ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΝΩΣΗ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΑΝΩ  ΛΙΟΣΙΩΝ
( Έδρα : Σχολικό κτίριο 3ου ΓΕΛ, Λεωφ. Φυλής 38
τηλ.   6977922678, 6976684359)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  
      
       Πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2011 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου η τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Άνω Λιοσίων.

        Στη  συνέλευση του δευτεροβάθμιου οργάνου εκπροσώπησης των γονέων, παρευρέθησαν η πλειοψηφία των αντιπροσώπων και των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων, γεγονός που καταδεικνύει το διαρκές και έντονο ενδιαφέρον για τα θέματα που αφορούν τη σχολική μας κοινότητα.

       Συζητήθηκαν ζητήματα που
αφορούσαν γενικότερα τη λειτουργία  των σχολικών μονάδων, αλλά και επιμέρους προβλήματα για κάθε σχολείο. Ιδιαίτερη αναφορά  έγινε στη συνεχιζόμενη έλλειψη βιβλίων, στις μειωμένες οικονομικές επιχορηγήσεις που προβλέπονται από το Υπουργείο Παιδείας για το έτος 2012, στη   λήψη  μέτρων από τη Τεχνική Υπηρεσία για την ασφαλή  προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών στα σχολεία, στην  ασφάλεια  των σχολικών κτιρίων και την αντιμετώπιση  των θεμάτων παραβατικότητας, καθώς και την ανάγκη αντιμετώπισης του έντονου προβλήματος σχολικής στέγης με την κατασκευή δύο νέων Δημοτικών Σχολείων και ενός Γυμνασίου - Λυκείου στη περιοχή.

        Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημέρωσε τα μέλη της Ένωσης για τις δραστηριότητες του κατά το πρώτο εξάμηνο της θητείας του (επισυνάπτεται ο απολογισμός), τονίζοντας ότι  αυτές  αφορούν τη διεκδίκηση για τα παιδιά μας σύγχρονων σχολικών κτιρίων  που να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές και υλικοτεχνικές ανάγκες, τη προαγωγή πολιτιστικών και μαζικών αθλητικών δραστηριοτήτων για τους μαθητές, καθώς και τη στήριξη των αιτημάτων που προβάλλουν οι γονείς μέσα από τη συμμετοχή στα σχολικά συμβούλια και τα όργανα διοίκησης της παιδείας.

        Επιπλέον τονίστηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τόσο η Ένωση Γονέων όσο και οι  Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων ενεργούν με εθελοντική διάθεση  και πέραν από κάθε πολιτική και κομματική σκοπιμότητα, επιζητούν να συμβάλλουν στην επίτευξη του κοινού εκπαιδευτικού, παιδαγωγικού και κοινωνικού στόχου  για το καλό των παιδιών μας.

         Στη  γενική  συνέλευση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής κ.  Δρόλιας Θεοδόσης  ο οποίος ενημέρωσε    τους παρευρισκόμενους γονείς  για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων.

Με τιμή για το Διοικητικό  Συμβούλιο


Χατζητρακόσιας   Νικόλαος                                               Παπανδρέου    Γεωργία                                            
             Πρόεδρος                                                                  Γενική  Γραμματέας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια