ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ


april 2013R2




ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΣΕ ΜΗΝΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ /ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31/3/2013
 Τα χαράτσια και η φοροληστεία, που επιβάλλονται από την τρόικα του εσωτερικού και του εξωτερικού σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, συνδυάζονται  με την ανεργία και τις απολύσεις, την περικοπή μισθών και συντάξεων, τις αυξήσεις στις τιμές των κοινωνικών αγαθών μαζί με τη συνεχή και σκόπιμη απαξίωσή τους. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας όχι μόνο να μη μπορούν να πληρώσουν τους φόρους, αλλά να μην έχουν ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους.
Αυτή η κατάσταση χρειάζεται να πάρει τέλος, πριν οδηγηθούμε σε ολοκληρωτική πείνα και εξαθλίωση. Προϋπόθεση είναι όλοι οι φορείς που αντιτίθενται σε αυτή την πολιτική να συντονίσουμε τις κινητοποιήσεις μας,
 για να έχουμε πιο άμεσα ανατροπή αυτής της πολιτικής, για να διώξουμε αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ, κυβερνήσεις, τρόικα και όλους όσους μας εκμεταλλεύονται.
Η δική μας ΕΛΜΕ, μαζί με άλλους φορείς, έχει στηρίξει από την αρχή τον αγώνα κατά των χαρατσιών στην περιοχή του καλλικρατικού Δήμου Φυλής. Είχε δοθεί έμφαση στη μη καταβολή του χαρατσιού της ΔΕΗ με προστασία παράλληλα από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Μάλιστα, ο Δήμος είχε πιεστεί ιδιαίτερα από αυτήν τη δράση με αποτέλεσμα, μετά από διάφορες παλινδρομήσεις, να πάρει τελικά ανάλογες πρωτοβουλίες.
Για όλους αυτούς τους λόγους το ΔΣ της ΕΛΜΕ με απόφασή του στηρίζει την ανακήρυξη του Απρίλη του 2013 σε μήνα λαϊκής στάσης πληρωμών. Με αυτήν την πρωτοβουλία επιθυμούμε να εκφραστεί η αντίθεση, η διαμαρτυρία και η διάθεση του λαού να μπει φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα. Ο Μάρτης να είναι μήνας ενημέρωσης και κινητοποιήσεων για τη στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

πηγή:http://denplirono.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια