ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-9-20011 ΣΤΙΣ 19:00


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

    SITE  www.p-e-filis.gr                                                                     Άνω Λιόσια, Σεπτέμβρης 2011
 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,  
ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥΣ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-9-20011  ΣΤΙΣ 19:00
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

Αγαπητέ γονέα,
Είτε είσαι εργαζόμενος/η είτε άνεργος/η,  βιώνεις καθημερινά την κοινωνική λεηλασία.  Μείωση μισθών, αύξηση ωραρίου, απολύσεις, αύξηση ΦΠΑ, νέοι φόροι. Οι κοινωνικές υπηρεσίες
συρρικνώνονται, πολλά νοσοκομεία κλείνουν, οι δημόσιες επιχειρήσεις ξεπουλιούνται η μία μετά την άλλη. Όσο για τα σχολεία, που ανοίγουν σε λίγες μέρες,  τα προβλήματα που συσσωρεύονται είναι βόμβα στα θεμέλια της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

Οι μαθητές δε θα έχουν βιβλία για 2 μήνες!!!  Το υπουργείο ζητάει να βγουν φωτοτυπίες.
Τραγική είναι η καθυστέρηση στην έκδοση των σχολικών βιβλίων καθώς επίσης και οι προθέσεις του υπουργείου σχετικά με την αναπαραγωγή τους. Βρισκόμαστε στις αρχές Σεπτέμβρη και το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει στείλει τα βιβλία στα σχολεία. Μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα τα βιβλία θα έρθουν στα σχολεία το Νοέμβριο!!! Και σα να μην έφτανε αυτό, με βάση εγκύκλιο που στάλθηκε, αντί για βιβλία θα μοιράσει CD και φωτοτυπίες στους μαθητές, μάλιστα με έξοδα των σχολικών επιτροπών των «Καλλικρατικών» δήμων.

Το υπουργείο παιδείας κοροϊδεύει την κοινωνία, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές
Για να αναπαραχθούν τα βιβλία χρειάζεται μόνο για τον πρώτο μήνα να φωτοτυπηθούν πάνω από 50.000 σελίδες για ένα 6/θέσιο δημοτικό. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!! Τα φωτοτυπικά των σχολείων, όπως καλά γνωρίζετε από την εμπειρία σας, αδυνατούν να ανταποκριθούν σε τέτοιο υπέρογκο αριθμό. Το κόστος της φωτοτύπησής τους σε εξωτερικά μαγαζιά ξεπερνά τις 5.000 ευρώ για ένα 6/θέσιο δημοτικό. ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΞΟΔΟ. Η πρόθεση του υπουργείου παιδείας είναι ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ!!!

Το υπουργείο Παιδείας κάνει για μια ακόμη φορά  πράξη  την πολιτική των περικοπών, της λιτότητας, της απαξίωσης και της υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης. Εφαρμόζοντας πλήρως τις επιταγές του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, του κεφαλαίου, της Ε.Ε., του ΔΝΤ, του ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν αισθάνεται ούτε ίχνος ντροπής για την καθυστέρηση των σχολικών βιβλίων, δείχνοντας για άλλη μια φορά πως προτεραιότητα της δεν είναι η μόρφωση των παιδιών και η ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας αλλά η απαλλαγή του κράτους από το κόστος της εκπαίδευσης, η ιδιωτικοποίηση και η επιχειρηματική λειτουργία της, η μετακύληση του κόστους στους γονείς.  Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος του υπουργείου. Επιδιώκει να μετατρέψει τη δωρεάν διανομή των βιβλίων από υποχρέωση του κράτους σε ατομική υπόθεση αναγκάζοντας τους γονείς να καλύψουν τη χορήγηση των βιβλίων με δικά τους έξοδα. Ταυτόχρονα, επιδιώκει η κοινωνία και οι εργαζόμενοι να «συνηθίσουν» την ανυπαρξία βιβλίων και την αντικατάστασή τους από φωτοτυπίες και cd στο όνομα του ψηφιακού βιβλίου. Το υπουργείο παιδείας με την κατάργηση του Οργανισμού Σχολικών Βιβλίων είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος της καθυστέρησης έκδοσης των βιβλίων.

Ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό: συμπτήξεις τμημάτων, κλείσιμο των ολοημέρων, χιλιάδες διδακτικές ώρες χαμένες
Δραματικές είναι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία φέτος. Για πρώτη φορά στα μεταπολεμικά χρονικά έγιναν στην Α’ βάθμια εκπαίδευση 119 διορισμοί, 42 δασκάλων 55 νηπιαγωγών και 22 φυσικής αγωγής και αγγλικών και 424 στη Β’ βάθμια. Την ίδια στιγμή, αρχές Σεπτεμβρίου δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας αναπληρωτής συνάδελφος. Αν προσθέσουμε την αποχώρηση περίπου 11.000 εκπαιδευτικών λόγω συνταξιοδότησης δημιουργείται εκρηκτική κατάσταση. Τα σχολεία θα αδυνατούν να λειτουργήσουν, τα ολοήμερα θα οδηγηθούν στην πλήρη απαξίωση, θα χαθούν χιλιάδες διδακτικές ώρες, ενώ για ακόμη μια χρονιά δεκάδες προνήπια θα βρεθούν έξω από το δημόσιο νηπιαγωγείο. Είναι φανερό ότι η πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση!!!

Υποχρηματοδότηση της παιδείας - Οικονομική ασφυξία των σχολείων
Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν φέτος οι σχολικές επιτροπές γιατί λόγω της μείωσης  της χρηματοδότησης από πέρσι στο 1/3, δεν μπορούν να καλύψουν τα βασικά λειτουργικά έξοδα (προμήθεια πετρελαίου, είδη υγιεινής, χαρτί φωτοτυπικού, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, κ.ά).

Κοινωνικός Αρμαγγεδώνας
Η κυβέρνηση επιτίθεται ταυτόχρονα σε όλους τους εργαζόμενους μειώνοντας τους μισθούς, καταργώντας συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα, πετώντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανασφάλεια και την ανεργία. Το ίδιο κάνει και με τους εκπαιδευτικούς. Μειώνει τους μισθούς, οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους μας στην ανεργία, στην εργασιακή περιπλάνηση, σε συνθήκες δουλείας. Όλοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ίδια βάρβαρη πολιτική που κάνει το φτωχό φτωχότερο και τον πλούσιο πλουσιότερο.

Η εκπαίδευση μάς αφορά όλους
Το αντιεκπαιδευτικό τσουνάμι που προωθεί η κυβέρνηση, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από τα 800 ολοήμερα και το «νέο» λύκειο μέχρι το «νέο» Πανεπιστήμιο που δημιουργεί ο νόμος-τερατούργημα, οδηγούν να μην έχουμε πια Ούτε δημόσια-Ούτε δωρεάν-Ούτε παιδεία. Όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα γίνονται επιχειρήσεις και η μόρφωση εμπόρευμα που έχει αξία για τους κυβερνώντες μόνο όταν δεν κοστίζει στον κρατικό προϋπολογισμό και φέρνει κέρδος.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η πάλη των εργαζόμενων και όλων των εμπλεκόμενων με την εκπαίδευση έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΠΛΑΤΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Η ΚΥΒΕΝΡΗΣΗ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ
ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΥΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΟΥΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙΤΑΣΣΟΥΜΕ
ΕΝΙΑΙΟ 14ΧΡΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΜΕ ΔΙΧΡΟΝΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ



Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μαρούτας Γιάννης                                                     Αλεφαντινού Βάλια


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια