Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία»



Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία», που θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Φυλής, την Τρίτη 14 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ηρώων!

Click me!

Εκεί θα υποδεχθεί τις ηρωίδες μητέρες μαζί με τα παιδιά τους, εκτός από τους φορείς και τη Φιλαρμονική του δήμου, και μία ομάδα παιδιών που ανήκουν στον μουσικό σύλλογο «Μουσικό Οραμα». Το «Μουσικό Οραμα» έχει στη χορωδία του ενήλικες αλλά και παιδιά. Η ιδρύτρια του συλλόγου και δασκάλα Μουσικής Ρούλα Λεβαντή, θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα ανθρωπιάς στα δικά της παιδιά, σκέφτηκε και έπραξε κάτι πραγματικά θαυμαστό!

amea30044
Παιδιά μέλη του μουσικού συλλόγου «Μουσικό Οραμα»

Με τη βοήθεια μιας μητέρας παιδιού από τη χορωδία, της Μαρίας Λαζάρου, η οποία είναι εργοθεραπεύτρια και γνωρίζει τη νοηματική γλώσσα, κατάφερε να οδηγήσει τα παιδιά σε κάτι που αρχικά φάνταζε δύσκολο και πρωτόγνωρο. Ομως τελικά τα κατάφεραν τόσο καλά, που όταν τα βλέπει κάποιος να το κάνουν πράξη, η συγκίνηση είναι το λιγότερο που μπορεί να νιώσει.

amea300441
Ρούλα Λεβαντή, Νένα Χρονοπούλου

Δίδαξαν στα παιδιά το τραγούδι «Είμαι παιδί, είμαι άγγελος» και στη νοηματική γλώσσα, έτσι ώστε την ημέρα της γιορτής να μπορέσουν να το καταλάβουν και όσα παιδάκια στερούνται ακοής. Ενα τεράστιο δώρο από τα παιδιά για τα παιδιά, ένα δώρο ανεκτίμητο, που το μόνο που χρειάζεται να ξοδέψεις για να το προσφέρεις είναι λίγο από τον χρόνο σου, πολλή αγάπη και ακόμα περισσότερη διάθεση για συμπερίληψη.

Η «Espresso» είχε τη χαρά να συνομιλήσει με την κυρία Λεβαντή, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «σκέφτηκα πως θα υπάρχουν και παιδάκια που θα ήθελαν να ακούσουν το τραγούδι τους αλλά δεν θα μπορέσουν να το κάνουν γιατί δεν τους βοηθάνε τα αυτάκια τους», με την ίδια, την ώρα της εξομολόγησής της, να μας οδηγεί στην αίθουσα όπου βρίσκονταν κάποιοι από τους μαθητές της.

Και ξαφνικά ένα τσούρμο υπέροχα πλάσματα όλων των ηλικιών, από μικρούλικα έως μεγαλύτερα, γεμάτα πειθαρχία και συγκίνηση, συγκεντρωμένα για να μην κάνουν κανένα λάθος, άρχισαν να εκφράζονται με φωνή αλλά και με τα χεράκια τους και όλη η αίθουσα μουσικής φωτίστηκε!

amea300443

Η παιδική αγνότητα έκανε το θαύμα της, γιατί τα παιδιά πρέπει να αγκαλιάζουν τα παιδιά, τα παιδιά πρέπει να γκρεμίζουν τα όρια που κάποιοι έβαλαν ανάμεσά τους, και το «Μουσικό Οραμα» δίδαξε τα παιδιά της χορωδίας του πως τα παιδιά μπορούν να γκρεμίσουν κάθε εμπόδιο και κάθε ταμπέλα που στέκεται μπροστά στο πιο μεγάλο δώρο προς τον άνθρωπο, την αγάπη.

Το «Μουσικό Οραμα» της κυρίας Λεβαντή έκανε ό,τι θα έπρεπε να κάνουν πράξη όλοι οι διδάσκαλοι που έχουν την τύχη αλλά και την ευθύνη να διδάσκουν παιδιά και μπορούν με αφοσίωση και ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο να τα οδηγήσουν σε πράξεις αποδοχής και συμπερίληψης. Μακάρι να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και όλοι οι υπόλοιποι, γιατί, αν το θέλουμε, μπορούμε ν’ αλλάξουμε τον κόσμο! Τα παιδιά της χορωδίας μάς το απέδειξαν!

ΠΗΓΗ:  espressonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια