πουλώντας ναρκωτικά και κανείς να δε συγκινείται; Για πιο λόγο άλλωστε; Εμείς χορεύουμε και αναδεικνύουμε την Ελληνική λεβεντιά!!

 Αυτή τη λεβεντιά που πνίγεται στο σκουπίδι και στη βρώμα της χωματερής. Αυτή τη λεβεντιά που πεθαίνει από καρκίνο και που όλοι αυτοί οι κύριοι και κυρίες δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ να ερευνήσουν επίσημα την αιτία. Αυτή τη λεβεντιά που την προετοιμάζουν τώρα για αυτό που έρχεται. Τα εργοστάσια καύσης. Αυτή τη λεβεντιά αναδεικνύουμε; Να με συγχωρείτε αλλά εγώ αυτό δεν το θεωρώ Λεβεντιά.

Επιτέλους συμπολίτες ενεργοποιηθείτε. Προτείνω να συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις κρατώντας μαύρες σημαίες και προκαλώ/προσκαλώ τα μέλη των συλλόγων που θεωρούν τους εαυτούς τους σοβαρούς να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Προκαλώ δε, τους εργαζόμενους του Δήμου και όλους τους φορείς, να καταγγείλουν τον περιφερειάρχη, που δαπανά χρήματα σε Ρωμαϊκού τύπου εορτασμούς, αντί να φροντίσει για την έγκαιρη πληρωμή της μισθοδοσίας των εργαζομένων και που το μόνο που προβλέπει για την περιοχή μας σαν έργο είναι, η εκπόνηση «μελέτης» δύο νηπιαγωγείων. Ντροπή του!

Βιρβίλης Πέτρος

Οικονομολόγος     

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια