Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία κοινωνικών δομών.



Γράφει ο Παραπονιάρης

 Πριν λίγες μέρες διαβάζαμε για τη δράση που ετοίμαζε η τοπική Χρυσή Αυγή "Διανομή τροφίμων και Ρουχισμού μόνο για Έλληνες" και αναρωτιόμαστε "μα στη Χασιά".
Γροθιά στο στομάχι για τη διοίκηση του Δήμου  Φυλής οι εικόνες από το κόσμο που πήγε να παραλάβει τα τρόφιμα παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες.
Η δημοτική αρχή, από τα ψηλά που βρίσκεται, έχει γνώση άραγε τι γίνεται γύρω της ή μήπως είναι κλεισμένη σε "γυάλινο κλουβί";
Επί μήνες προσπαθεί να κρύψει ή να μην καταλαβαίνει πως και η κρίση έχει κτυπήσει για τα καλά 

και την περιοχή μας.
Την ώρα που οι περισσότεροι δήμοι ιδρύουν κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά ιατρεία και οργανώνουν  διάφορες άλλες κοινωνικού τύπου δράσεις για ανακούφιση των δημοτών τους, αυτή αρκείται σε χριστουγεννιάτικες φιέστες και παζάρια.
Σε έναν από τους πιο πλούσιους δήμους της χώρας η κοινωνική πρόνοια για τους δημότες είναι ανύπαρκτη.
Λίγο πριν ανατείλει το 2013,  θα θέλαμε και τον προηγούμενο χρόνο να τα θυμόμαστε σαν ένα κακό όνειρο που πέρασε.
Ελπίζουμε με την ανατολή του νέου έτους η δημοτική αρχή να σκεφτεί επιτέλους ότι οι δημότες έχουν ανάγκες που δεν μπορούν από μόνοι τους να τις εξυπηρετήσουν. 
Ελπίζουμε να  καταλάβουν πως η ανάγκη για τη δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου, ιατρείου, φαρμακείου, κουζίνα  κτλ.  είναι πλέον επιτακτική. 
Ελπίζουμε πως αποφάσεις (πχ  χαρατσιού ΔΕΗ-ΝΕΡΟΥ)  οι ακόμα πιο σοβαρές (πχ ΧΩΜΑΤΕΡΗ) να παίρνονται στα σοβαρά και όχι μόνο για το "θεαθήναι" όπως γινόταν μέχρι σήμερα. 
Για το 2013 που έρχεται ευχόμαστε πάνω από όλα υγεία προς όλους μας.
Οι πράξεις  της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας να επικρατήσουν προς τους δημότες μας που έχουν προβλήματα και ο Δήμος μας επιτέλους να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια