ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - ΖΕΦΥΡΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ 21 & 30 ΜΑΡΤΗ 2013


  

21 ΜΑΡΤΗ: ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,
ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
     
Αυτήν την περίοδο κορυφώνεται, μετά από 3 χρόνια, η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και στην κοινωνία, τώρα η χώρα ξεπουλιέται για μερικά αργύρια και είναι η ώρα να παλεύουμε και για τους ξένους;Απαντούμε ΝΑΙ!!!
Πρέπει να παλεύουμε γι΄ αυτό το κομμάτι της κοινωνίας, που είναι πάνω από 1,5 εκ, όπως και για τα τουλάχιστον 1,6 εκ ανέργους, τα 3 εκ κάτω από το όριο της φτώχειας, για τις χιλιάδες που φεύγουν πάλι μετανάστες,
για όσους άλλους χάνουν τα δικαιώματά τους. Γιατί, διαφορετικά, όλοι θα είμαστε εντελώς ανυπεράσπιστοι μπροστά στη λυσσαλέα επίθεση των πλούσιων, του νεοφιλελευθερισμού και του φασιστοναζισμού. Η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα από νεοναζιστές και ο θάνατος του Μπαμπακάρ Ντιάε στο Θησείο σε καταδίωξη της Δημοτικής Αστυνομίας δείχνουν πού οδηγούν αυτές οι πολιτικές. Το ίδιο δείχνουν και τα μέτρα που συμπληρώνουν τα Μνημόνια, οι απολύσεις κι οι περικοπές στην Παιδεία, την Υγεία και τους Δήμους, το ξεπούλημα των Δημόσιων Αγαθών και η τρομοκρατία με την επιστράτευση σε ναυτεργάτες  και  ΜΕΤΡΟ.
Τώρα, βάζουν στο στόχαστρο τα 200 χιλιάδες παιδιά των μεταναστών, που γεννήθηκαν ή ήρθαν σε μικρή ηλικία σε αυτή τη χώρα, όπου σπούδασαν και μεγάλωσαν. Τους αποκαλούμε και 2η γενιά μεταναστών, αλλά η μόνη πατρίδα που έχουν γνωρίσει είναι η Ελλάδα. Πολλά δεν είναι πια παιδιά, είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι κι  εξακολουθούν να ζουν με την αγωνία του αύριο γιατί στα δεκαοχτώ τους μετατρέπονται σε «παράνομους» μετανάστες προς απέλαση! Αυτό γίνεται με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κηρύξει αντισυνταγματικό το νόμο για την ιθαγένεια με αντιδραστικές και ρατσιστικές «αιτιολογήσεις», που είναι μάλλον «ίδιες» και κατάπτυστες με αυτές που έκρινε συνταγματικό το Μνημόνιο. Ντροπή τους!

Η κυβέρνηση, η πιο ακροδεξιά από το 1974, αποφάσισε να «παγώσει» τον νόμο Ραγκούση. Ο νόμος για πρώτη φορά ασχολιόταν με τα ζητήματα των παιδιών των μεταναστών κάνοντας δειλά βήματα στην παραχώρηση της ιθαγένειας και στην πολιτογράφηση. Αυτά σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης είχαν γίνει πολύ νωρίτερα και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Η νόμιμη παραμονή και των 2 γονιών για μια 5ετία, η 6ετής φοίτηση σε ελληνικό σχολείο και οι εξετάσεις ελληνικής ιστορίας ήταν οι βασικές προϋποθέσεις για την παραχώρηση ιθαγένειας. Το αποτέλεσμα ήταν ότι από τα 200 χιλιάδες παιδιά μόλις 6 χιλιάδες κατάφεραν μέχρι σήμερα να πάρουν την ιθαγένεια, δηλαδή μόλις το 3%. Και τώρα η κυβέρνηση θέλει να μειώσει ή και να εξαφανίσει ακόμα και αυτό το αστείο ποσοστό. Καλούμε την κυβέρνηση να επαναφέρει το νόμο Ραγκούση με την ελάχιστη τροποποίηση για να γίνει συμβατός με την απόφαση του ΣτΕ, ως ένα στοιχειώδες βήμα δημοκρατίας.
Άνθρωποι που ζούν για χρόνια στην χώρα μας, κάνουν οικογένειες, δουλεύουν, πληρώνουν ένσημα και φόρους, είναι φίλοι μας και γείτονές μας έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν δικαιώματα. Συμμετέχουμε στον κοινό αγώνα ελλήνων και μεταναστών,  που ανήκουμε στην ίδια κοινωνία, για μια καλύτερη ζωή χωρίς φτώχεια, εγκληματικότητα, ανεργία και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών σημαίνει πραγματική δημοκρατία για όλη την ελληνική κοινωνία. Δικαιώματα στα παιδιά των μεταναστών σημαίνει δικαιώματα για όλα τα παιδιά. Σήμερα λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία ή αναγκάζονται να τα εγκαταλείψουν παρά την «υποχρεωτική 9ετή φοίτηση» που επικαλούνται υποκριτικά και οι δικαστές του ΣτΕ στην απόφασή τους.
Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία, για χώρους δουλειάς κι ένα σχολείο που σέβονται όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις καταγωγής, χρώματος, θρησκείας, ή ακόμη και μόρφωσης, εμφάνισης κι υγείας. Το σχολείο να χωρά όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση, με τη λήψη μέτρων για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να προχωρήσουν σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις μέσα στα σχολεία στις 21 Μάρτη, μέρα κατά των ρατσιστικών διακρίσεων του ΟΗΕ , σε συνεργασία με τους γονείς και τους Δήμους.
Συμμετέχουμε στη συναυλία την Πέμπτη, 21/3 στο Θησείο, στις 5 μμ
& στο συλλαλητήριο το Σάββατο, 30/3,  στην Ομόνοια, στις 2μμ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια