ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΆΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΆΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

Βρισκόμαστε αρχές Νοέμβρη  και τα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν εμφανιστεί και σε σχολεία του Δήμου μας. Σχολεία και τμήματα μείνανε κλειστά ενώ βρισκόμαστε στο δεύτερο και πιο ισχυρό κύμα της πανδημίας με τα στοιχεία να είναι ανησυχητικά σε επίπεδο Αττικής αλλά και Πανελλαδικά .

Τίποτα και κανένα μέτρο που αφορά τα σχολεία δεν πάρθηκε. Η χρήση της μάσκας ως το μόνο μέσο προστασίας της υγείας των παιδιών μας και των οικογενειών αποτελεί κοροϊδία. Ακόμα καλά καλά η κυβέρνηση, ο Δήμος , Περιφέρεια δεν έχει εξασφαλίσει να φτάσει σε όλους τους μαθητές η μάσκα με τις σωστές διαστάσεις .

Η καθημερινότητα στα σχολεία είναι διαφορετική από αυτή που μας παρουσιάζεται. Στο σχολείο μας εντοπίζουμε προβλήματα που είχαμε επισημάνει και μπροστά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς και άλλα που προκύπτουν.

 Δεν υπάρχουν αποθέματα σε μάσκες μιας χρήσης ώστε να καλυφθούν μαθητές  για οποιοδήποτε λόγο αδυνατούν να έχουν. Αν ένα παιδί παρουσιάσει συμπτώματα και είναι ήπια δεν του γίνεται το τεστ από δημόσιους κρατικούς φορείς. Αυτό σημαίνει πως επιβαρύνεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός αφού το κόστος είναι δυσβάσταχτο. Το ίδιο αυτονόητη είναι και η αποσυμφώρηση . Να μη κάνουν τα παιδιά μας μάθημα σε 25 και 27 τμήματα. Ζήτημα για το οποίο κυνικά παραδέχονται ότι δε έχουν την πρόθεση να διαθέσουν χρήματα  για να λυθεί.  Εκπαιδευτικά κενά έστω και λίγα μήνα Νοέμβρη δεν έχουν καλυφθεί αλλά για αυτούς κάθε χρόνο αυτή η κατάσταση είναι συνηθισμένη.

Τελικά τι είναι αυτό που εμποδίζει τους αρμόδιους φορείς να πάρουν μέτρα για την ασφαλή φοίτηση των μαθητών; Μήπως το κόστος όπως  προκλητικά παραδέχεται Κυβέρνηση , Υπουργείο Παιδείας , Περιεφέρεια και Δήμος;

Οφείλουν να διαθέσουν κονδύλια για την παιδεία , οι εργαζόμενοι γονείς, εκπαιδευτικοί  και συνολικά ο λαός πληρώνει και απαιτεί!    

Ο δίκαιος αγώνας των μαθητών , των γονιών, των εκπαιδευτικών για να λειτουργούν με ασφάλεια οι σχολικές μονάδες δίνει τις λύσεις.

Απαιτούμε :

       Δωρεάν χορήγηση μασκών για το σύνολο των μαθητών και διαθέσιμες μάσκες μιας χρήσεων για κάλυψη έκτακτων αναγκών.

       Δωρεάν τέστ και επαναλαμβανόμενα για το σύνολο της σχολικής κοινότητας. Ύπαρξη νοσηλευτή καθ όλη την λειτουργία του σχολείου.

       Αναβάθμιση του ΠΕΔΥ Άνω Λιοσίων σε κέντρο υγείας 24ωρης λειτουργίας

       Εξασφάλιση σχολικής στέγης , αποσυμφόρηση του σχολείου και 15 τμήματα

       Ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας με πλήρη απασχόληση και ασφαλιστικά δικαιώματα 

       Κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμες σχέσεις εργασίας

 

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Λιγότερα παιδιά σε δύο βάρδιες είναι η καλύτερη λύση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο ΕΠΑΛ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΚΡΟΎΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΊΔΙΑ ΤΆΞΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΈΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΈΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΈΡΟΥΝ ΑΝ ΈΧΟΥΝ ΈΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΉ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΏΝ ΔΕΔΟΜΈΝΩΝ. ΉΜΑΡΤΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή