5o ΑΡΜΑ ΠΑΡΝΗΘΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο 5ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου Άρμα Πάρνηθας που διοργανώθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή περισσότερων δρομέων από κάθε άλλη φορά. Ο Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής με τη βοήθεια 40 εθελοντών, την συμπαράσταση των Σαμαριτών του Ερυθρού Σταυρού καθώς και την αρωγή σε υλικά του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Φυλής πραγματοποίησε με πολύ μεράκι, χαρά και υπευθυνότητα ακόμα έναν όμορφο αγώνα
ορεινού τρεξίματος.
Από νωρίς το πρωί, στις Πηγές Αρχαίας Φυλής είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου. Παλιότεροι και νεότεροι δρομείς, με φίλους και οικείους τους, κατευθυνόμενοι από τους εθελοντές, στάθμευσαν τα αυτοκίνητά τους και έσπευσαν να πάρουν τον αριθμό και τα τσιπ χρονομέτρησης. Το πλάνο των εθελοντών τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή από τις 6:30 με τους υπεύθυνους της Γραμματείας να έχουν ετοιμάσει τραπέζια, χάρτες, κορδέλες και τα λοιπά απαραίτητα προκειμένου να υποδεχτούν τους δρομείς που μας τίμησαν για άλλη μια φορά με την παρουσία τους.
Οι εθελοντές που κάλυπταν τις υπόλοιπες θέσεις (σταθμούς υδροδοσίας, δείκτες, σκούπες κλπ.) περίμεναν και εκείνοι με τη σειρά τους τη διέλευση των δρομέων. Η εκκίνηση δόθηκε στις 10:00 και οι δύο διαδρομές αποζημίωσαν με την ομορφιά τους, όσους έτρεξαν, μέσα στο κατάφυτο με πεύκα, πλατάνια και κουμαριές δάσος της Δυτικής Πάρνηθας, περνώντας μέσα από μονοπάτια και χωματόδρομους.
Οι απονομές στις τέσσερις κατηγορίες έγιναν στις 12:30 το μεσημέρι στο υπαίθριο πέτρινο θεατράκι των Πηγών της Αρχαίας Φυλής κάτω από την σκιά του αιωνόβιου πλάτανου και της ιτιάς.

Έλαβαν μέρος συνολικά 224 δρομείς, από τους οποίους τερμάτισαν οι 220.
Στο μικρό γύρο των 10χλμ. έλαβαν μέρος 19 γυναίκες και 56 άνδρες
Στο μεγάλο γύρο των 17 χλμ. έλαβαν μέρος 11 γυναίκες και 138 άνδρες
Ο μικρότερος σε ηλικία δρομέας ήταν 16 ετών ενώ ο μεγαλύτερος ήταν 64 ετών.
Ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής συμμετείχε με 14 δρομείς μέλη του συλλόγου.
Ο αίθριος καιρός συνέβαλε στη διεξαγωγή του αγώνα και βοήθησε εξίσου δρομείς και εθελοντές.

Το Δ.Σ. του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής ευχαριστεί όλους τους αθλητές για τη συμμετοχή τους, όλους τους εθελοντές για την τεράστια βοήθειά τους, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την υποστήριξή του και για το αίσθημα ασφάλειας που ένιωσαν όλοι από την παρουσία του, την Τροχαία Νέας Ιωνίας, τους χορηγούς και τέλος, τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Φυλής για την υλικοτεχνική υποστήριξη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια