ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΜΑΣΟΥΡΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΦΥΛΗΣ



Την καρδιά του άνοιξε σε μία εφ’όλης της ύλης συνέντευξη ο Πρόεδρος του Θρασύβουλου κ. Σωτήρης Μασούρης. Ο κ. Μασούρης αναφέρθηκε στο όραμα του να «ενώσει» ουσιαστικά τα Άνω Λιόσια, το Ζεφύρι και την Φυλή δημιουργώντας μία ομάδα «καθρέπτη» που θα εκφράζει περήφανα την φιλοσοφία, την κουλτούρα, τον πολιτισμό και την δυναμική αυτών των περιοχών που τελικά μόνο κοινά έχουν και όχι διαφορές, όπως θέλουν κάποιοι να αναπαράγουν!
Ο κ. Μασούρης μας ξενάγησε στο Στάδιο «κόσμημα» του Θρασύβουλου στην Φυλή, όπου πραγματικά
εντυπωσιαστήκαμε από τις αθλητικές εγκαταστάσεις που αν μη τι άλλο θα μπορούσαν να φιλοξενούν μεγάλες διοργανώσεις και φυσικά να είναι γήπεδο για ομάδες Α’ Εθνικής!
Στόχος για την Διοίκηση, πλέον, είναι να έρθει ο κόσμος ξανά στο γήπεδο, να αγκαλιάσει την ομάδα και να την στηρίξει, μάλιστα ο κ. Μασούρης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα επαφής, που έχει ήδη ξεκινήσει , με τα σχολεία που βρίσκονται στα όρια του Καλλικρατικού δήμου Φυλής: «Ποδοσφαιριστές της ομάδας επισκέπτονται τα σχολεία, μιλούν για το ποδόσφαιρο και προσπαθούν να μιήσουν τα παιδιά στον αθλητισμό. Πρέπει ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο γι’ αυτό έχουμε ξεκινήσει επαφές και στον Καλλικρατικό Δήμο Φυλής αλλά και με τον 5ο μεγαλύτερο Δήμο της Ελλάδας, που είναι και γενέτειρα της μητέρας μου, το Μενίδι!»
Ο κ. Μασούρης αναφέρθηκε στην συνέντευξή του, όμως, και σε μία διαφορετική προσφορά της ομάδας, μία αξιέπαινη πρωτοβουλία που καλό θα ήταν να μιμηθούν κι άλλοι Σύλλογοι που έχουν την δυνατότητα: «Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση γι’αυτό παρέχουμε το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, με επικεφαλή τον Ορθοπεδικό κ. Μπεσίρη, δύο φορές την εβδομάδα στην Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, ώστε να εξετάζονται όσοι συνάνθρωποι μας έχουν ανάγκη» δήλωσε ο Πρόεδρος.
Όμως ιδιαίτερη ευαισθησία έδειξε ο Πρόεδρος και στους νέους άνεργους φιλάθλους αφού δήλωσε πως αν όλα πάνε καλά θα τυπώσει ειδικές κάρτες ώστε οι μαθητές και οι άνεργοι των Δήμων Φυλής και Αχαρνών να παρακολουθούν τους αγώνες δωρέαν! Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του κ. Μασούρη να μεταφερθεί η έδρα του Θρασύβουλου στο γήπεδο του Ακρατήτου, ώστε και η πρόσβαση των φιλάθλων να είναι πιο εύκολη αλλά και για να λειτουργήσει η ομάδα με μία ενοποιητική διάσταση: «Δεν το κρύβω ότι πειρασμός και πρόκληση είναι για μένα, η επιλογή να χρησιμοποιεί ο Θρασύβουλος το γήπεδο του Ακρατήτου ως έδρα και ως προπονητικό κέντρο το δικό του.Πρέπει να ξεπεράσουμε τις νοοτροπίες του παρελθόντος που μας συνοδεύουν δημιουργώντας προβλήματα. Λόγο της καταγωγής μου γνωρίζω την κατάσταση και την νοοτροπία (η γιαγιά μου είναι Λιοσώτισα, τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία τα έχω στα Λιόσια και το Μενίδι, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Χασιά) όπως γνωρίζω ότι τα προβλήματα και το όραμα είναι κοινό γι’ αυτές τις τρεις περιοχές. Ο Θρασύβουλος θα είναι το σημείο αναφοράς, η ενοποιητική διάσταση του νέου Καλλικρατικού Δήμου. Η ομάδα που θα εκφράζει περήφανα την φιλοσοφία, την κουλτούρα, τον πολιτισμό και την δυναμική και θα παραμερίζει ό,τι μπορεί να υπονομεύσει αυτό το όραμα»
Ο κ. Μασούρης όμως μίλησε και για τα οικονομικά του Θρασύβουλου και το μέλλον του...
«Γνωρίζετε ότι τις πρώτες δεκατρείς αγωνιστικές η ομάδα είχε δύο βαθμούς και τις υπόλοιπες 21 μαζέψαμε 40. Καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για υπέρβαση! Αξίζουν συγχαρητήρια σε ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο, αλλά και σε όσους συνέβαλαν στην διευκόλυνση του απ[οτελέσματος. Από την δική μου την πλευρά, είχα αρχικά διαφωνήσει πέρσι τέτοιο περίπου καιρό για το πως θα κινηθούμε. Και εδώ είναι το λάθος μου, που δεν επέμεινα, αφού έβλεπα αυτό που ερχόταν.
Έχοντας μια μακρά εμπειρία στην κεντρική πολιτική σκηνή, μίλησα με τους μετόχους, που με εμπιστεύονται και τους εμπιστεύομαι και ήμουν σίγουρος ότι η κατάσταση της χώρας θα επηρέαζε και την ομάδα, αλλά και το ποδόσφαιρο γενικότερα. Μην γελιόμαστε, όταν αναφερόμαστε σε ύφεση εννοούμε έλλειψη χρημάτων που αυτό έχει ως αποτέλεσμα δυσμένεια, δυσχέρεια κλπ. Η επιλογή ήταν διαφορετική, την οποία εγώ υπηρέτησα και υποστήριξα όμως» ενώ συμπλήρωσε κάτι που οι περισσότεροι γνωρίζουν, πως μεγάλο μέρος των εξόδων της ομάδας τα καλύπτει ο ίδιος από τα δικά του εισοδήματα: « Τις τελευταίες 15 αγωνιστικές τράβηξα έναν γολγοθά που λίγοι κατάλαβαν, αφήνοντας ανεπηρέαστη την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές γιατί δεν θα έπρεπε να γνωρίζουν τις δυσκολίες. Με την βοήθεια του Θεού τα κατάφερα, αφού αυτό το καράβι έπεσε μεσωκεάνια σε ένα κυκλώνα και παρόλαυτα οδηγήθηκε στο λιμάνι και εν συνεχεία στο καρνάγιο»
Η λύση σύμφωνα με τον κ. Μασούρη είναι να μπει ένα τέλος με τα λάθη του παρελθόντος: «Αν δεν μπορέσουμε να ρυθμίσουμε τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί από παλαιότερες συμπεριφορές η ομάδα δεν μπορεί να έχει αύριο. Για να μπούμε στη νέα εποχή πρέπει να καθαρίσουμε τη σχέση μας με το παρελθόν, με τα χρέη που δημιουργήσαμε. Οι ευθύνες δεν διαχωρίζονται. Για να μπορέσει να συνεχίσει ο Θρασύβουλος πρέπει να ρυθμίσουμε τις σχέσεις με το παρελθόν. Αυτό σημαίνει πως με τα διαθέσιμα χρήματα που υπάρχουν αυτή την στιγμή και το πρόγραμμα που επεξεργάζονται οι μέτοχοι και θα επικυρωθεί στην Γενική Συνέλευση της 30ης Ιουνίου,πρέπει να βρεθεί η λύση. Θα ρυθμιστούν οι οφειλές των 13 ποδοσφαιριστών που δεν έχουν μπει στην διαδικασία των προσφυγών και τους οφείλονται χρήματα, αλλά έβαλαν πλάτη για την ομάδα. Μία πράξη ευθύνης για την οποία τους ευχαριστώ θερμά! Αν δεν τα καταφέρουμε, δεν θα κάνω το ίδιο λάθος με πέρυσι, που έβαλα στην αρχή τα μισά χρήματα για να ξεκινήσει το καράβι. Από αυτή την ομάδα ζουν 50 οικογένειες και δεν πρέπει να είναι στον αέρα. Έχω εξαντλήσει όλες τις οικονομικές μου δυνατότητες. Ότι μετρητό είχα δημιουργήσει το έχω διαθέσει στην ομάδα, όπως γνωστο είναι πως ότι εισόδημα έχω το διαθέτω στους ποδοσφαιριστές»
Με τα δεδομένα που έχουμε αυτή την στιγμή οι πρώτοι υπολογισμοί μας οδηγούν σε 16μηνη, δηλαδή μέχρι το τέλους του 2013 θα έχουμε κλείσει κάθε υποχρέωση. Οι απλήρωτοι ποδοσφαιριστές θα έπαιρναν χρήματα, αλλά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει cents στην αγορά. Μας οφείλονται χρήματα από την διοργανώτρια αρχή από πέρυσι!
Ο πρόεδρος του Θρασύβουλου μίλησε και για τον πρώην πλέον τεχνικό της ομάδας, Λύσσανδρο Γεωργαμλή: «Ο Λύσανδρος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Θρασύβουλου, έβαλα τα θεμέλια της ομάδας. Μας είχε ξεκαθαρίσει ότι σε περίπτωση που θα προέκυπτε πρόταση για συνεργασία με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς θα έφευγε. Θέλω να τον ευχαριστήσω και του εύχομαι τα καλύτερα».
Για το «αύριο» του ποδοσφαίρου και της Football League, τόνισε: «Έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Τόσο στον κ. Καλογιάννη, όσο και στον κ. Πιλάβιο. Αλλά δεν μπορεί πάντα ένας Καλογιάννης να δίνει επί μονίμου βάσεως λύσεις. Αν δεν ήταν αυτός το περσινό πρωτάθλημα δεν θα είχε τελειώσει ποτέ. Είδαμε φέτος ότι μετά την περσινή απόλυτη απαξίωση του προϊόντος και έναν κύκλο που έκλεισε η Β’ Εθνική βρέθηκε στον... πάτο του βαρελιού. Πρέπει όλοι, στο μερίδιο που μας αναλογεί, να κάνουμε το "προϊόν" πιο εμπορικό και πιο ελκυστικό. Πρέπει όλοι να κάτσουμε κάτω και να μιλήσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Μόνο έτσι θα βρεθεί λύση. Με το να βάζουμε… κάτω από το χαλάκι, η κατάσταση δεν διορθώνεται. Πάντως δεν βοηθάει και η γενικότερη κατάσταση της χώρας. Βλέπουμε ανθρώπους, όπως ο κ. Βελλής που οι συγκυρίες δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει».
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια