Πασχαλινή εκεχειρία υπό όρους στην Κερατέα


Πασχαλινή εκεχειρία υπό όρους στην Κερατέα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011, 12:43
Την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από την περιοχή της Κερατέας συμφώνησαν λίγο μετά τις 12:00 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κώστας Λεβαντής και ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαο.

Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε μια συμφωνία, βάσει της οποίας τα μηχανήματα για τη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α. θα παραμείνουν στην περιοχή με ευθύνη του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, η οποία θα υποβάλει πρόταση στην Πολιτεία, για να αποφασιστεί τι θα γίνει στη συνέχεια.

«Εάν τις επόμενες ώρες φύγουν από τα μπλόκα οι κάτοικοι στη Λεωφόρο Λαυρίου, τότε δεν υπάρχει λόγος να μένουν και τα ΜΑΤ εκεί» είχε δηλώσει νωρίτερα ο κ. Παπουτσής.

«Εμείς, εάν φύγει η Αστυνομία, δεσμευόμαστε τα μηχανήματα που βρίσκονται στο χώρο του Οβρυοκάστρου να μεταφερθούν σε ασφαλή χώρο και να επιτηρούνται, για να μη γίνονται δολιοφθορές» υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο κ. Λεβαντής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λεβαντής θα συναντηθεί την Πέμπτη με την υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη.

Τέλος, ο μητροπολίτης Νικόλαος τόνισε ότι «η Πολιτεία άργησε να συζητήσει τα θέματα αυτά με τους κατοίκους και τους φορείς Κερατέας, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο».
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011, 12:56 πηγή ZOUGLA.GR

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια