Χαράτσι ΔΕΗ: Δικαίωση Δημοτικής Αρχής και κατοίκων της Πετρούπολης



Την Τρίτη 17 Γενάρη, συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το αίτημα της Δημοτικής Αρχής και των πρώτων 173 κατοίκων της Πετρούπολης, με τη στήριξη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, για την έκδοση προσωρινής διαταγής για τη μη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν επιθυμούσαν ή δε μπορούσαν να πληρώσουν το ......


χαράτσι που συμπεριλαμβάνεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ.


Την Τετάρτη 18 Γενάρη, εκδόθηκε προσωρινή διαταγή, η οποία απαγορεύει τη διακοπή ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ στις κατοικίες των εναγόντων, προσωρινά και μέχρι τη συζήτηση της υπόθεσης, έως 30/04/2012.


Η απόφαση αυτή, αποτελεί την πρώτη σημαντική δικαστική απόφαση σε ολόκληρη τη χώρα, αφού ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων που αντιστέκονται στην πληρωμή αυτού του εκβιαστικού χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ, δικαιώνονται, έστω και προσωρινά. Δίνει δύναμη σε όσους αντιστέκονται και κουράγιο για να συνεχίσουμε τους αγώνες σε που καθετί υποβαθμίζει τη ζωή μας.


H Διοίκηση του Δήμου, στηριγμένη στο μαζικό λαϊκό κίνημα, αντιτάχτηκε και έτσι θα συνεχίσει να κάνει, σε κάθε μέτρο που υποβαθμίζει τη ζωή του λαού της Πετρούπολης. Έγκαιρα, άνοιξε το διάλογο με τους κατοίκους κα τους φορείς της πόλης για το άδικο και εκβιαστικό χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.


Κάλεσε το λαό της Πετρούπολης να μην υποκύψει στους εκβιασμούς και τις απειλές που καθημερινά διαμηνύει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Να μην κόψουν σε κανέναν το ρεύμα. Είναι καιρός, ο λαός της Πετρούπολης να δείξει πιο αποφασιστικά την οργανωμένη δύναμή του και την αλληλεγγύη του ο ένας προς τον άλλο. Να περάσει στην αντεπίθεση.


Ο Δήμαρχος Θωμάς Κοτσαμπάς και η Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης, θα συνεχίσουν να είναι μπροστάρηδες και να στηρίζουν κάθε πρωτοβουλία που λαμβάνεται από τους εργαζομένους και που έχει ως σκοπό την ενίσχυση της αντίστασης σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο που επιβάλουν κυβέρνηση - τρόικα - Ε.Ε και συνθλίβει τα λαϊκά στρώματα.


Χρειάζεται παραπέρα επαγρύπνηση και οργάνωση σε κάθε γειτονιά, χώρο δουλειάς για τη συλλογική ταξική απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι στα μέτρα της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που λεηλατούν κάθε εργατικό λαϊκό δικαίωμα.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Γιατί μόνο το χαράτσι είναι;
    Εδω μας ζητά η ΔΕΗ 14€ για το δίκτυο μεταφοράς,50€ για το δίκτυο διανομής 1,25€ λοιπές ?????? επιβαρύνσεις 8€ ειδικό τέλος ΑΠΕ και 68€ για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας δηλαδή για νησιά και πολύτεκνους.Σύνολο 140€ και τα γαμησιάτικα των πολύτεκνων.ΕΛΕΟΣ πια σ΄αυτή τη πουτάνα τη χώρα...
    ΕΕΕ ΛΛΛ ΕΕΕ ΟΟΟ ΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή