Ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ







Ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
     Ο «ανύπαρκτος» στην καθημερινότητα του δημότη, Δήμαρχος της πόλης μας, εξακολουθεί να μην πληρώνει εργαζόμενους και προμηθευτές, ισχυριζόμενος οικονομικό πρόβλημα, ενώ τον διαψεύδουν πλήρως τα στοιχεία, αφού κατά τη διάρκεια του 2012 ήδη ο Δήμος έχει εισπράξει από τον Ενιαίο Σύνδεσμο 17.000.000 από τα 40.300.000 και άρα υπολείπεται έως τέλος του έτους να εισπραχθούν άλλα 23.700.000. Επίσης, έχει ήδη εισπράξει ο Δήμος και από τις άλλες πηγές, περί τα 13.000.000 ευρώ. Οι άλλες πηγές είναι από τα τέλη καθαριότητας, δικαιώματα και τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης, από τους Κ.Α.Π, από φόρους ηλεκτροδοτούμενων χώρων και τακτικές ή έκτακτες επιχορηγήσεις που έχουν γίνει.
     Συνολικά, συνεπώς έως και σήμερα για το έτος 2012 ο Δήμος έχει έσοδα 30.000.000 περίπου. Ποσό ήδη δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τα ποσά που απαιτούνται για την πληρωμή των εργαζομένων
       Γιατί δεν πληρώνει τους εργαζόμενους τακτικά όπως οφείλει και ο Νόμος προβλέπει;  Γιατί δεν πληρώνει προμηθευτές, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε απόγνωση; Γιατί δεν αποζημιώνει οικόπεδα που έχουν απαλλοτριωθεί με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου;  Γιατί δεν κάνει ούτε ένα έργο στην περιοχή; Εύλογα τα ερωτήματα, που έως σήμερα δεν απαντήθηκαν ποτέ από την διοίκηση του Δήμου.
      Ήδη  από το Καλοκαίρι έχουμε καταθέσει αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να μας ενημερώσουν επίσημα για τα έσοδα και τις δαπάνες, χωρίς όμως έως και σήμερα να λάβουμε καμία απάντηση. Γιατί άραγε; Ποιο είναι το πρόβλημα; Μήπως ο Δήμαρχος μαζί με τον υπεύθυνο της ταμειακής υπηρεσίας- παλιό του γνώριμο και φίλο- δεν θέλουν να δίνουν εξηγήσεις για τον τρόπο διαχείρισης;
       Οι φήμες οργιάζουν.
       Οι κεντρικές υπηρεσίες και το Υπουργείο ανακοίνωσαν για τον Δήμο μας αποστολή ελεγκτών για τα οικονομικά. Γιατί; Έχει άραγε σχέση και με την εμφάνιση του ονόματος του Δημάρχου, δικαίως ή αδίκως δεν γνωρίζουμε, σε λίστες που κυκλοφορούν δημοσίως από site ή έντυπα (όλα αυτά είναι δημόσια έγγραφα και δεν διαψεύστηκαν από τον ίδιο).
     Με δεδομένη την επικρατούσα οικονομικά κατάσταση, θεωρούμε ότι πλέον αυτός ο τρόπος διοίκησης είναι σκάνδαλο για την συνείδηση των δημοτών. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμαρχος να μην κάνει έργο, να μην πληρώνει τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα να μισθώνει δεκάδες οικήματα για να μεταφέρει υπηρεσίες του Δήμου, τακτική που γνωρίζουμε ότι ακολουθούσε και σαν Δήμαρχος Χασιάς.
     Πιστεύουμε ότι  είναι επιτακτικό  καθήκον, όλων όσων ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση,  τώρα περισσότερο από ποτέ, να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των συνδημοτών μας  Είναι καθήκον μας να ελέγξουμε τυχόν κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, κακοδιαχείριση και συμπεριφορές συγκάλυψης ανθρώπων και καταστάσεων. Γι’ αυτό και θα επιμείνουμε με κάθε νόμιμο μέσο και απαιτώντας την εφαρμογή του Δημοτικού Κώδικα αλλά και του Πειθαρχικού Κώδικα.
      Ο δε Δήμαρχος, αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του  το καλύτερο που έχει να προσφέρει στην περιοχή είναι να παραιτηθεί και να αποσυρθεί ασχολούμενος με τα «χόμπι» του, τις επιχειρήσεις του και τις εκδρομές  του στην Ιταλία.
Φτάνει πια.
Κώστας Βάβουλας
Δημοτικός Σύμβουλος

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ.
    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΟΙΟς ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.
    ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΕΡΟΨΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή