Έπιασαν σπείρα που λήστευε και εξαπατούσε ηλικιωμένους




Πολυμελής σπείρα που διέπραττε ληστείες, κλοπές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, στις περιοχές Ιλίου, Πετρούπολης, Καματερού, Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Βριλησσίων, Παπάγου, Πετραλώνων, Κορυδαλλού, Αμπελόκηπων και Ηρακλείου, εξαρθρώθηκε μετά από έρευνες και συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, στα Ανω Λιοσια.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος
συνολικά 23 ατόμων, που είναι όλα μέλη δύο οικογενειών Ρομά για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, κλοπής, απάτης και παράβαση του νόμου περί όπλων. Απο τους κατηγορούμενους συνελήφθησαν 14 άτομα, ηλικίας από 19 έως 49 ετών, ενώ άλλα εννέα αναζητούνται.
Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν διάφορα τεχνάσματα για να μπουν στα σπίτα, όπως π.χ. ότι ήταν υπάλληλοι της ΔΕΗ και με την μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά καθώς και άλλα αντικείμενα. 

Πολλές φορές δεν δίσταζαν να ασκούν σωματική βία και να απειλούν με μαχαίρια τους ηλικιωμένους, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρυσαφικά και χρήματα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 17 περιπτώσεις ληστειών, κλοπών και απάτης σε βάρος ηλικιωμένων.

πηγή:http://www.sofokleousin.gr











Ο Δραγατάκης ξαναχτύπησε ...

Ο Αξ/κος που πάτησε πόδι στην Τσιγγάνικη συμμορία
 
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής που διοικεί ο Χρήστος Δραγατάκης, σε συνεργασία με το Τ.Α. Άνω Λιοσίωνεγκληματική οργάνωση,  της διαβόητης Τσιγάνικης οικογένειας Ράμου, η οποία διέπραττε ληστείες, κλοπές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά είκοσι τριών (23) ατόμων για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, κλοπής, απάτης και παράβαση του Ν. περί όπλων.
Πρωινές ώρες της 23-10-2012, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, κατά την οποία διενεργήθηκαν έρευνες σε πέντε (5) σπίτια και συνελήφθησαν δεκατέσσερις (14) ημεδαποί, ηλικίας από 19 έως 49 ετών. 
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετική μέθοδο και πρόσχημα, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα τα οποία εξαπατούσαν, παρουσιάζοντάς τους ψευδή γεγονότα ως αληθινά και τους αποσπούσαν χρήματα. Σε άλλες περιπτώσεις προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. εισέρχονταν στις οικίες τους και με την μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά καθώς και άλλα αντικείμενα. Τα μέλη της σπείρας δεν δίσταζαν πολλές φορές να ασκούν σωματική βία και να απειλούν με μαχαίρια τους ηλικιωμένους, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρυσαφικά και χρήματα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν δεκαεπτά (17) περιπτώσεις ληστειών, κλοπών και απάτης σε βάρος ηλικιωμένων, που διαπράχθηκαν από την παραπάνω σπείρα στις περιοχές Ιλίου, Πετρούπολης, Καματερού, Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Βριλησσίων, Παπάγου, Πετραλώνων, Κορυδαλλού, Αμπελόκηπων και Ηρακλείου.

Το σύνολο των αφαιρεθέντων χρημάτων ανέρχεται στο ποσό των 75.280 ευρώ.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στις οικίες των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία (1) κυνηγετική καραμπίνα, ένα (1) πιστόλι REPLICA και έξι (6) φυσίγγια. Κατασχέθηκαν επίσης πέντε (5) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια