ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.


Επιστολή προς:
  1. Δήμαρχο Φυλής, Μπουραίμη Δ.
  2. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, με την παράκληση να ενημερωθεί το σώμα.

Κοινοποίηση στους:
  1. Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Α.Λιοσίων
  2. Παππού Χρήστο (Επικεφαλής Δημοτικής Παρατάξης)
  3. Σάββα Σάββα (Επικεφαλής Δημοτικής Παρατάξης)
  4. Τσιουμπρή Δημήτρη (Επικεφαλής Δημοτικής Παρατάξης)
με την παράκληση (οι επικεφαλής των παρατάξεων) να πάρουν θέση πάνω στο θέμα στο αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια της συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης.


Κύριε Δήμαρχε, κύριε πρόεδρε, κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,
Με την επιστολή μου αυτή θέλω να θίξω ένα γεγονός που έλαβε χώρα την Κυριακή 25η Μαρτίου 2012 κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων στην Κεντρική Πλατεία των Άνω Λιοσίων και να ζητήσω μερικές διευκρινήσεις.  
Το θέμα σχετίζεται με την παρουσία μιας μικρής ομάδας πολιτών, κοντά στους οποίους ήμουν και εγώ, η οποία ομάδα έκανε μια παρέμβαση κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, με τον τρόπο που εκείνη έκρινε και που όλοι όσοι ήμασταν παρόντες είδαμε καθαρά (συνθήματα, πανό, πορεία κλπ).
Η πολιτική σκοπιμότητα αυτής της παρέμβασης καθώς και το γεγονός εάν ήταν κομψή ή άκομψη ή πρέπουσα ή προκλητική ή δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη η επικροτούμενη ή αποδοκιμαζόμενη, είναι μια πτυχή του θέματος που συγκεκριμένα σε αυτή την επιστολή δεν με ενδιαφέρει καθόλου να αναλύσω. Γενικά μιλώντας με ενδιαφέρει πολύ αυτή η πτυχή του θέματος και μπορώ να σας εκθέσω τις απόψεις μου αναλυτικά και σε αρκετές σελίδες, όμως το θέμα που με απασχολεί σε αυτή την επιστολή δεν είναι αυτό.
Συνεχίζοντας τώρα, περνάω στην «νομιμότητα» αυτής της πράξης, παρέμβασης, επέμβασης, όχλησης, πρόκλησης, παρενόχλησης, διαμαρτυρίας ή όπως αλλιώς επιθυμεί ο καθένας να την παρουσιάζει. Για το θέμα αυτό ελάχιστα θα αναφέρω. Και αυτό γιατί το εάν αυτή η πράξη αυτή ήταν νόμιμη ή παράνομη ή στα όρια της νομιμότητας, ΔΕΝ είναι κάτι που θα το κρίνω εγώ, ούτε εσείς κύριε Δήμαρχε, ούτε εσείς κύριε πρόεδρε ούτε και το δημοτικό συμβούλιο. Τη νομιμότητα αυτής της παρέμβασης δεν έχει δικαίωμα να την κρίνει κανένας παρά μόνο η Αστυνομία, το καθ ύλην αρμόδιο από το νόμο όργανο. Και η αστυνομία ήταν παρούσα το ίδιο και ο κ. Διοικητής.
Αυτό λοιπόν που πραγματικά
με εξέπληξε είναι το γεγονός ότι μόλις ο Δήμαρχος ανέβηκε στο βήμα για να εκφωνήσει τον λόγο του και αυτή η «ομάδα πολιτών» σχεδόν ταυτόχρονα άρχισε να φωνάζει συνθήματα, παρατηρήσαμε το εξής: Τον κ. Δήμαρχο δημόσια και από το μικρόφωνο να «διατάζει» τον Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος να πάει και να συλλάβει αυτούς τους πολίτες. Αμέσως ο κύριος Διοικητής εμφανίστηκε μπροστά στους πολίτες, σε εμφανή κατά τη γνώμη μου κατάσταση αμηχανίας, και υπήρξε συνομιλία σε πολύ συνεργάσιμο κλίμα και ύφος. Στην συνέχεια και μετά από λίγα λεπτά και ενώ οι πολίτες συνέχιζαν να εκφωνούν συνθήματα, είδαμε τον κ. Δήμαρχο να επανέρχεται εκ νέου και αυτή τη φορά να επιπλήττει τον κ. Διοικητή λέγοντας επί λέξει «απορώ γιατί δεν τους έχετε συλλάβει ακόμα»! 
Η παρέμβασή μου και η επιστολή μου αυτή οριοθετείται αποκλειστικά και μόνο στο παραπάνω γεγονός.
Κατόπιν λοιπόν του ανωτέρω γεγονότος, μου γεννιέται η εξής εύλογη απορία. Γνωρίζω ότι το τελευταίο διάστημα με το «Πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και άλλους νόμους, περιήλθαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μια σειρά από νέες αρμοδιότητες. Η απορία μου λοιπόν είναι και παρακαλώ να πληροφορηθώ επ αυτού, εάν το δικαίωμα του Δημάρχου να διατάζει τον Διοικητή της Αστυνομίας να συλλαμβάνει πολίτες είναι μια νέα αρμοδιότητα της αυτοδιοίκησης.       
Εάν λοιπόν πρόκειται για μια νέα αρμοδιότητα την οποία εγώ προσωπικά αγνοώ, τότε ορθά έπραξε ο κ.Δήμαρχος διατάζοντας τη σύλληψη πολιτών, διότι έπραξε το από το νόμο προβλεπόμενο καθήκον του.
Εάν όμως δεν πρόκειται περί νέας αρμοδιότητας και ο Δήμαρχος ενήργησε αυτόβουλα παίρνοντας μια τέτοια πρωτοβουλία να κάνει ευθεία παρέμβαση στο έργο της Αστυνομίας, τότε δυστυχώς πρόκειται περί ΕΚΤΡΟΠΗΣ του Δημάρχου και η πράξη του αυτή πρέπει να αναγνωριστεί ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ τόσο από τον ίδιο όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και από την κοινή γνώμη.
Σε μια τέτοια περίπτωση κατά τη γνώμη μου δύο πράγματα πρέπει υποχρεωτικά να γίνουν για την αποκατάσταση της ηθικής τάξης και της νομιμότητας:
Το πρώτο είναι ο κ. Δήμαρχος να ζητήσει δημόσια συγνώμη πρώτα από όλα στον κ. Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος για την απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντί του, που χωρίς να έχει καμία θεσμική αρμοδιότητα τον «διέταξε» και τον «επίπληξε» δημόσια. Πρέπει όλοι να σεβόμαστε τους θεσμούς και πρώτος από όλους ο κ.Δήμαρχος. Και όχι να προσβάλει δημόσια το θεσμό και το κύρος που ταιριάζει στον εκάστοτε Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος της πόλης. Και για του λόγου το αληθές, ότι δηλαδή η συμπεριφορά αυτή του Δημάρχου πλήττει πράγματι το κύρος της Αστυνομίας, σας παραθέτω τον τίτλο άρθρου που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο (ηλεκτρονική εφημερίδα ΦΥΛΑΡΧΟΣ) που μόνο κολακευτικός δεν είναι: «Γκάζωσε τον Διοικητή της Αστυνομίας ο Μπουραίμης». Ποιος αλήθεια είναι ο κύριος «Μπουραίμης» και ποιος του δίνει το δικαίωμα να «γκαζώνει» τον Διοικητή της Αστυνομίας; 
Στη συνέχεια το δεύτερο πράγμα που οφείλει να κάνει κ.Δήμαρχος είναι να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τους πολίτες του Δήμου για τη συμπεριφορά του αυτή, με την ελπίδα ότι ο ίδιος θα επανέλθει στην τάξη, θα περιοριστεί στα κατά το νόμο καθήκοντά του και στο μέλλον να δεν θα παρατηρήσουμε ξανά τέτοιες συμπεριφορές.


Με εκτίμηση
Ταξιάρχης Δ. Ευσταθίου
Δημότης Φυλής          
Παν.Γρηγορούσης 34
Ζεφύρι

(Η παρούσα πρωτοκολλήθηκε στο δήμο Φυλής την Παρασκευή 30/3/2012 )










Μετά την επιστολή αυτή του συνδημότη μας παραθέτουμε το σχετικό  βίντεο με τα λόγια του Δημάρχου Φυλής.


Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. αγαπητε συνδημοτη λεγεται οτι οι περισσοτεροι διαμαρτυρηθεντες ηταν απο αλλο δημο[Πετρουπολη;]και εκπαιδευτικοι συνδικαλιστες,αν ειναι ετσι κρεμαλα στους συνδικαλιστες,αν οχι πληροφορησε μας να γνωριζουμε και μεις οι μη παροντες σχετικα, γιατι αγριεψε τοσο ο Δημαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει βιντεάκι στο ιντερνετ για να δεις ποιοι ήταν.Αλλωστε ο Δήμαρχος το λέει και στο πιο πάνω βίντεο "με σας θα τα πουμε άλλη ώρα" άρα τους γνωρίζει.Όσο για το "αγρίεψε" μην ξεχνάς ότι ήρθε η άνοιξη και μαζί της και οι μύγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΠΟΙΟΣ ΘΥΜΩΝΕΙ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΞΥΔΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΥΜΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ?
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΟΙ ΔΙΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΕΡΓΑΤΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ , ΚΟΜΜΩΤΡΙΕΣ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΑς ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ?
    ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΠΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΣΠΡΕΠΙΣΜΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΟΙ ΔΙΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΕΡΓΑΤΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ , ΚΟΜΜΩΤΡΙΕΣ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΑς ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ?
      ενταξει να ειναι,να μην ειναι ομως λαμογια ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ!!!!

      Διαγραφή
  4. Υπάρχει βιντεάκι στο ιντερνετ για να δεις ποιοι ήταν.Αλλωστε ο Δήμαρχος το λέει και στο πιο πάνω βίντεο "με σας θα τα πουμε άλλη ώρα" άρα τους γνωρίζει.
    ενταξει ο δημαρχος τους γνωριζει,εσεις ομως κ.Ευσταθιου που συμμετειχατε,τους γνωριζετε;ερωτω ξανα ηταν συνδικαλιστες;ηταν απο τον δημο μας;και εμενα με εχει αγριοκοιταξει αλλλα δεν ειπε να με συλαβουν,γιατι ξερει οτι ειμαι ενας απλος δημοτης,δεν θελω να καλυψω τον ανυπαρκτο και ανεπαρκη κ.Δημαρχο,αλλα μου τιναζουν τα νευρα οι εργατοπατερες συνδικαλιστες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑ,ΕΠΟΜΕΝΩς ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ οτι.......

      Διαγραφή