ΣΤΟ... ΜΑΝΤΡΙ ΦΥΛΑΓΑΝ ΑΓΑΛΜΑ ΠΡΟΣ... ΠΩΛΗΣΗ ΑΞΙΑΣ 12ΕΚ.ΕΥΡΩ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ ΣΤΗΝ ΧΑΣΙΑ!


ΣΤΟ... ΜΑΝΤΡΙ ΦΥΛΑΓΑΝ ΑΓΑΛΜΑ ΠΡΟΣ... ΠΩΛΗΣΗ ΑΞΙΑΣ 12ΕΚ.ΕΥΡΩ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ ΣΤΗΝ ΧΑΣΙΑ!
Υποψήφιος στις Δημοτικές Εκλογές ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων! Αρχαιοκάπηλοι συνελήφθησαν στη Φυλή από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, γιατί κατείχαν παράνομα από κοινού σε ποιμνιοστάσιο του ενός..


Αρχαιοκάπηλοι συνελήφθησαν στη Φυλή από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, γιατί κατείχαν παράνομα από κοινού σε ποιμνιοστάσιο του ενός κατηγορουμένου, ένα μνημείο κόρης («πεπλοφόρος»), αρχαϊκών χρόνων (520 π.χ.),το ύψος του οποίου είναι περίπου 1,20μ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι δύο συλληφθέντες ηλικίας 40 και 56 ετών αναζητούσαν αγοραστές, με σκοπό να το διαθέσουν αντί του χρηματικού ποσού των 500.000 ευρώ. Το κατασχεθέν αντικείμενο επιδείχθηκε σε αρμόδια αρχαιολόγο της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία αποφάνθηκε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής κληρονομιάς» και πως πρόκειται για αντικείμενο μοναδικό, με ανεκτίμητη ιστορική και αρχαιολογική αξία!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ACHARNORAMA το συγκεκριμένο άγαλμα «κοστολογείται» στα 12.000.000€ (!), ο 56χρονος είχε ξαναπασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για άλλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, ενώ 40χρονος ήταν και Υποψήφιος στις περασμένες Δημοτικές Εκλογές στον Καλλικρατικό Δήμο Φυλής!
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


acharnorama.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια