Καλή σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο




ΕΝΩΣΗ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΑΝΩ  ΛΙΟΣΙΩΝ
( Έδρα : Σχολικό κτίριο 1ου Δημ.  Σχολείου
τηλ.   6977922678, ,  6934617981)

        Αγαπητοί  Γονείς ,                                                                                  Σεπτέμβριος   2012

         Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων, εύχεται σ’ εσάς και τα παιδιά σας,

«Καλή  σχολική χρονιά,  με υγεία και πρόοδο».


          Γνωρίζετε ότι οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων και κατ’ επέκταση το Δευτεροβάθμιο  όργανο που είναι η Ένωση Γονέων του Δήμου, αποτελούν  τη συλλογική έκφραση της άποψης των Γονέων για θέματα που αφορούν πρωτίστως τη σχολική μας κοινότητα, αλλά και γενικότερα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν γονείς και μαθητές.

         Εμείς οι γονείς, έχουμε τη προτεραιότητα στο ενδιαφέρον, την αγωνία και την ανησυχία για τη μόρφωση και εκπαίδευση  των παιδιών μας και με οποιοδήποτε τρόπο αποτελεί  ηθικό χρέος είτε μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανα, είτε από άλλες δράσεις να επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό για αυτά.

        Οι σκοποί  της  Ένωσης Γονέων και στη νέα αυτή σχολική χρονιά αποβλέπουν αφενός στη διεκδίκηση  παροχής  στους μαθητές – παιδιά μας  σύγχρονων  υλικοτεχνικά  σχολικών κτιρίων  που να πληρούν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας και αφετέρου στη συνεργασία με τη τοπική αυτοδιοίκηση, τους εκπαιδευτικούς, τους πολιτιστικούς, αθλητικούς συλλόγους κτλ., προκειμένου να
πραγματοποιηθούν δραστηριότητες  που να προάγουν το μορφωτικό  και κοινωνικό επίπεδο μαθητών και γονέων.

        Κατά τη  προηγούμενη σχολική χρονιά καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάδειξη και επίτευξη των ανωτέρω. Σοβαρά ζητήματα όπως η επάρκεια σχολικής  στέγης, η ασφαλής  προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών, η φύλαξη των σχολικών  κτιρίων και η αντιμετώπιση  της παραβατικότητας, η εξυπηρέτηση των  μαθητών  από τη τοπική  συγκοινωνία και η υλοποίηση της σχολικής υγιεινής,  ήταν από τους βασικούς στόχους και επιδιώξεις μας να υλοποιηθούν  από τους αρμοδίους φορείς.

        Επιπλέον, βασικές δραστηριότητες όπως, η διεξαγωγή  του  1ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου, της ημερίδας Σχολικού Επαγγελματικού  Προσανατολισμού, της ημερίδας Μέριμνας και  Φροντίδας για τα παιδιά, του Μαθητικού Φεστιβάλ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της  παράστασης  Θεάτρου  Σκιών που σκόρπισε το  χαμόγελο σε  εκατοντάδες μαθητές,  αλλά και ενημερώσεις για θέματα όπως το  Νέο  Λύκειο, το  ασφαλές διαδίκτυο, η  ενδοσχολική  βία, το παιδικό βιβλίο κτλ., καταδεικνύουν τη  διαρκή προσπάθεια που  καταβλήθηκε.

         Μια διαρκής προσπάθεια εθελοντική  και ανιδιοτελής, που γίνεται πέραν από κάθε πολιτική και κομματική σκοπιμότητα για  την ανάδειξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων της σχολικής μας κοινότητας μέσω των  παρεμβάσεων και ενεργειών μας, προς το Υπουργείο Παιδείας, τη Δημοτική Αρχή, τις Σχολικές Επιτροπές και  την Περιφερειακή Δνση  Εκπ/σης Δυτικής Αττικής .

          Προσδοκώντας λοιπόν στη συνέχιση αυτής της προσπάθειας που περνά μέσα από τη  συνεργασία   με τους κ.κ. Διευθυντές και  Εκπαιδευτικούς  που περιβάλλουμε πάντοτε  με  σεβασμό και εμπιστοσύνη,  σας καλούμε  στη νέα σχολική χρονιά παρά τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζουμε ως γονείς να συνεχίσουμε όλοι μαζί και  να εντατικοποιήσουμε τις  δράσεις μας για το  καλό των  παιδιών  μας.

          Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων  για την εμπιστοσύνη και  τη συμμετοχή  σας.

                                                    Με τιμή για το Διοικητικό  Συμβούλιο



           Χατζητρακόσιας   Νικόλαος                                                         Παπανδρέου    Γεωργία                                            
                        Πρόεδρος                                                                               Γενική  Γραμματέας 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια