Σύλλογος ΠΕ Ανω Λιοσίων, Ζεφυρίου, Φυλής: Δε συμπληρώνουμε κανένα ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση.




 Προς:   Μέλη του συλλόγου μας,  ΔΟΕ,   Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς  ΠΥΣΠΕ                
Δ.  Αττικής,  Αιρετούς   ΑΠΥΣΠΕ  Αττικής,  Αιρετούς ΚΥΣΠΕ

ΔΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

Αιφνιδιαστικά και με ύπουλο τρόπο το υπουργείο παιδείας επιχειρεί να φέρει την αξιολόγηση μέσα στα σχολεία. Μόλις χτες, με έγγραφο που απέστειλε στα σχολεία αναμορφωμένου προγράμματος (ΕΑΕΠ), ζήτησε να συμπληρωθούν έως την Τετάρτη 13 Μαρτίου 3 ερωτηματολόγια: από το διευθυντή του σχολείου, έναν «εκπρόσωπο» του συλλόγου διδασκόντων κι έναν «εκπρόσωπο» του συλλόγου γονέων!!!
Είναι φανερό πως το υπουργείο μέσα από μια τέτοια διαδικασία δεν επιδιώκει  να
καταγράψει τα προβλήματα που ξέρει όλος ο κόσμος αλλά και η πολιτική ηγεσία του  (ελλείψεις σε ειδικότητες, κάλυψη ξενόγλωσσων ειδικοτήτων με ενισχυτικές στα τμήματα (!!!), χάος με τα προγράμματα κ.λπ.). Θέλουν να νομιμοποιήσουν με τη σφραγίδα εκπαιδευτικών και γονιών τα ΕΑΕΠ και κυρίως τον τρόπο που αυτά λειτούργησαν.
Η άποψη αυτή ενισχύεται αν ρίξει κανείς μια ματιά στα ίδια τα ερωτηματολόγια… δεν κάνουν ούτε κατά διάνοια απόπειρα αποτίμησης της εμπειρίας των σχολείων ΕΑΕΠ. Είναι σκέτη κοροϊδία!!
Είναι πραγματικά ντροπή τα σχολεία να στενάζουν από τη φτώχεια, πολλοί μαθητές να σιτίζονται από τα συσσίτια των Δήμων, οι εκπαιδευτικοί να αναζητούν δεύτερη εργασία για να τα βγάλουν πέρα και το υπουργείο να ψάχνει «συνεργάτες» για να στηρίξει μια πολιτική που τα τελευταία 3 χρόνια έχει οδηγήσει στο κλείσιμο πάνω από 1.000 σχολεία και ετοιμάζεται να κλείσει άλλα 700.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ  Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής υλοποιώντας αποφάσεις τόσο της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου όσο και του Διοικητικού του Συμβουλίου καλεί:
·         τους διευθυντές των σχολείων ΕΑΕΠ,
·         τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων ΕΑΕΠ καθώς και
·         τους γονείς των μαθητών σε αυτά τα σχολεία 
να μη συμπληρώσουν κανένα  ερωτηματολόγιο. Η βελτίωση της παιδείας επιτυγχάνεται πρώτα απ’ όλα με γενναία χρηματοδότηση, κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς και υλικοτεχνική υποδομή και όχι με γελοία ερωτηματολόγια που συντάσσουν ιδιωτικές εταιρείες για χιλιάδες ευρώ.
πηγή:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια